Telekom fix devine Orange Romania Communications
Reprezentantii Orange au anuntat printr-un comunicat de presa schimbarea numelui companiei Telekom Romania Communications (TKR, divizia fixa Telekom care a fost preluata de catre Orange) in Orange Romania Communications.

Orange Romania Communications (in prezent, Telekom Romania Communications si denumita in trecut Romtelecom), va functiona ca subsidiara Orange Romania.

Schimbarea numelui va fi efectuata pe 28 martie 2022 iar odata cu aceasta modificare, se vor unifica modalitatile de contact ale clientilor Orange Romania Communications.

In urma preluarii TKR de catre Orange, pentru abonatii preluati au fost puse la dispozitie noi metode de contact pentru diverse situatii insa din 28 martie vor fi folosite aceleasi metode de contact precum cele disponibile pentru abonatii Orange (fix sau mobil).

Astfel, acestea sunt noile metode de contact:

 • Apel la numarul 300 / 0374300300
 • Pagina Facebook Orange
 • Site-ul oficial orange.ro

Telekom fix devine Orange Romania Communications

In ceea ce priveste magazinele Telekom Romania Communications, acestea vor fi transformate treptat in magazine Orange.

O alta modificare ce ar trebui sa se faca in curand ar fi unificarea grilelor Orange si Telekom. Momentan nu exista informatii despre posturile care vor fi adaugate sau eliminate din grila insa vom anunta atunci cand va fi cazul. In prezent, exista urmatoarele grile diferite:

 • Orange (zone in care este folosita infrastructura proprie de fibra optica)
 • Orange (zone in care este folosita infrastructura Telekom)
 • Telekom (companie care va fi redenumita Orange Romania Communications)

Astazi au fost introduse la Orange (infrastructura Telekom) si Telekom posturile Atomic TV, Moldova TV, Rapsodia TV, News Romania si Shop on TV HD, asa cum am mentionat intr-un articol publicat anterior.

Reamintim ca grupul OTE a ramas in Romania cu divizia mobila, Telekom Romania Mobile Communications, mentionand ca nu doresc sa iasa complet din piata de telecomunicatii din Romania, concentrandu-se pe dezvoltarea segmentului mobil. In ciuda acestor afirmatii, au existat zvonuri conform carora negocierile OTE pentru vanzarea diviziei mobile au esuat, existand interes din partea grupului elen sa vanda ambele companii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

 1. S-a schimbat numele și pe zona de mobil de ceva timp – apare „RO ORANGE / TELEKOM.RO” la rețea pentru cei cu contracte convergente, mobil-fix la TKR.

 2. App, la capitolul grile, mai există și NextGen (parte a Telekom Fix), cu grilă diferită.

  Deci ar fi Orange propriu, Orange-ul Telekom și Orange-ul NextGen, fiecare cu câte o grilă.

  Și curios ce se va întâmpla și cu zona de DTH Telekom. Se vor înlocui antenele și receiverele?

  Să sperăm că păstrează și singura exclusivitate Telekom: Nat Geo People.

 3. Nu se precizează nimic despre NextGen, va intra tot sub umbrela Orange RO Communications? Ca denumire mă refer, dispare marca NextGen?

  Pe lângă asta, Orange are niște plusuri pe zona de TV, cum ar fi Discovery HD, ID HD, Animal Planet HD, BBC Earth HD, Love Nature HD, TLC HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, MTV 00’s, Mezzo HD, MyZen HD, deci ar fi de preferat să existe o singură grilă, cea a Orange-ului.

 4. Deci, până pe 28 martie vom afla ce se vor întâmpla cu canalele Telekom Sport (dar cred că ar putea fi redenumite în Orange Sport pentru că a fost deja înregistrat domeniul orangesport.ro pe NS-urile Orange).

 5. Sper sa unifice in totalitate grilele (adică să intre toate posturile de la Orange la Telekom , să intre cele 2 canale 4K și să fie trecute toate canalele care sunt HD la Orange și SD la Telekom să intre in HD, iar pe Orange cablu de la Telekom să fie decodate programele CNN International HD, Warner TV HD , Duck TV , Duna și Erdely TV)