Don Matteo – serial italian National TV
National TV va difuza de saptamana urmatoare serialul italian de comedie Don Matteo (2000), creat de Enrico Oldoini (Talcum Powder – 1982).

Rezumat serial Don Matteo
Protagonistul serialului este parintele Matteo (Terence Hill), un preot catolic din parohia orasului Gubbia din Perugia, cunoscut si pentru talentul sau de investigare a crimelor locale. Parintele Matteo este o persoana inteleapta si respectata care reuseste sa inteleaga problemele oamenilor si este mereu dispus sa ajute.

Datorita sarmului si atitudinii pozitive, deseori ajuta criminalii sa caute calea cea buna, influentandu-i mereu sa isi marturiseasca crimele si sa fie responsabili pentru faptele lor.

Nino Frassica interpreteaza rolul unui carabinier aflat la varsta a doua care este cel mai bun prieten al parintelui Matteo.

Terence Hill este cunoscut si pentru rolurile avute in Watch Out, We’re Mad (1974), They Call Me Trinity (1970), Trinity Is Still My Name (1971) sau My Name Is Nobody (1973). In serial vom vedea si alti actori precum Nino Frassica (The Tourist – 2010), Nathalie Guettà, Francesco Scali (The Name of the Rose – 1986), Pietro Pulcini, Caterina Sylos Labini, Simone Montedoro (Detective Montalbano – 1999) si altii.

Don Matteo – serial italian National TV

Serialul Don Matteo are 12 sezoane si un numar total de 266 de episoade difuzate in Italia pe Rai 1. Nu avem informatii daca acest serial a fost reinnoit cu sezonul 13.
Pe IMDb a obtinut nota 6 din aproximativ 1.600 de recenzii.

National TV va difuza serialul italian Don Matteo de luni, 22 noiembrie, de la ora 17:15. In Romania, serialul a fost difuzat in trecut de AXN si AXN Black.
In 2018 a fost lansata si versiunea poloneza a acestui serial, Ojciec Mateusz cu Artur Zmijewski, Michal Piela si Piotr Polk, care a ajuns deja la 26 de sezoane si 341 de episoade.

Daca sunteti interesati de alte seriale italiene difuzate in Romania, TVR a difuzat recent mai multe astfel de seriale avandu-l pe Gabriel Garko in distributie, urmatorul fiind Chip de inger, care va fi difuzat de TVR 2 din 20 noiembrie.

Daca ati urmarit acest serial, ce parere aveti despre Don Matteo? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

  1. Un serial reusit , de relaxare dar si folositor tuturor vârstelor care doresc un film de calitate, de suflet, cu probleme si rezolvarea lor omeneasca, fara violente inutile, vulgaritati si alte tendinte „moderne”.
    Inca odata cinematografia italiana ne arata ca se pot face filme artistice pentru oameni, fara extraterestii, zombi si tot ce s-a mai născocit in ultimii aprox.50 de ani, de dupa „perioada de aur” a cinematografiei.

  2. Don Matteo a fost difuzat în trecut pe canalele AXN și AXN Black. Serialul va intra pe tronsonul lăsat liber de serialele coreene. Se pare că Național TV renunță la serialele coreene din cauza suficienți numărului respectiv. În ultimii doi ani Național TV a redifuzat pe acel tronson seriale coreene.