Cautarea in start din Windows 10 returneaza pagina alba

Windows 10, ca toate celelealte sisteme de operare, mai prezinta probleme in timpul functionarii. Chiar daca, din punctul meu de vedere ultimul sistem de operare de la Microsoft a devenit foarte stabil, chiar si asa si acesta mai prezinta buguri.

De cele mai multe ori aceste buguri sunt create de utilizatori, de instalarea unor softuri sau de instalarea unor updateuri, menite in majoritatea cazurilor sa rezolve buguri insa, din pacate cauzeaza altele.

M-am lovit de curand de o noua problema si anume, la folosirea functiei de cautare in startul din Windows 10, rezultatul era o pagina alba. Am rezolvat problema reinstaland Cortana. Aceasta problema nu se propaga pe toti userii din sistemul de operare ci doar pe unul singur. Exista totusi o lista de 3 pasi ce trebuie urmati pentru rezolvarea acestei probleme (bug).

 1. Reconstruirea indecsilor de cautare. Pentru asta trebuie sa mergem in run (fereastra + R), tastam control si apasam enter. Se va deschide fereastra de control panel. In bara de cautare tastam „Search” si din lista de rezultate selectam „Indexing Option” si apasam pe butonul „Advanced”. Dupa acest pas, se va deschide o fereastra ce are un buton numit „Rebuild”. Il apasam si asteptam sa se reconstruiasca indecsii de cautare.
  Daca am urmat acest pas si nu rezolva problema, vom trece la pasul urmator.
 2. Rulam  Indexing Troubleshooter din control panel. Pentru asta trebuie sa mergem in run (Fereastra + R), tastam control si apasam enter. Se va deschide control panel unde vom cauta „Search „, vom selecta din nou „Indexing Option” si in partea de jos selectam Troubleshoot search and indexing. Bifam toate casutele si apasam next. Daca aceasta problema va fi detectata de Windows atunci aceasta va fi rezolvata. In caz contrar, nu va functiona.
 3. Reinstalam Cortana. Functia de cautare din Windows 10 ne este data de Cortana. O rezolvare la problema noastra poate fi reinstalarea Cortanei. Pentru a face acest lucru trebuie sa deschidem Run (fereastra + R) si sa tastam „Powershell”, urmat de tasta enter. Se va deschide o fereastra albastra unde trebuie sa copiem linia urmatoare:
  Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

  Dupa copiere, apasam tasta enter si Cortana ar trebui sa se reinstaleze.Cautarea in start din Windows 10 returneaza pagina alba

Din pacate aceasta este doar una dintre problemele ce pot aparea in sistemele de operare. Mai multi factori, interni sau externi, pot cauza probleme de functionalitate ale sistemelor. Daca aveti probleme cu Windowsul, nu ezitati sa postati un comentariu. De asemenea, daca nu reusitit sa rezolvati problema specifica acestui articol, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  • Devine enervanta si nu poti sta fara functia asta.
   Eu la cateva zile trebuie sa rulez scriptul din articol pentru a functiona cautarea. Habar nu am de ce. Windows…