Se intampla de multe ori sa schimbam telefonul, sa avem nevoie de o resetare sau orice poate duce la o pierdere de date. Avand in vedere ca Google (fiindca vorbim in special de telefoanele cu Android) ofera o gramada de metode de backup, trebuie sa fii foarte ghinionist pentru a pierde ceva din telefon.

Problema pe care eu am intampinat-o si cred ca si multi altii este una ce implica contactele. Sunt foarte fixist cand vine vorba de telefonul meu. Tocmai de asta, un contact din agenda mea contine nr de telefon, adresa de mail, telefon de serviciu, poza, etc.

Ei bine, daca ai pierdut datele si te astepti ca Google sa ti le „dea inapoi” exact in forma in care le-ai avut atunci astepti mult si bine. Dupa un restore din contul Google m-am trezit cu contacte multiplicate, informatii lipsa, contacte fara numar de telefon etc.

Tocmai din acest motiv se recomanda ca din cand in cand sa facem un backup ce contine toate datele importante din telefonul nostru. Pentru acest lucru exista aplicatii specializate sau exista optiune direct din telefon. Un expemplu de astfel de aplicatie este Super Backup. Aplicatia permite utilizatorului sa-si faca backup la contacte, fotografii, documente, mesaje etc sau la toate acestea la un loc.

Pentru a salva contactele din memoria telefonului, exact asa cum sunt ele, fara a avea nevoie de o aplicatie speciala trebuie sa urmam pasii:

 1. Intram in agenda telefonului
 2. Optiuni
 3. Gestionare contacte
 4. Import/export
 5. Export in memoria interna
 6. Selectam toate contactele
 7. Exportare
 8. Alegem un nume pentru fisier. De exemplu, Backup contacte
 9. Ok.
 10. Salvam fisierul Backup pe un alt dispozitiv de stocare.

Daca am urmat corect toti pasii, acum avem un backup complet cu toate contactele din telefon.

Pentru a restaura un backup trebuie urmati aceeasi pasi doar ca la import/export trebuie sa selectam „Import din memoria interna”.

Nu uitati sa salvati backup-urile intr-un dispozitiv extern sau intr-un cont de cloud.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Am un Samsung J5 (2017) cu cartela prepaid. Ce setari fac sa nu consume creditul instant. Am nevoie doar de telefon. Internet-ul il accesez cu Wi- Fi de la router-ul din casa.