Digi primeste o noua aprobare privind tranzactia Invitel

Digi primeste o noua aprobare privind tranzactia Invitel din partea Autoritatii de Concurenta din Ungaria (GVH) in data de 18 martie 2020 privind achizitionarea de catre Digi HU a actiunilor ce reprezinta 99.99% din capitalul social si drepturile de vot Invitel.

Initial, GVH a aprobat tranzactia in mai 2018 insa aceasta fost retrasa la data de 14 noiembrie 2018 si a deschis o noua procedura in vederea reanalizarii anumitor aspecte specifice privind suprapunerile geografice identificate de autoritate intre activitatile desfasurate de Invitel si cele desfasurate de i-TV Digitalis Tavkozlesi (i-TV fiind una din filialele Digi HU) si a aplicat o amenda de aproximativ 280.000 de euro.

Decizia de retragere a fost atacata in instanta de catre Digi HU, in prima faza amenda fiind redusa la jumatate. Desi instanta de judecata a mentinut decizia autoritatii GVH in privinta raspunderii Digi HU, aceasta a stabilit ca si GVH ar fi trebuit sa actioneze in mod proactiv in vederea clarificarii situatiei de fapt. Atat GVH cat si Digi HU au inaintat un apel acestei decizii, primul termen de judecata a fost stabilit pentru 25 martie 2020 insa acesta a fost amanat din cauza virusului COVID-19.

Digi HU a propus un pachet de remedii din perspectiva consiliului concurentei maghiar, printre principalele remedii propuse este transferul de catre Invitel a activitatilor sale in 14 localitati din Ungaria care se suprapun cu reteaua Digi HU, contractul de vanzare-cumparare fiind finalizat pe 9 ianuarie 2020.

In plus, ca raspuns la problemele de concurenta indentificate in 67 de localitati in care se suprapun serviciile oferite de Digi HU si i-TV, Digi HU a venit cu asigurarea ca i-TV nu va inceta contractele de inchiriere retea cu operatorii de retea relevanti pana la finalul anului 2023.

Dupa reanalizarea propunerilor facute de Digi HU, Autoritatea de Concurenta din Ungaria (GVH) a emis o noua decizie de aprobare. Digi HU va avea termen de 3 luni de la data la care noua decizie de aprobare a tranzactiei este comunicata oficial Digi HU. pentru implementarea remediilor aprobate de GVH.

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. este o subsidiara a grupului Digi Communications NV., grup detinut majoritar de Zoltan Teszari. Compania a fost lansata in Ungaria in 1994, brandul Digi fiind introdus in 2006. In luna mai 2019 compania a lansat serviciile mobile pe reteaua proprie.

Update 29.07.2020: Digi Ungaria a primit din nou o amenda de la GVH in privinta tranzactiei Invitel, suma se ridica la 20.000.000 HUF (aproape 58.000 euro) din cauza datelor eronate furnizate de Digi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Digi Ungaria a primit din nou o amenda de la GVH in privinta tranzactiei Invitel, suma se ridica la 20.000.000 HUF (aproape 58.000 euro) din cauza datelor eronate furnizate de Digi.