Top cele mai bune filme Netflix
Desi Netflix are cateva categorii care ne pot afisa filme interesante (populare acum, top 10 filme in Romania astazi, filme blockbuster), in aceste sectiuni nu sunt incluse mereu filme bune care merita sa fie vizionate. Asadar, in acest articol vom detalia o parte din filmele considerate de noi ca fiind cele mai bune filme disponibile in prezent pe Netflix.
Filmele pe care le vom mentiona mai jos pot fi vizionate in zilele ramase din anul 2020 dar si in anul ce vine, 2021.

Inchisoarea Ingerilor (The Shawshank Redemption – 1994). Aceasta veritabila opera de arta a fost adaugata pe Netflix la inceputul acestui an, desi este greu de stabilit care este cel mai bun film din toate timpurile, Inchisoarea Ingerilor cu siguranta ocupa un loc in top 10. In acest film este prezentata legatura dintre doi puscariasi care isi gasesc salvarea prin mici fapte bune. Desi a fost nominalizat la 7 premii Oscar, nu a castigat niciunul insa pe IMDB ocupa primul loc de cativa ani in topul filmelor cu nota 9.3 din peste 2.300.000 de recenzii. Este un film care merita revazut, chiar daca a fost vizionat de mai multe ori.

Lista lui Schindler (Schindler’s List – 1993 – drama istorica – mai poate fi vizionat pe Netflix pana pe 31 decembrie 2020). Aceasta capodopera emotionanta a castigat 7 premii Oscar si este cel mai bun film despre persecutarea evreilor in timpul Germaniei naziste.

Trilogia Stapanul Inelelor (Lord of the Rings). Cele trei filme raman in continuare printre cele mai apreciate filme de aventura si fantezie din toate timpurile. Este greu sa mentionam care este cel mai bun film Stapanul Inelelor, motiv pentru care recomandam sa fie vizionate toate 3, chiar daca durata de difuzare este mare, aproximativ 3 ore pentru fiecare parte. Acestea sunt cele trei parti, toate disponibile pe Netflix:

  • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
  • The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
  • The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) – aceasta parte are cea mai mare nota pe IMDB din trilogie, 8.9 din peste 1.600.000 de recenzii.

Inceputul (Inception – 2010 – actiune, aventura, sci-fi). In regia lui Christopher Nolan, din distributia filmului fac parte actori cunoscuti care au avut performante de exceptie precum Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Tom Hardy sau Michael Caine. Acest film a castigat 4 premii Oscar iar pe IMDB are nota 8.8 din aproape 2.050.000 de recenzii, clasandul pe locul 13 in topul IMDB.

Top cele mai bune filme Netflix
Forrest Gump (1994 – drama romantica). 
Avand nu mai putin de 6 premii Oscar castigate, filmul prezinta presedintiile lui Kennedy si Johnson, razboiul din Vietnam si alte evenimente istorice din perspectiva unui barbat cu IQ-ul 75 din Alabama care nu doreste decat sa fie din nou impreuna cu iubita din copilarie. Cu interpretarea lui Forrest Gump, Tom Hanks a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rolul principal. Nota IMDB: 8.8 din aproape 1.800.000 de recenzii, locul 12 in top IMDB.

The Green Mile (1999 – drama, fantezie). Vietile paznicilor care supravegheaza condamnatii la moarte sunt afectate de un barbat acuzat de o crima oribila, care are un dar special. Filmul a fost nominalizat la 4 premii Oscar iar pe IMDB are nota 8.6 din peste 1.100.000 de recenzii, clasandul pe locul 28 in topul IMDB.

Trilogia Matrix (actiune, sci-fi). Sunt putine persoane care nu au vizionat cel putin un film Matrix sau care cel putin nu au auzit de aceste filme, acestea sunt cele trei parti lansate pana in prezent (se pregateste lansarea celui de-al patrulea film Matrix):

  • The Matrix (1999)
  • The Matrix Reloaded (2003)
  • The Matrix Revolutions (2003)

Spre deosebire de Stapanul Inelelor, cele trei filme Matrix nu au avut acelasi succes, primul fiind considerat cel mai bun. Pe IMDB, filmul din 1999 are nota 8.7 din peste 1.600.000 de recenzii, fiind clasat pe locul 16 in topul IMDB. Acesta a castigat si cele mai importante premii, avand 4 premii Oscar.

Goodfellas (1990 – drama biografica). In regia lui Martin Scorsese, Goodfellas aduce o distributie de invidiat cu Robert De Niro, Ray Liotta si Joe Pesci. Filmul prezinta povestea si viata agentului FBI sub acoperire Henry Hill care este infiltrat in mafia italo-americana. Joe Pesci a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar. Nota IMDB: 8.7 din peste 1.010.000 de recenzii, ocupa locul 17 in topul IMDB.

Interstellar (2004 – aventura, drama, sci-fi). In regia lui Christopher Nolan, Interstellar este unul dintre cele mai apreciate filme SF din toate timpurile, a castigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale iar protagonistul filmului este Matthew McConaughey. Nota IMDB: 8.6 din aproximativ 1.494.000 de recenzii, ocupa locul 29 in topul IMDB.

Django Dezlantuit (Django Unchained – 2012). Un western modern in regia si scenariul lui Quentin Tarantino care a castigat doua premii Oscar, unul fiind pentru cel mai bun si original scenariu. Protagonistii sunt Jamie Foxx (probabil cel mai important rol al sau), Leonardo DiCaprio si Christoph Waltz. Nota IMDB: 8.4 din 1.345.727 de recenzii, ocupa locul 58 in topul IMDB.

Lupul de pe Wall Street (The Wolf of Wall Street – 2013 – drama biografica). Cu Leonardo DiCaprio, Jonah Hill si Margot Robbie, in regia lui Martin Scorsese, Lupul de pe Wall Street prezinta povestea reala a lui Jordan Belfort, de la ascensiunea catre un broker de actiuni foarte bogat la prabusirea in coruptie si ilegalitati. A fost nominalizat la 5 premii Oscar insa nu a castigat niciunul. Nota IMDB: 8.2 din peste 1.171.000 de recenzii.

Top cele mai bune filme Netflix
Trilogia Batman (actiune, aventura – mai poate fi vizionata doar pana pe 31 decembrie 2020).
Desi nu suntem fani ai filmelor cu super-eroi, cele trei filme din universul Batman (in regia lui Christopher Nolan) merita vizionate, in special datorita unuia din cele 3 filme. Christian Bale interpreteaza rolul lui Bruce Wayne / Batman iar acestea sunt cele trei filme la care facem referire:

  • Batman: Inceputuri (Batman Begins – 2005) – nominalizat pentru un premiu Oscar, nota IMDB: 8.2 din aproape 1.300.000 de recenzii
  • Cavalerul Negru (The Dark Knight – 2008) – considerat de multi cel mai bun film cu super-eroi, a castigat doua premii oscar dintre care unul a fost castigat postmortem de Heath Ledger pentru cel mai bun actor in rol secundar. Ledger a avut o performanta exceptionala in acest film insa a decedat din cauza unei supradoze de somnifere si medicamente inainte de a putea primi acest premiu. Este singurul actor care a castigat postmortem un premiu Oscar la aceasta categorie. Cavalerul Negru este un film foarte bun care merita vizionarea, chiar daca nu suntem fani Batman sau ai filmelor cu super-eroi.
  • Cavalerul Negru: Legenda Renaste (The Dark Knight Rises – 2012)

V de la Vendetta (V for Vendetta – 2005 – actiune, drama, sci-fi – se mai poate viziona pana pe 30 decembrie 2020). In timpul unei tiranii britanice din viitor, un luptator al libertatii cunoscut sub aliasul „V”, planuieste sa dea jos sistemul tiranic cu ajutorul unei tinere. Nota IMDB: 8.2 din 1.026.736 de recenzii.

De neinvins (Unbroken – 2014 – motivational, actiune, biografie). Unbroken este debutul Angelinei Jolie ca regizor, prezinta povestea reala a olimpicului Louis Zamperini care in urma unui accident aviatic in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, petrece 47 de zile pe o pluta alaturi de doi colegi inainte de a fi capturat de japonezi. A fost nominalizat la 3 premii Oscar iar nota pe IMDB este 7.2 din aproape 148.000 de recenzii.

Desi filmele mentionate mai sus nu sunt noi, sunt considerate printre cele mai bune filme care pot fi vizionate in prezent pe Netflix si recomandam vizionarea acestora daca inca nu le-ati vazut.
Nu ezitati sa va scrieti parerea despre aceste filme in sectiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, daca ati vizionat filme foarte bune pe Netflix, mentionati filmul de care ati fost impresionati si vom considera sa-l adaugam in articol.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.