Utilizare Netflix si HBO GO in strainatate
Netflix si HBO GO sunt doua dintre cele mai cunoscute platforme video on demand (VOD), in acest articol vom detalia in ce conditii putem utiliza aceste servicii in strainatate si ce probleme pot interveni.

Conform reglementarilor UE privind portabilitatea, serviciul HBO GO se poate utiliza in orice tara UE/SEE, folosind abonamentul din Romania. Asadar, vom putea utiliza contul HBO GO activat in Romania in orice tara UE/SEE. Nu vom putea utiliza contul HBO GO activat in Romania, intr-o tara non-UE/SEE. De asemenea, prin VPN/proxy sunt sane mari sa nu functioneze.

Daca ne aflam intr-o tara in care nu este permisa utilizarea contului HBO GO, vom primi urmatoarea eroare: „Location error – You attempted to start a subscription of the HBO GO service of Romania but you seem to be located outside of its territory based on your IP address. Please visit the HBO GO website of your location or try subscribing of Romania’s service when within its boundaries„. Mesajul in limba romana este „Eroare zona geografica – Ati incercat sa va logati la serviciul HBO GO din Romania dar, conform adresei IP, sunteti in afara teritoriului tarii. Va rugam sa vizitati site-ul HBO GO din zona dumneavoastra sau sa incercati sa va abonati la serviciul din Romania cand sunteti in tara. In cazul in care considerati ca aceasta este o eroare, va rugam sa ne contactati”.

  
Daca ne aflam in Romania sau intr-o tara UE/SEE si primim eroare de mai sus, putem verifica urmatoarele:

 • ne asiguram ca nu suntem conectati prin VPN/proxy; daca suntem in reteaua locului de munca, sunt sanse mari ca pachetele de date sa fie inspectate de un proxy, in aceasta situatie este indicat sa luam legatura cu administratorul de retea, daca dorim sa avem acest serviciu functional;
 • verificam adresa IP publica prin care iesim in internet; exista multe site-uri prin care putem verifica adresa IP folosita, un exemplu fiind whatismyipaddress.com;
 • daca ne aflam in Romania dar adresa IP publica afisata este dintr-o alta tara, putem reseta (oprire/pornire) echipamentul de retea instalat de furnizor, in majoritatea cazurilor IP-ul public se va schimba si ar trebui sa putem utiliza serviciul HBO GO;
 • daca ne aflam intr-o alta tara UE/SEE, ne asiguram ca IP-ul public este afisat ca fiind din tara respectiva si nu dintr-o tara non-UE;
 • folosind retele wifi publice (in general, nu recomandam acest lucru) sau retele wifi din hoteluri, exista posibilitatea ca serviciile de streaming precum HBO GO sau Netflix sa nu functioneze, reprezentantii celor doua companii recomanda sa nu utilizam astfel de retele si, de regula, nu ofera suport pentru astfel de probleme;

Utilizare Netflix si HBO GO in strainatate

In ceea ce priveste serviciul Netflix, putem utiliza contul activat in Romania in orice tara in care exista Netflix insa pot exista limitari de continut dupa o anumita perioada. Netflix specifica pe site-ul ofical ca, in tarile din Uniunea Europeana, este furnizat acelasi continut pentru o perioada limitata de timp. Primim notificare cand se incheie aceasta perioada, urmand ca ulterior sa avem acces la continutul disponibil pe conturile activate in tara respectiva.

Pentru alte probleme de functionare a serviciului Neflix in afara tarii, putem consulta pasii specificati mai sus. Netflix este disponibil in peste 190 de tari.

Daca intampinam probleme dupa ce am verificat pasii de mai sus, acestea sunt modalitatile prin care putem contacta serviciul de relatii cu clientii HBO GO / Netflix si prin care putem face o sesizare pentru problema intampinata:

HBO GO

 • Apel la numarul +40800400159 (numar apelabil doar din Romania); Programul este L-V 10:00 – 23:00 sau sambata, duminica si in zilele libere 12:00 – 18:00;
 • E-mail: contact@hbogo.ro;

Netflix

La Netflix asistenta se ofera din aplicatia de mobil Netflix – Mai multe – Asistenta – Asistenta – aici avem doua optiuni:

  • Suna – apel la 0800672120 (apelabil doar din Romania) – pentru identificarea rapida a contului ne va fi cerut codul afisat aici; Programul pentru limba romana este de luni pana duminica in intervalul 10:00 – 22:00; Pentru asistenta in limba engleza, programul este 24/7;
  • Deschide chat-ul live – putem discuta pe chat cu un agent Netflix, avem afisat inclusiv timpul estimativ de asteptare; De asemenea, au o documentatie destul de stufoasa pe care o putem consulta inainte de a lua legatura cu reprezentantii Netflix;

Utilizare Netflix si HBO GO in strainatate

Tarile din SEE (Spatiul Economic European) sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Gibraltar, Grecia, Guadelupa, Guyana Franceză, Insulele Reunion, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Gasiti aici informatii privind activarea si dezactivarea contului HBO GO.

Daca intampinati probleme privind functionarea serviciilor HBO GO sau Netflix, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

26 COMENTARII

 1. Buna. Locuiesc intr-o resedinta universitara in Franta. Am verificat IPul, si este unul privat.

  Cu toate acestea, de fiecare data cand incerc sa deschid un film sau un episod dintr-un serial HBOgo imi apare eroarea urmatoare: ” Datorita zonei unde va aflati nu aveti acces la acest continut”.

  Ce as putea sa fac?

  Multumesc mult!

 2. Buna. Aplicatia nu imi permite sa adaug un alt dispozitiv la cont(specific ca sunt in Norvegia). Primesc notificare imediat ce introduc codul ca acesta este invalid. Am aplicatia descarcata pe telefon din Romania si pot urmari continutul pe telefon dar nu reusesc pe un alt dispozitiv de aici. Multumesc!

 3. Buna! Am VPN pe Romania dar persista „eroare zona geografica”, practic platesc abonamentul degeaba, o sa renunt la el. Sunt in Germania. Chiar nu inteleg odata ce esti abonat si ai net undeva, de ce nu poti sa folosesti pentru ceea ce platesti. De exemplu pe date merge.. dar aici e alta poveste. Incurcate mai sunt caile Domnului!

  • Cred ca depinde de politicile companiei respective insa eu stiu ca aplicatia Mediatel functioneaza prin VPN si din alta tara (acesta e scopul VPN-ului, sa fie utilizata reteaua firmei).

 4. Salut! Am o problemă cu subtitrările în limba română pe Netflix. Am cont în România,dar eu sânt în Germania. 80% din filmele de pe Netflix nu au subtitrare în limba română. Ce ar fi de făcut ? Vă mulțumesc!

  • Salut Aurelian,
   Cred ca apar aceste probleme din cauza ca iti vede IP de Germania.
   Iti recomand sa utilizezi un VPN pentru a te conecta printr-un server din Romania, avand in acest caz IP de Romania.

 5. Buna,am incercat de mai multe ori sa instalez aplicatia hbogo pe telefonul si pe tv samsung 7th generation,sunt in Cipru,cu toate ca aveti listata Cipru ca tara europeana,aplicatia nu se poate instala sau sunt interzise si in google play store sau pe tv in sistemul tizen,( functioneaza netflix si amazon dar hbogo NU..)si telefonul si tv-ul sunt in cipru,de ce listati ca se pot viziona in toata europa,inclusiv in Cipru daca Nu este adevarat!?,si ce rezolvare propuneti!?

  • Salut Gabriel,
   Noi nu suntem de la HBO.
   Daca TV-ul este cumparat din Cipru, nu cred ca vei reusi sa utilizezi contul configurat in Romania.
   A mai fost cineva care a mentionat ca nu a reusit sa rezolve o situatie similara si a trebuit sa aduca un televizor din Romania pentru a-i functiona.

 6. Hei! Eu sunt in Romania, Pitesti mai exact si primesc eroarea „You attempted to start a subscription of the HBO GO service of Romania but you seem to be located outside of its territory based on your IP address.” de care ai vorbit in articol. Nu am folosit VPN sau facut ceva cu conexiunea la internet. Acum mergea, peste 10 minute a inceput sa apara eroarea. Ai idee ce se intampla?

  • Posibil ca IP-ul public avut in prezent sa figureze ca fiind din alta tara.
   Ai verificat IP-ul pe site-ul mentionat in articol sa vezi ce tara iti apare?
   Ai incercat repornirea echipamentului de internet la furnizor?