Festivalul George Enescu la TVR
Posturile de televiziune TVR 1 si TVR 3 vor transmite si anul acesta Festivalul International George Enescu, festivalul ajungand la editia cu numarul 25. In acest an, Festivalul George Enescu se va desfasura in perioada 28 august – 26 septembrie. Anul trecut, Festivalul George Enescu nu s-a desfasurat din cauza restrictiilor cauzate de criza sanitara.

Concertele si editiile speciale se vor vedea si pe posturile Televiziunii Romane pentru diaspora, TVR International si TVR Moldova. Festivalul George Enescu se va desfasura in 4 locatii din Bucuresti: cele 2 sali (Sala Mare si Sala Mica) ale Palatului, Ateneul Roman si Sala Radio. Anul acesta vor concerta 32 de orchestre din 14 tari. Printre invitati se vor numara: Orchestra Simfonica din Londra, Orcestra Filarmonica din Londra, Orchestra Filarmonica Regala din Londra, Orchestra Radiodifuziunii din Berlin, Orchestra Filarmonica din Rotterdam, Orchestra Nationala a Frantei, Orchestra Del Teatro Alla Scala Din Milano si alte orchestre.

Pentru prima data, la Festivalul George Enescu vor concerta orchestrele London Mozart Players, Orchestrele Simfonice a Radiodifuziunii din Ungaria, Orchestrele Simfonice din Zagreb si din Atena. Nu vor lipsi si cele din Romania, cum ar fi: Orchestra si Corul George Enescu, Orchestra si Corul Academic Radio, Orchestrele Filarmonice din Iasi, Timisoara, Sibiu, Cluj, Bacau, Orchestra Simfonica din Bucuresti, Orchestra Nationala de Tineret si Orchestra de Camera Radio.

Festivalul George Enescu la TVR

La Festivalul George Enescu vor concerta staruri internationale feminine cum ar fi: Diana Damrau si Joyce Didonato, Yuja Wang, Sonya Yoncheva, Khatia Buniatishvili, Maria Joao Pires (va concerta la Festivalul George Enescu si la Cluj va interpreta la pian un concert mozardian), sopranele Elena Mosuc, Rodica Vica, Roxana Constantinescu. La festival va fi prezenta si Yeon-Min Park, castigatoarea sectiunii de pian George Enescu din 2020/2021.

Starurile masculine la Festivalul George Enescu vor fi: Vladimir Jurowski, Vassily Petronkov, Jose Cura, Gautier Capucon sau Leonidas Kavakos.

Prima editie a Festivalului George Enescu s-a desfasurat in 1958 in memoria marelui compozitor George Enescu. La inceput, festivalul s-a organizat din 3 in 3 ani insa din 2002, printr-o hotarare de guvern, festivalul s-a organizat din 2 in 2 ani la Bucuresti. Prima editie a fost organizata la 3 ani de la moartea lui George Enescu. Din 2021 si pana in prezent TVR este principalul difuzor al Festivalului George Enescu.
Posturile TVR sunt in grilele tuturor operatorilor de cablu, dth si iptv din Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.