Orange Romania si Orange Romania Communications fuzioneaza
Guvernul Romaniei a ajuns astazi la un acord cu grupul Orange pentru a finaliza fuziunea intre Orange Romania si Orange Romania Communications (fosta Telekom Romania Communications). Acordul a fost semnat intre Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si grupul francez Orange.

In urma acestui acord, Orange va detine 80% din capitalul social si drepturile de vot din societatea rezultata iar Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii va detine 20%. Orange Romania ramane cel mai important operator de telefonie mobila in timp ce Orange Romania Communications continua sa fie unul dintre principalii operatori ce ofera servicii complete de telecomunicatii, alaturi de Digi si Vodafone.

Finalizarea tranzactiei se va efectua cel mai probabil in prima jumatate a anului urmator.
Reamintim ca Orange a achizitionat 54% din actiunile Telekom Romania Communications in 2021 pentru suma de 295.6 milioane de euro de la grupul OTE, grecii ramanand astfel in Romania doar cu Telekom Romania Mobile Communications, societate care este in continuare detinuta de ei.

Orange Romania si Orange Romania Communications fuzioneaza

De ceva timp, Orange Romania si Orange Romania Communications au efectuat mai multe modificari ale grilei de programe, cele doua grile devenind din ce in ce mai asemanatoare inca din martie 2023.

In ultimele saptamani, reprezentantii Orange Romania Communications au venit cu o surpriza placuta pentru abonati, posturile Discovery au revenit in grila de programe. Mai exact, in grilele de cablu digital si IPTV au intrat urmatoarele posturi: Discovery Channel HD, Animal Planet HD, Investigation Discovery HD, Eurosport 1 HD si Eurosport 2 HD, TLC HD si HGTV HD.

In ceea ce priveste Telekom Romania Mobile, in ultimii ani s-au vehiculat zvonuri despre mai multi cumparaturi insa pana in prezent nu s-a ajuns la un acord.

Voi ce parere aveti despre fuziunea mentionata mai sus si cum credeti ca o sa va afecteze, daca sunteti abonati Orange Romania sau Orange Romania Communications?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

19 COMENTARII

 1. In aparenta…era sa ma bucur si eu. Dar, avand picioarele pe pamant doar am exclamat „ce prostie”! E egal cu zero.

  Este fix (in oglinda) cu prosteala aia cu Shenghen, cica doar aerian si naval. Fix o prosteala de 2 lei.

  Pai nu „fuziunea” lor e problema mea (si a multora) ci faptul ca semnalul de internet va fi distribuit tot pe sârmele infecte de la Telekom, sârme bune doar de intins rufe! Asa ca degeaba fuzioneaza mai pe fața Orange cu SRI, cat timp serviciile oferite se duc tot pe infrastructura praf si pulbere a raposatei „Largareta”, ah , pardon, Magenta.

  E un mare fâs informatia prezentata in spatiul public!

 2. ORoC are cea mai buna grila 206 posturi tv care nu sunt dublate . Lipsurile lor :exista un singur prg de radio si nu au prg.4k, pe când albaștri au doar 150 de programe plusul lor fiind cele 3prg 4k

  • 150 de canale ale Digi sunt PENIBILE, nu poți sa ai 150 posturi când concurenta ta are 200+ dar pt Digi e mai important sa facă jocuri mărunte despre cine e sau nu în grila decât sa își satisfacă consumatorii. Digi = Securitatea.

   • Corect, plus că din respectivele canale, vreun sfert reprezintă posturile proprii împinse în față, mai nou și rebuturile prietenilor de la Clever care lansează posturi fără sens. Digi o încearcă cu tot felul de învârteli, ba cu Aleph și B1 HD care au fost aruncate la final de listă, vezi Doamne ei au de 2 ori pachetul de știri – o dată cu canale mai bune și încă o dată cu canale străine de știri, ba cu Travel MIX și Party MIX pe care le-au scos pt. că nu le oferă feed SD, deși aceste canale emiteau doar HD, ba cu lista must carry pe care au împărțit-o pe regiuni în funcție de cum au vrut mușchii lor, iar programele HD nici nu sunt HD la calitatea originală. Pe lângă faptul că nu oferă Discovery ID, Crime&Investigation și pachetul MTV complet, nu m-aș abona la Digi Cablu pt că pare o rețea de combinații și nu interesată de calitate pt abonat. De asemenea, pachetul Adult la Digi e zero barat.

  • Nu cred ca fuzioneaza.Asta ar insemna ca statul roman sa aiba o parte din grupul Orange, nu cred ca francezii accepta asa ceva.Statul va avea 20% din actiunile fostului Telekom actualul OROC, nu din grupul Orange, de aceea vor ramane in continuare cele 2 firme distincte in cadrul grupului.Ca Orange o sa incerce sa fenteze statul roman, e alta discutie, cei care stiu despre ce manevra vorbesc au inteles deja…

   • Actele sau semnnat deja abonatii au primit e-mail deja cu aceste informatii si li sa spus ca pana in luna iunie OROC va disparea si va ramane o singura companie adica Orange Romania

   • Nu vor mai fi 2 firme separate, va rămâne doar Orange, Oroc va dispărea, statul român are 46% din oroc, și va avea 20% din noua companie Orange (după unirea oro și Oroc)

    • Adica statul roman va avea 20% din actiunile Orange, inclusiv din partea mobila unde statul n-a investit niciun cent????…E ireal si ilogic ce spuneti…Statul va avea 20% din actiunile noii societati rezultata dupa fuziune…Ca nu v-a mai aparea pe factura OROC e cu totul altceva, situatia e identica ca atunci cand Cosmote si Romtelecom au trecut sub sigla Telekom.

     • Aici e vorba de serviciile fixe nu are treaba cu mobilul Telekom va vinde reteaua mobila catre Clever Media doar daca Consiliul concurentei isi va da acordul nu stiu de ce te miri atat

   • Nu are nicio treaba cu mobilul este vorba exclusiv de serviciile fixe mobilul a ramas la Telekom care il va vinde la Clever Media dar se asteapta acordul statului nu inteleg de ce tot te miri atat

    • Eu vorbesc de Orange, nu de Telekom…Se spune ca cele 2 companii Orange fuzioneaza si statul roman va avea 20% din actiunile companiei.Statul va avea 20% din actiunile companiei rezultate din fuziune, nu din toata compania Orange, unde repet ca sa nu mai fii mirat, statul nu a investit niciun ban.Adica ca sa intelegi mai bine, statul roman nu are nicio treaba cu reteaua mobila Orange.Comparatia cu Telekom a fost facuta deoarece situatia e identica.La rebrenduirea in Telekom statul a ramas cu bucata din Romtelecom, nu a avut actiuni si din partea mobila(Cosmote).Si nu va avea nici acum actiuni din partea mobila a Orange.Ai inteles acum?