Telefoanele Xiaomi A1, A2 si A2 lite fac parte din programul Android One. Acest program forteaza oarecum producatorii sa ofere actualizari ale sistemului de operare timp de minim doi ani. Astfel, telefoanele cu sistemul de operare Android One vor primi pe o perioada de minim doi ani de zile, ultimele actualizari, atat ale sistemului de operare cat si actualizari de securitate.

Insa, cum nimeni nu este perfect, nici Xiaomi nu este o exceptie. Se intampla ca atunci cand dispozitivul isi face update, acesta sa aiba erori sau sa nu se actualizeze cu succes.
Se recomanda ca dupa fiecare update major de Android, telefonul sa fie resetat. Pentru aceste motive sau pentru oricare probleme de tip software, acestea pot fi rezolvate prin reinstalare de firmware. Xiaomi ofera pentru aproape fiecare telefon produs un firmware stock ce poate fi descarcat de pe site-ul oficial. Insa care este procedura Instalare Android stock pe telefoanele Xiaomi A1 si A2?

Important! Aceasta procedura de reinstalare a softului pe telefoanele Xiaomi A1, A2 si a2 lite va sterge complet toate datele de pe dispozitiv. Din acest motiv, inainte de a incepe procedura de instalare, trebuie sa faceti un backup complet.

Procedura Instalare Android stock pe telefoanele Xiaomi A1 si A2

Pentru a putea sa reinstalati Android stock pe telefoanele Xiaomi A1 si A2, este obligatoriu sa deblocati bootloader. Aceasta operatie va sterge datele de pe telefon (teoretic). Practic, putem debloca bootloaderul fara a fi nevoie sa stergem datele.

Pasii pentru instalare Android stock pe telefoanele Xiaomi A1 si A2 sunt urmatorii:

  1. Urmati pasii din acest articol pentru Deblocare bootloader pe telefoanele Xiaomi A1 si A2 ;
  2. Dupa deblocarea bootloaderului, intram din nou in fastboot. Pentru asta, inchidem telefonul, tinem apasat pe tasta volum – si conectam cablul de date la pc si la telefon;
  3. Descarcam de pe siteul oficial Xiaomi, firmware-ul stock pentru telefonul nostru. Lista o gasiti aici. Dupa descarcarea fisierului, il dezarhivam;
  4. Descarcam de aici mi flash tools;
  5. Dezarhivam arhiva si instalam ca administrator aplicatia mi flash tools (are nevoie de net framework);
  6. Deschidem mi flash tools si apasam pe butonul select din aplicatie. Vom alege folderul firmware-ului descarcat deasupra.
  7. In dreapta jos, bifam clean all. Apasam pe flash iar scrierea firmware-ului ar trebuie sa dureze aproximativ cateva minute.
  8. Dupa scriere, telefonul se va restarta.

Dupa instalare, recomand blocarea bootloaderului prin tastarea in consola a comenzii „fastboot oem lock” (urmariti tutorialul de la pasul 1);

Prin acest procedeu nu se pierde nici garantia si veti primi in continuare update-urile de la producator.

Instalarea se face pe riscul utilizatorilor. Nu suntem raspunzatori pentru eventuale probleme cu telefonul.
Pentru orice problema nu ezitati sa postati un comentariu mai jos.

Versiunea in limba engleza: Install Android stock on Xiaomi A1 and A2 smartphones

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele