Review LG L4 (E440)

Despre telefon

Telefonul LG L4 (E440) (II) este un smartphone ce a fost lansat de LG pe piață la jumătatea anului 2013. Acest telefon se împarte în varianta dual sim și varianta cu un singur sim (E440). Telefonul este disponibil în două culori. Alb și negru. Punctul cu care LG se laudă la acest telefon și inclusiv la cele din „familia L” (L3, L4, L5 etc.) este led-ul în formă ovală ce își schimbă culoarea în funcție de notificare. De exemplu, dacă avem aplicația Facebook instalată și primim un mesaj sau o notificare atunci led-ul se va aprinde albastru. În timpul încărcării led-ul este aprins roșu iar atunci când bateria este încărcată complet led-ul devine verde. În plus, nu trebuie să „trezim” mereu telefonul dacă vrem să vedem dacă avem apeluri pierdute, mesaje, notificări etc..

Nu numai led-ul de notificări este un punct forte al acestui telefon ci și prețul. Fiind un telefon ce face parte din categoria Low-Cost, acesta se găsește la momentul actual la suma de 300-350 de lei (poate și mai ieftin). Chiar dacă telefonul are un preț mic, acesta are un design destul de frumos dar mai multe detalii vom avea atunci când vom vorbi de aspectul acestuia.
Legat de sistemul de operare, telefonul vine cu Android 4.1.2 Jelly Bean dar care n-a primit decât două actualizări de când acest telefon a apărut. Bineînțeles că, precum orice producător de telefoane și în sistemul de operare al acestui telefon și-a băgat LG coada și l-a modificat după bunul plac. Într-adevăr, această interfață nu arată rău dar ar trebui să fie o opțiune, nu o obligație. Dar de acest aspect au parte toate telefoanele așa că nu e un lucru de care ar trebui să ne plângem.

Recent s-a încercat adăugarea funcției de a bloca și debloca ecranul prin atingerea de două ori a acestuia. Din păcate doar partea de blocare funcționează.

Specificații tehnice

Tip procesor 1 GHz Cortex-A9
Model procesor Simple Core
Frecventa procesor 1 Ghz
Prodcator procesor Mediatek MT6575
Tip Display Capacitive Touchscreen, 16M culori
Tehnologie display IPS LCD
Diagonala 3.8 inch
Protecție display
Multitouch Da
Rezolutie 320x 480
Spatiu memorie interna 4 GB
Tip memorie Flash
Memorie RAM 512 MB
Tip Ram DDR3
Camera Frontala Lipsă
Camera 3.15 MP, 2048 x 1536 pixeli,Bliț
Slot card Micro SD
Capacitate maxima card 32 GB
Chipset Video PowerVR SGX531
Bluetooth v3.0, A2DP
Wireless Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
Baterie Li-Ion 1700 mAh
Autonomie 600 ore în stand-by și 12 ore în convorbire (3G)
Iesire audio 3,5 mm Jack
Difuzor Da, situat în față
USB microUSB v2.0
Greutate 125 g
Dimensiuni 112.5 x 64.7 x 11.9 mm (4.43 x 2.55 x 0.47 inch)
Culoare Alb/Negru
Sistem de operare Android 4.1.2 Jelly Bean
Gps A-GPS
Nota produs calitate/pret 9

 Designul și conținutul pachetului

Pachetul: Pachetul conține telefonul, caști, cablul de date, încărcător, bateria și manualul de utilizare plus garanția valabilă doi ani. Telefonul vine într-o cutie micuță și compacta.

Design

lg l4 II e440 specificatii si design. Review detaliat lg l4 e440 de la design pana la pro si contra. Pretul este unul modest si real pentru acest telefon

Din punctul meu de vedere, telefonul stă foarte bine la acest capitol. Este un dispozitiv subțire, cu margini rotunjite ce dă senzația unui telefon elegant.

Din păcate, carcasa din spate este lucioasă făcând-o astfel să fie foarte ușor de zgâriat. Zgârieturile fine și nu numai au apărut în scurt timp. În lipsa unei huse sau carcase de protecție, carcasa se distruge imediat.
Tot la design vorbim și de lipsa unei margini de metal sau măcar de un plastic ce dă senzația de metal.

Camera foto se găsește pe partea inferioara, în stânga sus, blițul fiind poziționat sub aceasta și nu în dreapta ei. Butoanele de volum și butonul de power se găsesc pe lateralul telefonului. Jack-ul audio se găsește în partea de sus și aici trebuie adăugat ceva. În cazul în care telefonul are căștile conectate și este folosit în modul „Landscape” (culcat) utilizarea acestuia este destul de dificilă, mufa căștilor împiedicând prinderea telefonului cu mâna stângă.
Mai rămâne mufa de USB Mini ce se găsește în partea inferioară a telefonului și care după o utilizare îndelungată nu prezintă probleme.

Sistemul de operare și detalii specifice

Acest model de telefon vine cu sistemul de operare Android v4.1.2 Jelly Bean iar de când a fost lansat nu a primit decât două update-uri importante de sistem. La fel ca orice smartphone, și acest telefon are instalate câteva aplicații ale sistemului de operare și aplicații instalate de producător. Bineînțeles că acestea nu se pot dezinstala (decât cu root dar ar însemna pierderea garanției).
Printr-un update s-a încercat introducerea funcției de blocare/deblocare a ecranului prin „Knock-Knock” însă nu funcționează decât blocarea.
Cam atât despre sistemul de operare. Să trecem la cameră.

Camera principală și secundară

Telefonul vine cu o camera mică, de doar 3.15 megapixeli însă este o cameră potrivită pentru acest telefon. Pozele ies destul de clar iar blițul cu care este dotat telefonul ajută la acest aspect. Din păcate, LG L4 nu are nicio funcție mai specială pentru cameră. Poate doar „eticheta geografică” însă cu această opțiune vin majoritatea smartphone-urilor. Tot la cameră mai avem și funcția de declanșare vocală. Această funcție permite camerei să fotografieze atunci când sunt rostite anumite cuvinte. Deci în concluzie, camera este una modestă care are nevoie de luminozitate mare pentru a realiza fotografii decente.

Difuzor și sunet

Difuzorul se situează pe partea superioară a telefonului, deasupra ecranului. Telefonul nu deține și difuzor în partea inferioară. În acest caz se folosește același difuzor pentru apeluri și pentru muzică. Telefonul dispune si de un jack audio standard 3.5 mm, ideal pentru a putea fi folosit la boxe, caști sau chiar sisteme audio.

Baterie și autonomie

LG L4 II (E440) are o baterie de 1700 mha. Bateria este destul de mare pentru acest telefon. Fiind un telefon ce nu are specificații hardware și ecran prea mari, nici consumul de energie nu este prea mare. LG se laudă cu o autonomie de 600 de ore în stand-by și 12 ore în convorbire (3G) și pot confirma cu brio aceste laude.

 Telefonul LG L40 (E440) poate fi achizitionat de aici iar pentru mai multe detalii puteti apasa click pe:

Pro și contra

Pro

  1. Android 4.1.2 KitKat
  2. Baterie puternică
  3. Funcția Knock Knock
  4. Design atrăgător
  5. Preț redus

Contra

  1. Carcasa spate este lucioasă.
  2. Lipsa foliei de protecție de pe ecran (cea cu care vine aparatul trebuie îndepărtată)

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.