Instalare soft original (stock firmware) pe telefoanele LG cu emergency/download mode.

Datorită unor probleme, unor aplicații, unor încercări eșuate de a roota telefonul, etc. acesta se poate bloca sau poate să nu mai funcționeze normal. De exemplu, am încercat să schimb animația de bootare prin intermediul unei aplicații. Evident că telefonul a rămas blocat atunci când încerca să pornească.

În aceste cazuri telefonul nu este stricat ci doar are nevoie de o reinstalare a softului stock (in cazul telefoanelor LG L4 (E440, E445) și LG L5) V10C, fiindcă nu este disponibilă nicio versiune de rom custom pentru aceste telefoane. Nici măcar mod cyanogen nu se găsește pentru ele (deocamdată).

Pentru a începe instalarea avem nevoie de toate driverele pentru telefonul nostru (acești pași sunt disponibili pentru mai multe modele de telefoane LG).
Toate driverele și softurile de care aveți nevoie le găsiți pe site-ul LG. Aveți grijă să instalați tot ce se poate descărca de acolo (LG Mobile Support Tool, LG united mobile driver etc.).

Iată pașii pentru instalarea Firmware Stock:

 1. Intrăm în meniul de urgență al telefonului (Emergency/Download mode). Pentru a face acest lucru trebuie să închidem telefonul (scoatem bateria și o reintroducem pentru a fi siguri), apăsăm ambele butoane de volum în același timp, după care introducem mufa USB (conectată la PC, bineînțeles). Dacă totul e bine ar trebui să apară logo-ul LG și sub el să scrie download mode.
 2. Deschidem programul LG Mobile Support Tool (ca administrator) și așteptăm ca telefonul nostru să se conecteze. După ce s-a conectat mergem la Options -> Upgrade Recovery. (exact ca în imaginea de mai js).

  Upgrade Recovery cu Lg Mobile Support Tool
  Selectare „Update Recovery”
 3. Acum ar trebui să înceapă flashuirea telefonului. Pe parcursul acestui proces este important să nu atingeți cablul usb, să nu scoateți bateria sau să nu pice curentul. În aceste cazuri telefonul se poate defecta. În cazul în care totul funcționează bine ar trebui să ca programul să vă afișeze ca în imaginile de mai jos:

 

Upgrade Recovery cu Lg Mobile Support Tool 2
Downloadarea softului

 

Upgrade Recovery cu Lg Mobile Support Tool 3
Instalarea softului pe telefon

 

Upgrade Recovery cu Lg Mobile Support Tool 4
Instalarea softului finalizată cu succes

CAm aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți. Dacă totul a funcționat corect, ar trebui ca telefonul să pornească automat și să necesite configurat.

ATENȚIE!

Aceste operațiuni pot defecta telefonul. Faceți asta pe propriul risc. Nu recomand decât în cazul în care telefonul nu mai funcționează corect (altfel n-are niciun rost). În plus, toate datele disponibile până în acel moment pe telefon se vor pierde.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

146 COMENTARII

 1. Am un LG G3 in boot loop. Am incercat hard reset prin apasare start+down_volume, insa inainte de asta as vrea sa aflu daca exista cineva care imi poata recupera datele. Peste tot unde am intrebat am auzit doar raspuns standard – hard resert, date pierdute. Eu tot sper ca pe undeva e un pasionat care stie ce sa faca cu Android-ul mai mult decat operatiunile uzuale facute in buticurile de service. Daca stiti pe cineva care a rezolvat boot loop pt LG, va rog mult anuntati-ma. Multumesc!

  • Hmm, slabe sanse. Din pacate nu stiu pe nimeni. Da, serviceurile nu isi bat capul cu aceste probleme si prefera sa zica pas. Chiar nu am idee unde sa te indrum.

  • Salut Florin,
   Ai reusit sa-i dai hard reset pana la urma? Incearca cu hard reset iar daca nu funtioneaza, urmeaza pasii din tutorialul de mai sus.
   Bafta!