Review LG G2

Despre telefon

Telefonul LG G2 este un telefon performant, destinat pasionaților de tehnologie și performanță. Display-ul poate satisface orice nevoie, el nefiind nici prea mare, nici prea mic, telefonul încadrându-se astfel perfect în mână. Acest telefon a fost lansat în aceeași perioada cu LG G Flex (primul telefon curbat) așa că în mare are aceleași specificații tehice. La capitolul funcții și aplicații, LG are cu ce se lăuda. Fie că vorbim de funcția „ecran inteligent” care nu ii permite ecranului să se stingă dacă nu ne luăm privirea de la telefon, sau de funcția sau de funcția „smart video” care pune videoclipul automat pe pauza dacă ne luăm privirea de la el. Nu mai vorbim de funcția „knock code” specifică LG care din punctul meu de vedere este genială. Deci în concluzie, LG G2 este un telefon care le are pe toate. Inițial telefonul vine echipat cu sistemul de operare Android 4.2 dar se poate face update automat la Android 4.4.2.

Pe lângă aceste aplicații LG mai oferă și câteva funcții de personalizare a imaginilor de fundal, a iconițelor și chiar a ecranului de blocare. Cu siguranță aceste funcții nu se mai găsesc pe alte modele de telefoane.

Că tot am vorbit mai sus de mărimea ecranului este obligatoriu să vorbim de funcția care ne ajută să operăm telefonul cu o singură mână. Această funcție mută tastatura în dreapta sau în stânga pentru a fi mai ușor de operat.tastatura lg g2O altă funcție destul de importantă ce se activează la atașarea căștilor în aparat este bara cu iconițe recomandate. De exemplu, atunci când inserăm căștile, aparatul ne recomandă să deschidem muzica, radio, Youtube sau alte aplicații media disponibile.

Telefonul dispune de două led-uri de notificări. Unul dintre ele se situează pe partea superioară a aparatului iar celălalt înconjoară butonul de power. Și că tot vorbim de acest buton trebuie specificat faptul că butoanele fizice (volum +/- și power) se situează pe capacul din spate oferindu-i astfel utilizatorului posibilitatea de a regla volumul mult mai ușor în timpul unui apel.

La lansare telefonul era unul de top, situându-se pe primele două poziții. Ulterior LG G2 a scăzut în acest clasament dar rămâne totuși un telefon foarte puternic. Mai jos am atașat câteva teste.

benchmark pe lg g2benchmark pentru lg g2

 

Specificații tehnice

Tip procesor Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
Model procesor Quand Core
Frecventa procesor 2.26 GHz
Prodcator procesor Qualcomm
Tip Display True capacitive touchscreen
Tehnologie display HD-IPS + LCD
Diagonala 5,2 inch
Protecție display Corning Gorilla Glass 2
Multitouch Da
Rezolutie 1080 x 1920 (424 ppi pixel density)
Spatiu memorie interna 16 GB
Tip memorie Flash
Memorie RAM 2 GB
Tip Ram DDR3
Camera Frontala VGA
Camera 13 MP, 4160 x 3120 pixels, autofocus, optical image stabilization, LED flash
Slot card Micro SD
Slot card fara
Chipset Video Adreno 330
Bluetooth v4.0, A2DP, LE, apt-X
Wireless Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
3G HSDPA 900 / 2100
Baterie 3000 mAh battery (nedemontabila)
Autonomie 900 ore în stand-by și 17 ore în convorbire (3G)
Iesire audio 3,5 mm Jack
Difuzor Da, situat în spate
USB microUSB v2.0
Greutate 124 g
Dimensiuni 127.2 x 66.8 x 9.5 mm (5.01 x 2.63 x 0.37 inch)
Culoare Alb/Negru/Roșu/Argintiu
Sistem de operare Android 4,4,2 KitKAt
Gps A-GPS, GLONASS
Nota produs calitate/pret 9

 Designul și conținutul pachetului

Pachetul: Pachetul conține telefonul, caști, cablul de date, cheița pentru cartelă și manualul de utilizare. Pe lângă asta, lângă aparat se găsește și certificatul de garanție. De cutia în care vine telefonul nu putem discuta fiindcă este jenantă însă să mergem pe premiza că nu ambalajul contează.

Design

review lg g2

Din punct de vedere al designe-ului telefonul stă foarte bine. Fiind foarte subțire, LG G2 este un telefon elegant, ușor de manevrat. Ecranul ce „se întinde” până în marginile telefonului (atât pe lățime cât și pe lungime) îl transformă într-un telefon foarte atractiv ce sugerează o tehnologie de ultimă generație.

Ceea ce impresionează la capitolul desgin sunt butoanele de volum situate pe partea din spate a telefonului.

Cele două difuzoare sunt situate în josul telefonului. O idee interesantă dar acest lucru devine de multe ori enervant atunci când telefonul este ținut în modul Landscape fiindcă sunetul este acoperit cu mâna.

Capacul din spate este puțin „glossy” făcându-l astfel mai greu de alunecat dar și de zgâriat. Oricum, carcasa este făcută dintr-un plastic puternic și rezistent. Faptul că bateria nu este demontabilă face telefonul să fie și mai bine „inchegat”.

Sistemul de operare și detalii specifice

Deși telefonul vine inițial cu Android 4.2, acesta are opțiunea de a face update la Android 4.4.2, oferindu-i astfel un sistem de operare nou și modern. Bineînțeles că și LG și-a băgat puțin coada în acest sistem transformându-l după bunul plac. Acest lucru nu este neapărat rău fiindcă aplicațiile introduse de LG sunt foarte utile. Faptul că telefonul dispune de o versiune atât de nouă de Android îl transformă într-un telefon care să-și merite banii.

Susținut de un procesor atât de puternic, de memoria ram de 2 GB și de memoria internă de 16/32 de GB sistemul de operare poate face față cu brio la orice nevoie a utilizatorului. Multitask-ingul devine o plăcere pe LG G2 fără a avea parte de neplăceri precum sacadaj sau blocări ale ecranului.

Aplicațiile interesante sunt prezentate mai sus (împiedicarea ecranului să se închidă atunci când utilizatorului privește la telefon sau pauzarea videoclipurilor când utilizatorul își ia ochii de la telefon). O altă funcție importantă, întâlnită și pe alte device-uri de la LG este knock code. Această funcție îți permite să setezi o combinație de atingeri ale telefonului pentru blocare sau deblocare.

Camera principală și secundară

Camera de 13 megapixeli este uimitoare. Cu toate că este normal ca fotografiile să fie la o calitate înaltă, la o luminozitate mai slabă camera are un lag destul de mare. Timpul de care are nevoie pentru a focaliza fotografiile este destul de mare. De calitatea video nu putem vorbi. Telefonul poate filma la o calitate Full HD, la o rezoluție de 1920X1080 cu 60 de fps-uri pe secunda.Nici de efectele speciale nu duce lipsă camera noastră. Poți transforma buzele, nasul, ochii capul etc.

Nici camera secundară nu este de neglijat, aceasta fiind perfectă atât pentru pasionații de selfie-uri cât și pentru pasionații de apeluri video.

 

Difuzoare și sunet

Telefonul este dotat cu două difuzoare situate în partea de jos. Ambele oferă telefonului o calitate uimitoare a sunetului. Pe lângă difuzor, telefonul mai dispune și de jack audio de 3.5 mm la care se pot conecta căștile sau de ce nu, un sistem audio. Faptul că telefonul vine cu difuzoare dedicate sunetului, diferite de cel pentru apeluri îi oferă o calitate ridicată a sunetului apelurilor.

Baterie și autonomie

LG G2 se laudă cu bateria puternică de 3000 mAh oferindu-i aparatului o autonomie de 900 de ore în stand-by și 9 ore în apeluri (3G). Chiar dacă în alte privințe lucrurile nu stau atât de roz, ei bine în cazul bateriei telefonul își merită laudele. Cu Wi-fi-ul și GPS-ul pornite telefonul a dus fără probleme o zi întreagă de butonare aproape continuă.

Pro și contra

Pro

  1. Android 4.4.2 KitKat
  2. Baterie puternică
  3. Design atrăgător
  4. Funcția Knock Code
  5. Funcția Smart Screen
  6. Difuzoarele situate pe partea de jos
  7. Butoanele situate pe partea inferioară a capacului
  8. Carcasa făcută dintr-un plastic rezistent
  9. Led de notificări (atât în față cât și în spate)
  10. Funcțiile și aplicațiile bine create și gândite
  11. Mărimea display-ului
  12. Camera foto extrem de bună

Contra

  1. Lipsa foliei de protecție de pe ecran (cea cu care vine aparatul trebuie îndepărtată)

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bun review-ul, printre cele mai bune si mai complete pe care le-am citit.Chiar imi doream sa achizitionez acest model si acest review m-a convins complet.Sper numai sa am aceeasi impresie si in momentul in care il voi tine in mana si il voi simti efectiv.