Câțiva pași pentru a-ți proteja conturile create online
Observ din ce în ce mai des pe anumite forumuri, topicuri în care autorii se plang că altcineva are acces la conturile lor. Ei bine, pentru acest lucru singurii vinovați sunt proprietarii conturilor care nu respectă câteva reguli minore pentru protejarea acestora. În topicuri apar de multe ori întrebări de genul: „Mi-a fost spart contul, ce să fac?” Ei bine, e impropriu spus „mi-a fost spart contul” fiindcă aceste conturi nu se prea pot sparge ci se pot fura. Majoritatea celor care nu mai au acces la conturile create online au contul furat și nu spart așa cum sugerează aceștia. Ori au folosit wi-fi-ul neprotejat dintr-o cafenea, ori s-au logat pe la „anumiți prieteni” etc.

Câțiva pași pentru a-ți proteja conturile create online
Am făcut o listă cu cele mai utile măsuri pe care le pot lua utilizatorii pentru a-și proteja conturile.

  1. Evitați folosirea wireless-ului din locurile publice (cafenele, baruri etc.);
  2. Nu vă logați decât pe calculatoarele și dispozitivele sigure și evitați logarea pe dispozitivele prietenilor (aceștia pot avea instalate programe de tip keylogger);
  3. Foloșiți întotdeauna antivirus (nu e neaparat să fie unul cu licență fiindcă și cele gratuite sunt suficient de eficiente);
  4. Asigurați-vă întotdeauna conturile cu o adresă de mail alternativă și cu numărul de telefon personal atunci când e cazul;
  5. Nu folosiți aceeași parolă pentru toate conturile (știu că sunt greu de reținut însă se poate folosin o parolă standar în fața căreia se poate adăuga o litera sau un grup de litere. De ex.: pentru parola „parolă” se poate folosi pentru contul de Facebook parola „facparola”)

securitatea pe internet

Mi-a fost spart contul de Facebook, ce să fac?

Ei bine, și această întrebare apare din ce în ce mai des fiindcă utilizatorii nu acordă prea multa atenție securizării conturilor și astfel ajung să-și piarda accesul la ele.
La fel ca cum am zis mai sus, contul a fost cel mai probabil furat și nu spart. Unele dintre cauzele care a dus la acest lucru se poate gasi în lista de mai sus.
Chiar dacă ți-ai pierdut contul de Facebook cel mai important rămâne contul de mail. Daca ai acces la contul de mail atunci îți poți recupera ușor contul pe rețeaua de socializare. De asta se recomandă asocierea unui număr de telefon și unei a 2-a adresa de e-mail.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.