Despre WhatsApp si ultimul sau update

Majoritatea dintre noi am auzit de celebra aplicatie pentru chat, cumparata acum nu foarte mult timp de catre Facebook, WhatsApp. Pentru cei care inca nu cunosc foarte bine aplicatia mentionata, WhatsApp este o aplicatie optima, usor de utilizat, foarte draguta ca design si foarte eficienta. Nu consuma foarte mult trafic (cu exceptia momentelor in care utilizam fotografii de dimensiuni considerabile sau videoclipuri, bineinteles) si este cea mai populara aplicatie pentru chat si, desi ambele sunt proprietatea aceleiasi companii, concureaza cu Facebook Messenger.

Pe WhatsApp sunt sincronizate automat din agenda contactele care au instalata aceasta aplicatie, deci nu necesita adaugarea manuala pentru fiecare contact in parte. De asemenea, pot fi create grupuri de chat foarte utile in special datorita modului in care aplicatia a fost optimizata, functioneaza foarte bine, fara lag-uri sau momente frecvente de blocaj (ca utilizator al aplicatiei de peste 2 ani, pot spune ca este una din cele mai stabile aplicatii pe care le folosesc).

Utilizatorul are posibilitatea sa-si defineasca numele sau care va fi afisat contactelor din agenda, un status si un avatar (o imagine). In momentul in care esti angajat intr-o conversatie, atunci cand mesajul tau a fost expediat cu succes, caseta in care este incadrat textul este marcata cu un semn distinctiv in dreapta-jos. Cand mesajul a fost vazut de interlocutor, atunci semnul se va dubla. In plus, wallpaper-ul (imaginea de fond) pentru conversatii poate fi schimbata avand posibilitatea sa alegem dintr-o varietate de wallpaper-uri interesante si foarte frumoase.

Aplicatia se presupune a fi gratuita doar un an insa daca se dezinstaleaza/reinstaleaza, valabilitatea se reseteaza din nou la un an (nu am incercat sa tin aplicatia instala mai mult de un an fara sa o dezinstalez pentru a putea constata daca este necesara reinstalarea pentru a fi gratuit in continuare). WhatsApp este disponibila pe Android, IOS, Windows Phone, BlackBerry si Nokia S60.

Insa, toate aceste optiuni erau disponibile cu mult timp inainte sa fie preluata de Facebook. Marea schimbare s-a lasat asteptata insa oficialii retelei de socializare au venit cu o schimbare considerabila si mult asteptata de utilizatorii sai, WhatsApp pentru desktop. Pentru a putea fi folosita in acest sens, trebuie obligatoriu sa fim utilizatori Android, Windows Phone sau BlackBerry (dezvoltatorii sustin ca momentan nu este disponibila si pentru IOS din cauza limitarilor platformei celor de la Apple), sa avem instalata ultima versiune WhatsApp pe telefon (destul de normal), sa utilizam pe desktop Google Chrome, sa avem o aplicatie pentru scanat coduri QR si sa fim activi pe WhatsApp pe telefon. La prima vedere, par destul de multe conditii insa pentru o persoana care este interesata de utilizarea pe desktop, sunt cateva “sacrificii” pe care le putem face. Momentan, sunt multi utilizatori care se plang de nefunctionarea aplicatiei in acest sens insa probabil inca se testeaza aceasta varianta si speram ca aceste probleme se vor rezolva pe viitor.

Totusi, este un pas destul de mare facut de Facebook si care s-a lasat asteptat o perioada destul de mare. Sa speram, insa, ca asteptarea a meritat.

Nu ezitati sa ne impartasiti parerile voastre si eventualele probleme pe care le intampinati cu aplicatia WhatsApp.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII