Fortare mentinere retea 4G Digi
Din octombrie 2019, Digi a implementat reteaua 900 MHz (2G/4G) in peste jumatate din zonele din tara insa odata cu aceste modificari au aparut noi probleme pentru clienti, inclusiv pentru cei care aveau semnal 4G corespunzator.

Avand modul retelei setat pe automat din setarile telefonului poate face telefonul sa sara de pe o retea pe alta in zonele in care exista mai multe retele (2G/3G/4G) ale aceluiasi operator, ceea ce poate fi o problema. Spre exemplu, telefonul poate trece de pe reteaua 4G pe una din retelele 3G sau 2G, desi am dori sa ramana conectat in permanenta pe 4G.

Selectarea optiunii LTE Preferred la Preferred Network Type nu rezolva de obicei aceasta situatie insa problema poate fi rezolvata folosind un cod sau o aplicatie in acest sens. Inainte de a continua cu pasii necesari, este important de stiut ca pentru a functiona atat vocea cat si datele in reteaua 4G, avem nevoie de un telefon compatibil cu serviciul VoLTE. Astfel, daca nu avem un telefon compatibil VoLTE si telefonul ramane conectat in permanenta doar la reteaua 4G, atunci apelurile nu vor mai functiona.

Fortare mentinere retea 4G Digi
Putem forta mentinerea retelei 4G prin una din urmatoarele modalitati:

  1. Formand unul din codurile *#*#4636#*#* sau *#36446337# urmate de tasta de apel, urmand sa fie afisat pe ecran un meniu cu 3 optiuni – selectam cartela pe care dorim sa efectuam operatiunea – Set preferred network type – aici selectam LTE Only – din acest moment telefonul va ramane conectat pe reteaua 4G (LTE).
  2. Instalam o aplicatie dedicata, ca exemplu am instalat pe sistemul de operare Android 10 aplicatia Force LTE Only insa sunt si alte aplicatii disponibile – deschidem aplicatia – selectam SIM1 LTE|3G|2G Settings (chiar daca este specificat SIM1, putem alege cartela dorita ulterior) – Select phone index: aici avem doua optiuni – Phone 0 si Phone 1 – selectam optiunea dorita in functie de reteaua pe care dorim sa efectuam modificarile daca avem doua cartele (la sectiunea Current Network putem vedea reteaua) – Set preferred network type – aici selectam LTE Only.

Modificarea se face in cateva secunde. De regula, optiunea standard selectata (care permite toate retelele) este LTE/TD-SCDMA/WCDMA, in caz ca dorim sa revenim la optiunea standard.

Desi am specificat in titlul articolului Digi, informatiile sunt valabile si pentru alti operatori: Orange, Vodafone sau Telekom.

Aceasta operatiune este utila daca avem in zona semnal 4G suficient de bun insa telefonul trece si pe alte retele. Este bine de stiut ca atat aplicatia cat si codurile mentionate mai sus functioneaza doar pe anumite modele de telefoane cu sistem de operare Android. Daca intampinati probleme in acest sens, lasati un comentariu mai jos mentionand pasii urmati si modelul de telefon detinut.
Ii multumim lui Nicu pentru pont;

Update 10.07.2020: Pentru telefoanele Samsung putem folosi aplicatia Samsung Band Selection; Ii multumim lui Alexandru pentru pont;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

  1. La mine merge fără probleme și codul și aplicația. Pot efectua apeluri fara probleme și fără întrerupere pe 4G. Câte odată m-ai sare pe 2G dar foarte rar, o dată la două zile. Activezi din nou 4G și merge. În casă pot sa vorbesc la telefon chiar dacă îmi scrie doar 4G VoLTE fără nici o linie la semnal.

  2. Am incercat mai intai codurile si am avut parte de erori, mai apoi am pus aplicatia si am urmat pasii. Internetul mergea insa cand sunam iesea din apel.