Incepand cu luna septembrie Digi Mobil va oferi serviciile de date prin conexiune 4G. Daca folosesti aceasta retea, din septembrie te poti bucura de o viteza mai mare a internetului pe telefonul mobil. Viteza de transfer oferita de tehnologia 4G va ajunge la 150 Mbps.

Acest proiect cuprinde deocamdata 25 de orase. Primele 12 orase vizate (din luna septembrie) sunt:Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Brasov, Iasi, Oradea, Craiova, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti.

 

Digi Mobil are intentia sa extinda acoperirea 4G pana la sfarsitul anului in alte 13 orase: Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria.

Tehnologia 4G va fi disponibila in noile pachete de date de la RCS-RDS ce vor fi livrate pe piata la sfarsitul lunii septembrie.

Modelele de telefoane oferite de catre RCS-RDS care sunt compatibile cu aceasta retea sunt: AllView E3 Living, AllView P5 Energy, AllView E4 Lite, AllView E4, Philips V526, AllView P8 Energy, Philips V736, AllView X2 Soul Pro, HTC One M9.

Toate modelele de telefoane oferite de catre Digi le gasiti AICI.

Cum se activeaza serviciul 4G de la Digi.Mobil? Momentan se pare ca 4G-ul se poate activa prin 2 modalitati, fie apeland serviciul lor interactiv *111# sau apeland la relatii cu clientii. Daca dorim sa-l dezactivam (desi nu am avea neaparat vreun motiv) trebuie obligatoriu sa sunam la relatii cu clientii.

Telefoanele compatibile cu aceasta retea trebuie sa fie disponibile in banda TDD 2600 Mhz banda 38 iar pentru a selecta reteaua manual trebuie sa selectam una din retelele: 2k, DigiMobil LTE sau 22615 (22605 este reteaua 3G). Este bine de stiut ca vor fi disponibili 15 GB persoanelor care au optiunea 4G activa: 5GB pe 3G iar 10 GB pe 4G. Parerea mea este ca traficul este mai mult decat suficient, ar fi ideal sa existe si acoperire buna sa putem folosi aceasta cantitate.

Update foarte important: Incepand cu data de astazi (21.10.2015) pana la finalul anului 2015 cantitatea de trafic in reteaua DigiMobil 4G este fara limitare de viteza. Teoretic, avem trafic 4G cu viteze de pana la 150 Mbps fara niciun cost la abonament si fara nicio limitare de viteza. Practic, vitezele sunt mai mici (evident), in urma unui test de viteza eu am scos intre 40-50 Mbps. Totusi, este o imbunatatire majora in reteaua RCS-RDS, mai ales ca este inclus in abonamentul pe care deja il plateam.

Chiar daca acoperirea 4G nu se compara cu cea a unor operatori precum Orange sau Vodafone, consider aceasta modificare un pas major in dezvoltarea retelei mobile in Romania si o campanie destul de agresiva care vizeaza migrarea clientilor Vodafone, Orange si Telekom spre reteaua Digi Mobil.

Pe langa HTC One M9 (care are un pret destul de piperat pentru buzunarele unui roman cu un salariu mediu), singurele modele de telefoane 4G din oferta Digi pe care le-as lua in calcul sa le folosesc pe reteaua Digi.Mobil 4G ar fi Microsoft Lumia 640 LTE Dual Sim si AllView X2 Soul Pro.

A aparut si comunicatul de presa pe site-ul oficial RCS-RDS privind aceste noutati.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.