CNA a prelungit licentele Pro X si Etno TV
Licentele audiovizuale celor doua posturi Pro X si Etno TV au fost prelungite in urma sedintei CNA de astazi.

Licenta Pro X in discutie este cea pentru difuzare prin satelit a serviciului de programe de televiziune in format SD, cu difuzare nationala. Formatul de principiu este tematic – pentru barbati iar licenta urma sa expire pe 22 iulie 2021. Pro X emite 24 de ore pe zi iar actionarul majoritar este CME Media Enterprises B.V., care detine 99.999996% din actiunile companiei.

Adelina Sandu, reprezentanta postului Pro X, a mentionat ca Pro X a fost lansat in 2003 sub numele Sport.ro urmand ca in 2017 sa fie redenumit Pro X. Nu se doreste schimbarea structurii de programe. Fiind intrebata daca Pro X va difuza seriale noi, reprezentanta postului a mentionat ca unul dintre aceste seriale noi este Lethal Weapon (serialul are primul sezon lansat in 2016).

CNA a prelungit licentele Pro X si Etno TV

O alta solicitare discutata in sedinta CNA de astazi este aceea venita din partea companiei Etno Folclor Media SRL pentru prelungirea duratei de valabilitate a licentei audiovizuale Etno TV/Etno TV HD, licenta urma sa expire tot pe 22 iulie 2021.

Formatul de principiu al postului Etno TV este tematic – folclor iar zona de difuzare este nationala si internationala (Europa, America de Nord si Asia de Sud – Est).

Compania Etno Folclor Media SRL este detinuta in procent de 80% de Silvius Prigoana si 20% de Gardus Rares Alexandru.

Ambele companii, Pro TV SRL si Etno Folclor Media, nu au obligatii de plata curente la bugetul de stat.

Atat Pro X cat si Etno TV sunt disponibile in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu din Romania. In ceea ce priveste grilele DTH, Pro X este disponibil la Digi, Focus Sat si Telekom iar la Orange este disponibil in format HD. La fel, Etno TV este in format HD doar la Orange, la Digi, Focus Sat si Telekom fiind in format SD.

Atat solicitarea pentru Pro X cat si cea pentru Etno TV SRL au fost aprobate in unanimitate, valabilitatea licentelor fiind de inca 9 ani.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

 1. pro x dupa mine un post mediocru repeta la infinit la bloc programe sportive foarte putine spre deloc singurul program spotiv cat de cat mai rasarit de la ei este ora exacta in sport cu ioana cosma in rest mare lucru nu e de el atata timp cat nu se doreste rebrenduirea lui va ramane un post cu audienta 0.00001

  • Eu nu am vazut serialul La Bloc pe Pro X ci pe Pro Cinema. Pe Pro X am vazut familia Bundy si altele, dar nu conteaza ai dreptate in tot ce scrii.

  • Program sportiv nu prea mai ai de ce sa vezi , știind că atunci când l-au trecut de la Sport.ro la PRO X , au anunțat schimbarea de la post de sport la post de divertisment dedicat bărbaților.

   Însă ai dreptate . ar mai trebui investit în conținut.

   La Bloc este disponibil pe PRO CINEMA , PRO TV INTERNAȚIONAL (seara , pe la 22) și pe PRO X (la 4 dimineața). Deci da , este și pe PRO X.

   După cum văd , cei de la PRO investesc cel mai mult in PRO TV , pe locul 2 sunt lăsate PRO 2 și PRO CINEMA, în timp ce la celelalte posturi ale lor , adică PRO X , PRO TV INTERNATIONAL și PRO GOLD abia dacă își mai aduc aminte că le dețin