Medika TV va emite in format HD
In cursul zilei de ieri a fost aprobata solicitarea venita din partea Medika Broadcast Channel SRL pentru modificarea actionariatului societatii, modificarea sediului social dar si pentru modificarea formatului de difuzare din SD in SD si HD (fara inscriere in denumire).

Licenta audiovizuala Medika TV a fost preluata in toamna anului 2021 de catre Diplomatic Digital SRL (detinuta de Clever Media Network) iar acum este preluata direct de societatea Clever Media Network (la care sunt actionari Tomsa Adrian – 90% si Nicoara Maria – 10%).

Adresa sediului social se schimba din Buzau, Str. Ion Baiesu in Bucuresti, Bd. Nicolae Balcescu, Nr. 17A.

Medika TV va emite in format HD
Reprezentantul grupului Clever, Orlando Nicoara, a declarat in sedinta CNA ca tematica postului va ramane medicala iar din mai va fi introdus continut nou in grila.

Reprezentantii CNA au atras atentia ca licenta Medika TV a fost obtinuta foarte greu deoarece au existat ingrijorari pe partea de zona de suplimente, medicamente si promovare de acte medicale insa reprezentantii postului s-au descurcat in acest sens.
Nu au fost mentionate informatii privind data de la care va incepe emisia in format HD. Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

Medika TV a fost lansat in toamna anului 2018, postul fiind detinut in acea perioada de Vlad Pufu, fost director adjunct B1 TV, care a devenit ulterior senator PNL. Postul se afla pe pozitia 34 in lista must carry 2023 si este disponibil in grilele operatorilor principali de cablu: Digi, Vodafone, Orange Romania si Orange Romania Communications.

Medika TV difuzeaza emisiuni precum: Medika Special prezentata de Dana Chera, Catalina Jingoiu sau Andrada Popovici, Medika Estetika cu Andrada Popovici, Academia de Sanatate cu prof. dr. Irinel Popescu, Interviurile lui Cristoiu cu Ion Cristoiu, Telemedika cu Elena Oceanu sau Secretele Nutritiei cu Dr. Laura Ene.

Voi ce parere aveti despre Medika TV?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

19 COMENTARII

 1. Degeaba emit televiziunile HD, daca distrubuirea lor pe sârma Rcs-Rda se face mitocaneste, cu manevre tehnice de ajunge la abonati vai mama ei de emisie. Pentru cine nu cunoaste, Digi nu distrubuie multe canale in formatul „original” ci il retransmit la o calitate indoielnica. Am facut comoaratii intre cum se vad posturi HD pe Digi si aceleasi posturi pe Orange, si diferentele sunt: execrabil la Unguri, si Excelent la Francezi.

  Deci, nu are importanta cum transmit posturile, pot da si 16K, Rcs&Rds va da pe cablu aceasi transmisie dar la calitate SD.

  • Domnule Leo depinde si ce relatie au distribuitorii de canale cu cablistii. Spre exemplu Romania tv are o relatie proasta cu Vodafone asa ca nu transmit Romania tv HD. Digi nu are o relatie buna cu Best Media (pe buna dreptate pentru ca tu ca i canal aflat in lista must carry nu imi poti impune cu ce bitrate sa te transmit din moment ce tu nu ai nici un contract cu mine. Plus ca Party Mix si Disco Mix HD incalca grav un paragraf al legii must carry, care spune citez din memorie. Nici un canal tv aflat in lista must carry nu poate aduce cablistilor costuri suplimentare prin transmisia sa). CNA-ul ar trebui sa ii ia la intrebari pe cei de la Best Media. Medika tv va fi in HD la toti cablistii dintr-un motiv simplu. Clever Media il va scoate din must carry si vor incheia contracte cu cablistii pentru a introduce acest canal in grila lor. Clever Media nu are nici un canal in must carry. Asa ca nu mai acuzati cablistii de lucruri ce nu depind in totalitate de ei. Esti un post serios vrei sa fi transmis la o calitate HD mare si buna atunci fa contract cu cablistii. Uitati Alpha& Omega Hd Romania tv HD au in bitrate ce nu implica costuri suplimentare cablistilor si se vede acceptabil.

   • Domnul meu, vb din amintiri. Eu nu ma refeream (doar) la canalele din lista vietii, ci si la canale care nu-s pe aceea lista. Hai sa te iau su altfel: postul F&G vine pe o anumita filiera si chiar la pachet cu alte 2 canale tv, cu toate acestea, Digi distrubuie la propriai alegere varianta SD ci nu ceea HD, cu toate ca exista contract intre parti. Mai pot da exemple, dar dupa abordarea dvs nu mai are rost.

    • Domnul meu asa cum am spus si mai sus totul depinde de relatia dintre firma care detine televiziunea si firma de cablu. Realitatea tv HD si Romania tv HD de ce nu se vede la Vodafone? Cablul tv este o afacere pe care fiecare companie o gestioneaza cum doreste cum crede ca face profit. ORO si OC sunt 2 companii care scumpesc abonamentul de cel putin 2 ori pe an. Digi nu a scumpit abonamentul de 5 ani si tot ofera an de an canale tv in hd exclusiv HGTV HD BBC First HD transmise la bitii originali.

  • Leo, in 70% din ce ai scris ai dreptate. Problema nu este la Digi, problema este la lege „că-și piermit, conform „legii””.Atâta timp cat exista norme de compresie „conform legii” Digi poate sa transmita cand, unde, cum si ce vrea in grila lor de programe. Câinii latră, ursul merge…. asa si cu Digi