Istoric televiziuni Telekom Sport
Posturile Telekom Sport sunt detinute de compania Telekom Romania, in trecut existand ca o companie de stat, Romtelecom. Telekom ofera servicii complete de telefonie si internet mobil, cablu TV, internet fix, telefonie fixa si DTH (televiziune prin satelit).

Acest operator are si posturi TV proprii, cele mai cunoscute fiind cele de sport cunoscute sub numele actual Telekom Sport. In trecut, s-au numit Dolce Sport, aceste posturi au fost construite pe structura posturilor Boom Sport, detinute de compania Boom.

Dolce Sport 1 (actualul Telekom Sport 1) a fost lansat in 2010 si este primul post detinut de Telekom, difuzand transmisiuni sportive dar si emisiuni de analiza sportiva. Denumirea Dolce Sport 1 a avut-o din 2010 pana in 2017. Prima data se receptiona doar in retelele Telekom (Dolce) cablu tv si DTH si Nextgen (o alta retea de cablu tv detinuta tot de Telekom).

Pe parcurs posturile Telekom Sport au fost sau inca sunt in grilele altor operatori de televiziune, printre acestia: Akta (in trecut) si Orange (in prezent, doar pentru abonatii care folosesc infrastructura Telekom). Varianta HD a postului Telekom Sport 1 a fost lansata in 2011.
Printre comentatorii de la Telekom Sport ii putem mentiona pe Emil Gradinescu si Cosmin Baleanu, fostii comentatori TVR.

Telekom Sport 2 a fost lansat in 2011 sub numele Dolce Sport 2. Varianta HD a postului Telekom Sport 2 a fost lansata in 2014 iar in 2017 s-a redenumit din Dolce Sport 2 in actualul Telekom Sport 2.

Istoric televiziuni Telekom Sport

Telekom Sport 3 si-a inceput activitatea in 2014 sub numele de Dolce Sport 3, la inceput era folosit doar cand se discutau meciuri de fotbal din Cupele Europene, Liga Campionilor si Europa League in zilele de marti, miercuri si joi. Din 2016 a trecut la emisie 24/7. Varianta HD a postului Telekom Sport 3 a fost lansata tot in 2016. Din 2017 a luat actualul nume de Telekom Sport 3.

Ultimul canal de sport lansat de Telekom este Telekom Sport 4. Acesta a fost lansat in 2014 sub numele de Dolce Sport 4. La inceput si acesta era folosit doar pentru meciurile din Cupele Europene, la fel ca Telekom Sport 3. In 2016 a trecut la emisia 24/7 si tot in 2016 a aparut si varianta HD. Precum celelalte posturi de sport, a fost rebranduit in Telekom Sport 4 in anul 2017.

Competitiile sportive transmise de-a lungul timpului de canalele Telekom Sport sunt: Premier League (campionatul Angliei), La Liga (campionatul Spaniei), Seria A (campionatul Italiei, Liga 1 (campionatul Romaniei), NBA (campionatul de baschet din SUA), Cupa Davis si Fed Cup, Formula 1, Cupele Europene la fotbal, handbal si multe alte competitii.

Cele mai cunoscute emisiuni difuzate de posturile Telekom Sport de-a lungul timpului sunt: Minutul 91 realizata de Vlad Enachescu (emisiune de analiza sportiva a meciurilor din Liga 1), Sport 24, cel mai important buletin de stiri sportive ale zilei, Studio UCL si Studio UEL, emisiuni de analiza sportiva ale meciurilor din Cupele europene.

Istoric televiziuni Telekom Sport

Posturile Telekom Sport sunt rivalele posturilor Digi Sport si Look Sport. Compania Telekom a mai detinut in trecut alte 2 posturi din aceeasi nisa, Telekom Sport 5 si Telekom Sport 6, acestea fiind inchise in anul 2019.

Telekom Romania mai detine si postul Telekom Info. Alte posturi detinute de reteaua  Telekom sunt: Mooz RO!, Mooz HD, Mooz Hits, Mooz Dance, Sport Extra TV, acesta din urma fiind cel mai nou post exclusiv in reteaua Telekom. Mooz Dance se afla si in grilele altor societati de cablu ( Vodafone (UPC) si Focus Sat).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII