Cum facem update de software (resoftare) pentru telefoanele Xiaomi?

Telefoanele Xiaomi sunt destul de raspandite in Romania insa, din pacate acestea nu primesc automat update de software, in special cele de clasa mijlocie. Chiar daca Xiaomi a publicat versiuni noi de sisteme de operare, acestea nu se descarca si nu se instaleaza automat pe telefoane. De aceea este util sa stim cum facem update de software (resoftare) pentru telefoanele Xiaomi, direct de pe site-ul producatorului.

Pentru a face update de soft pentru telefoanele Xiaomi, trebuie sa urmam cativa pasi simpli:

 1. Trebuie sa accesam site-ul xiaomi si sa descarcam versiunea de software specifica modelului nostru de telefon. Trebuie sa fim atenti sa selectam versiunea globala deoarece majoritatea ROM-urilor au versiune pentru China. Daca descarcati varianta chineza, totul va fi scris in limba lor. O lista completa se poate gasi aici.
 2. Conectam telefonul Xiaomi la PC/laptop printr-un cablu micro USB. Asigurati-va ca bateria telefonului este incarcata. In cazul in care nivelul acestia este sub 60%, procesul de update nu va functiona.
 3. Accesam telefonul pe computer si cream in memoria interna fisierul „downloaded_rom”. Copiem imaginea ROM (pe care am descarcat-o de pe site-ul Xiaomi) in fisierul „downloaded_rom”.
  Cum facem update de software (resoftare) pentru telefoanele Xiaomi
 4. Pe telefon accesam Settings – About Phone – System Update – selectam butonul de optiuni – Choose Update Package – accesam fisierul „downloaded_rom” – selectam imaginea descarcata.

Telefonul se va inchide, va reporni si se va instala noua versiune software.
Cum facem update de software (resoftare) pentru telefoanele Xiaomi2

In cazul nostru, am facut update de software la Xiaomi Redmi Note 2 avand urmatoarele modificari:

Android 5.0.1 -> Android 5.0.2

MIUI version 7.0 -> MIUI version 9.2.4.0

In urma update-ului am observat mici imbunatatiri la nivel de performanta si un design al meniului mult mai elegant. Momentan nu am observat imbunatatiri din punct de vedere al bateriei deoarece nu l-am utilizat in conditii normale.

Update 20.03.2018: Dupa ce am utilizat intens telefonul timp de o zi dupa update am constatat diferente surprinzatoare in ceea ce priveste performantele sporite ale noului MIUI. Am observat urmatoarele schimbari:

-telefonul functioneaza mult mai rapid, de la deschiderea/inchiderea/tranzitia aplicatiilor la navigarea pe Facebook, Linkedin, Google Chrome si ale aplicatii care consuma destul RAM; o mica imbunatatire am constatat-o si la functionarea jocurilor;

-aplicatiile stock ale telefonului functioneaza impecabil;

-redarea videoclipurilor se face mult mai rapid;

-incarcarea bateriei este oprita in momentul in care ajunge la 100%;

-telefonul nu se mai incalzeste la fel de mult ca inainte, o temperatura mai ridicata am constatat-o doar in timpul jocurilor ceea ce este destul de normal, inainte temperatura ramanea in 40-60 de grade inclusiv in timpul utilizarii unor aplicatii normale;

-bateria are o autonomie mult mai mare fata perioada anterioara upgrade-ului – inainte incarcam telefonul chiar si de peste 5 ori pe zi in conditii de utilizare intensa iar acum bateria rezista cu o zi cu o incarcare; deci, daca va intrebati cum sa rezolvati descarcarea rapida a telefonului din cauza problemelor bateriei, upgrade-ul poate fi o solutie;

Pe scurt, dupa upgrade totul este la superlativ, recomand cu incredere upgrade-ul de software al telefonului Xiaomi Redmi Note 2, diferentele se vor vedea instant.

Update 17.04.2018: Dupa verificari suplimentare, am constatat urmatoarele situatii:

-probleme GPS, in special la utilizarea aplicatiilor de taxi;

-notificarile prin leduri sunt disponibile inclusiv cand telefonul este pus la incarcat (inainte era aprins in permanenta doar ledul de incarcare, nu se schimba in functie de notificarile primite);

-cand incarcarea s-a terminat, ledul de notificare pentru incarcare se opreste (inainte era aprins in permanenta cat timp era pus la incarcat);

Update software la MIUI V9.5.4.0.LHMMIFA | Stable 190M

Update 17.04.2018: Astazi am primit disponibilitatea pentru a face update la MIUI V9.5.4.0, am facut upgrade-ul de soft iar la prima vedere am constatat urmatoarele:

-problema legata de GPS a fost rezolvata, localizarea se face foarte rapid;

-conexiunea la datele mobile se face mai repede ca inainte, se conecteaza instant;

Voi reveni cu informatii despre upgrade-ul software la MIUI V9.5.4.0 pe masura ce constat alte imbunatatiri/probleme.

Cum facem update de software (resoftare) pentru telefoanele Xiaomi?

Daca intampinati probleme cu update-ul software al unui telefon Xiaomi, lasati un comentariu cu modelul telefonului, pasii urmati si problema intampinata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

8 COMENTARII

 1. Salut, mă puteți ajuta să îmi fac și eu update la Xiaomi MI6, l am cumpărat de la quick-mobile și din câte am înțeles am softul lor și nu îmi apar update urî. Am incercat sa fac exact că în tutorial doar că, când dau sa montez imaginea sa deschid fișierul îmi spune: curent version îs ilegal, only allowed toate flash the latest stable version. Ce as putea sa ii fac sa trec la ultima versiune de soft. Mulțumesc

 2. SALUT,
  Pentru update de software la xiaomi note 3, cum se face? Acum are android 5.0.2. si MIUI GLOBAL 8.0.1.0. As dori sa trec la versiunea superioara. Cum? Multumesc anticipat . Stima.

  • Salut Cristi,
   Presupunand ca ai Xiaomi Redmi Note 3 (nu Xiaomi Mi Note 3) atunci poti opta pentru Stable ROM / Developer ROM versiunea V9.5.3.0.MHOMIFA (MIUI9). Gasesti packetul accesand linkul de mai sus (la punctul 1) si este disponibil pentru urmatoarele variante de Xiaomi Redmi Note 3:
   -Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm Global Version;
   -Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm China Version;
   -Xiaomi Redmi Note 3 (Pro) Special Edition Global Version;
   -Xiaomi Redmi Note 3 Mediatek (MTK) China;

   Mai exact, este pentru cam toate variantele mai putin pentru Xiaomi Redmi Note 3 Mediatek Global Version.
   Instructiunile pentru upgrade de soft se regasesc pe fiecare packet, la Flashing Guide insa sunt aproape identice cu pasii pe care i-am enumerat in articol, mai sus.