Telecinemateca – ce putem vedea pe TVR 1
Emisiunea Telecinemateca a revenit pe TVR 1 la inceputul acestei toamne, emisiune in cadrul careia vom putea viziona filme de aventura, western-uri si multe alte bunatati vechi, de colectie.

Telecinemateca se vede pe TVR 1 in fiecare zi de marti incepand cu ora 22:10. Pe Telecinemateca au fost sau vor fi difuzate productii precum:

 • Cei trei muschetari (The Three Musketeers – Franta, 1961) – Pentru a se alatura muschetarilor, tanarul D’Artagnan (Gérard Barray) este implicat intr-un complot prin care cardinalul de Richelieu incearca sa preia controlul puterii de la Regele Frantei.
 • Laleaua neagra (La tulipe noire – Franta, 1964) – In Franta anului 1789, nelegiuitul Laleaua Neagra (Alain Delon) este un hot care fura de la bogati pentru el insusi; totusi, oamenii de rand il considera un revolutionar.

 

 • Contele de Monte Cristo (Le comte de Monte Cristo – Franta, 1961) – Edmund Dantes (Louis Jourdan) este acuzat pe nedrept de catre persoanele geloase pe averea sa si este condamnat sa isi petreaca restul zilelor in faimoasa inchisoare Château d’If. Intemnitat, il intalneste pe Faria, care este considerat nebun de catre toata lumea.

Telecinemateca – ce putem vedea pe TVR 1

 • Omul cu masca de fier (Le masque de fer – Franta, 1962) – Povestea celor trei muschetari, a lui D’Artagnan (Jean Marais) si intemnitarea intr-o masca de fier a fratelui geaman a regelui Frantei, Ludovic al XIV-lea.
 • Cocosatul (Le Bossu – Franta, 1959) – Printul Philippe de Gonzague (François Chaumette) decide sa scape de varul sau, Ducele de Nevers (Hubert Noël), dorind sa detina proprietatile si averea lui.

 

 • Fanfan la Tulipe (Franta, 1952) – Aventurile tanarului recrut La Tulipe (Gérard Philipe) in timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea in Franta secolului al 18-lea.
 • Zorro
 • Leul din Teba (Il Leone di Tebe – Italia, 1964)

Telecinemateca este una dintre cele mai vechi emisiuni difuzate de TVR, fiind lansata in 1967, primul film difuzat fiind Peter Ibbetson (1935). O alta emisiune longeviva (lansata in 1965) difuzata de TVR inclusiv in prezent este Teleenciclopedia, emisiune pe care putem viziona documentare despre natura sau alte domenii.

Voi ce parere aveti despre filmele difuzate in cadrul emisiunii Telecinemateca pe TVR 1?

Update 21.11.2020: Marti, 24 noiembrie 2020, de la ora 22:20 la Telecinemateca se vede filmul Marile Manevre (Les grandes manoeuvres – 1955) cu Gérard Philipe, Brigitte Bardot, Michèle Morgan si Jean Desailly;

Update 19.12.2020: Marti, 22 decembrie, de la ora 22:10 la Telecinemateca putem vedea opera Viata e minunata! (It’s a wonderful life – 1946), un film nominalizat la 5 premii Oscar, cu James Stewart, Donna Reed si Lionel Barrymore;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

 1. Prezentatorul emisiunii dupa ce a citit o scrisoare prin care i se solicitau filme vechi, de cinemateca si filme rusesti, si-a declarat neputinta si i-a sugerat sa caute pe NET. Are fi trebuit sa-i raspunda in scris si sa-i dea cateva adrese, fara sa faca public acest neajuns. ******, ******, ****** si se deschid aproape toate. Poate sunt de folos si altora. Mi-e dor de – The Old Maid (1939) cu Bette Davis, The Glass Menagerie (1973) cu Katharine Hepburn, Mayerling (1968) cu Catherine Deneuve

 2. Marti, 22 decembrie, de la ora 22:10 la Telecinemateca putem vedea opera Viata e minunata! (It’s a wonderful life – 1946), un film nominalizat la 5 premii Oscar, cu James Stewart, Donna Reed si Lionel Barrymore.

 3. Buna ziua.Ar fi extraordinarea reluarea seriilor Mari actori/,Mari regizori.Bette Davis ,Katharine Hepburn,Spencer Tracy….nu imi amintesc sa fi vazut un film slab cu ei…

 4. Marti, 24 noiembrie 2020, de la ora 22:20 la Telecinemateca se vede filmul Marile Manevre (Les grandes manoeuvres – 1955) cu Gérard Philipe, Brigitte Bardot, Michèle Morgan si Jean Desailly;