Update software decodor Kaon NA1000HD
Digi (RCS & RDS) a lansat un nou update software pentru echipamentul Kaon NA1000HD, un decodor oferit pentru televiziune prin satelit (DTH), la 5 ani dupa ultimul update firmware realizat in 2015.

Ultimul update software al decodorului Kaon NA1000HD a fost facut in toamna anului 2015 la versiunea 00.00.00.36, noul update a fost facut la versiunea firmware 00.00.00.40 Pentru a incepe actualizarea software este necesar sa selectam unul dintre canalele HD, urmand sa avem pe ecran o optiune pentru a confirma actualizarea, mesajul va fi: „Exista o versiune noua de software, doriti sa actualizati?„, selectam Ok pentru a incepe update-ul.

Programele HD disponibile in reteaua DigiTV satelit, pachetul Baza, sunt: Pro TV HD, National Geographic HD, Digi Sport 1 HD, Digi Sport 2 HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Epic Drama HD si TV5 Monde Europe HD (acesta din urma fiind introdus in grila Digi DTH in luna mai 2020).

Este foarte important ca in timpul update-ului de soft sa nu inchidem decodorul Kaon pentru a evita probleme majore de functionare, aceasta operatiune nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute. Unii abonati care au incercat astazi update-ul software au avut probleme dupa selectarea butonului Ok pe mesajul de confirmare, mesajul apare din nou iar update-ul nu este inceput.
Versiunea firmware se poate vedea in meniul decodorului – Setare Sistem – Informatii Sistem – S/W 00.00.00.xx. 

Digi (RCS – RDS) a inceput distribuirea decodoarelor Kaon NA1000HD in luna martie 2014, un model care continua sa primeasca update-uri software chiar si la peste 6 ani de la lansare in reteaua Digi.

Update software decodor Kaon NA1000HD

Conform informatiilor oferite de reprezentantii customer service Digi, update-ul firmware ar trebui sa rezolve problemele intervenite in urma introducerii de noi programe TV in grila in simulcrypt si va actualiza anumite codecuri.

Kaon NA1000HD este un receptor care poate fi conectat atat prin mufa scart cat si prin HDMI, dispozitivul are si o mufa RJ45 pentru cablu ethernet insa nu functioneaza. Decodorul Kaon suporta si conectarea prin USB a unor dispozitive de stocare externa.

Digi continua distribuirea si suportul echipamentelor Kaon, printre cele mai cunoscute modele enumeram Kaon 1600HD (receptor cablu), Kaon NA1000HD (receptor satelit), Kaon NA1410HD (receptor cablu) sau Kaon AR4010 (router wireless internet).

Daca v-a aparut upgrade-ul software pentru receptorul Kaon NA1000HD, ce diferente ati constatat? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

Update: In urma update-ului, au fost eliminate setarile pentru Cehia si Slovacia, ramanand doar cele pentru Romania si Ungaria; Ii multumim lui EMIL R. pentru confirmare;
Update: Daca primim eroarea #4 sau #6, trebuie sa ne asiguram ca semnalul este in regula pe posturile HD;

Update 31.07.2020: In urma actualizarii firmware, decodorul porneste mai repede, in 1-2 secunde; Inregistrarile au fost limitate la 90 de minute; Daca exista probleme privind receptionarea anumitor posturi dupa upgrade, se poate incerca o revenire la setarile din fabrica;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

39 COMENTARII

 1. Hi.
  Am avut si saptamana trecuta probleme cu vizionarea B1;A1;A3;Antena Stars.Pe satelit.Am Kaon si Humax Reciever. De ier seara iara, pana si acum nu am Semnal. Stie cineva de asa o problema. Eu cred e ceva cu Transponderul.Eu nu sint Fan al Posturilor acelea. Numai de fapt divers am intrebat.

  Weekend frumos.

 2. Important:
  Daca ai doua sau mai multe LNB-uri, primul trebuie sa arate pe Thor2. Altfel nu se poate face Updatul. Trebuia sa il schimb cind am facut updatul la Humax.

 3. Salut. Am făcut și eu acel update ieri la KAON 1000HD și mi-au dispărut vreo 20 de canale.
  Dacă ai usb introdus pentru funcția de DVR, și dacă dau revenire la setările din fabrică, voi pierde ce este stocat pe stick? Adică dacă de odorul îl va mai recunoaște? Vă mulțumesc.

 4. După actualizarea software-ului de ieri, mi-au dispărut aproape 20 de canale. Incluzand: Antena 1 și 3, Eurosport 1 HD și 2 HD, Comedy Central, Paramount Channel, Bollywood TV, VH1, și încă câteva, aproape 20 în total, dar am și observat că sunt cele la care nu funcționa EPG.
  Cum se poate face actualizarea canalelor pentru KAON NA1000HD după software-ul update de ieri, fără a reseta cu setările din fabrică? Sunt foarte dezamăgit, singura îmbunătățire este că decodorul se pornește imediat, în mai puțin de o secundă. Înainte dura cam 5-7 secunde. Dacă poate să mă ajute cineva, vă mulțumesc.

 5. Am incercat sa fac update-ul de software si primesc coduri de eroare 4,5,6.
  Pe ptotv hd, digi 1 hd si digi2 hd zice ca nu are semnal dar merge hd pe hat geo si epic drama.
  Daca il pun pe Nat Geo sau epicdrama insa nu mai apare mesajul de update.
  Ciudat e ca mesajul apare pe posturi SD.

  • Am inteles ca trebuie sa ai semnal pe Pro TV HD si TVR1 HD pentru a functiona update-ul, asa zic cei din call center.
   Deci, trebuie mai intai sa rezolvi cu ei problema de semnal.

   • TVR1 HD nu este pe satelit, din ce văd la mine. Să înțeleg că există mai multe canale în HD pe satelit pe lângă cele vechi ProTV HD, Eurosport 1 și 2 HD, Digisport 1 și 2 HD, National Geografic HD și Epic Drama HD? Și cele câteva ungurești. Altele nu am.

     • Super, m-am liniștit. Credeam că m-au omis. 😁
      Vă mulțumesc la amândoi.

      Apropo, legat de noutăți în sensul HD pe satelit, avem oare ceva preconizat în curând, sau suntem lăsați baltă? Orange are peste 30 de canale in HD, și majoritatea sunt chiar pe Thor 5, 6 și 7 și Intelsat 10-02. Deci sunt ridicate la satelit, doar că nu ni le dau ăștia de la RCS RDS. Sau mă înșel eu?

     • O mica eroare a ta Orange DTH nu este pe THOR 5,6. Orange este pe ASTRAL5 Focus Sat este pe satelitul cu digi.

 6. La acest update de firmware pentru Kaon NA1000HD, au fost soase seatrile pentru cehia si Slovacia, au raams doar Romania si Ungaria, iar pentru limba – romana, maghiara si engleza.acest lucru l-am observat la mine cand am facut din nou scanare dupa update.