Nu se mai aprinde unitatea – ce trebuie sa facem?
Iata ce trebuie sa verifici atunci cand nu mai porneste unitatea, inainte sa mergi cu ea la un service.

In cazul in care unitatea porneste insa nu exista semnal pe monitor, puteti verifica acest articol: Calculatorul porneste dar nu am semnal pe monitor.

Cateva verificari ce trebuie facute atunci cand unitatea nu porneste:

  1. Verificati alimentarea cu energie electrica. Cel mai important pas este sa verificati daca mufa de alimentare este conectata corect la unitate. Nefiind prinsa in niciun fel, cu niciun clips, se intampla ca mufa sa se mai deconecteze. Acelasi lucru este valabil si pentru priza. Verificati daca funtioneza corect.
  2. Verificare sursa. Sursa este o componenta ce se poate manifesta ciudat atunci cand nu functioneaza. Cel mai simplu este sa testam daca energia electrica ajunge pe placa de baza. Cam toate placile video si de baza au acum led-uri ce indica prezenta energiei electrice. Totusi, faptul ca ledul de pe placa este aprins nu garanteaza ca sursa functioneaza corect.
    Pentru a testa corect, in cazul in care se poate, incercati sa conectati o alta sursa pentru test.
  3. Verificati placutele RAM. Este posibil ca placutele ram sa nu faca contact corect, in urma depunerilor de praf. Indicat ar fi sa scoatem placutele si sa suflam praful din prizele de pe placa de baza.
  4. Suflati praful din unitate. Pentru a sufla praful se poate folosi un spray cu aer comprimat (atentie mare la umiditatea pe care o poate lasa acesta). Insistati mai mult in zona butonului de pornire, a placutelor ram si a placii video.

Nu se mai aprinde unitatea – ce trebuie sa facem?
Solutia cea mai simpla pentru depanarea problemei ar fi sa aveti inca o unitate (imprumutata), si sa testati cate o componenta, pe rand. Astfel veti putea detecta precis problema.

In cazul in care nu reusiti sa faceti unitatea sa porneasca sau nu aveti o alta unitate pentru teste, sfatul meu este sa mergeti la un service autorizat. Acelasi lucru il recomand si in cazul in care nu sunteti siguri de ceea ce faceti.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.