X Factor revine la Antena 1
Sezonul 9 al emisiunii X Factor va incepe la Antena 1 pe 11 septembrie 2020. Noul sezon va aduce schimbari atat in ceea ce priveste juriul cat si schimbari de regulament.

Deviza noului sezon este De neoprit pentru ca noul sezon este filmat in pandemie. Auditiile producatorilor au avut loc doar in capitala pe data de 7 iulie. Juratii show-ului sunt Delia Matache, Stefan Banica Jr., Loredana Groza si Florin Ristei. Ultimii 2 sunt nou-veniti in echipa X Factor.

Pe langa cei doi jurati noi, acest al 9-lea sezon vine cu o noutate si in mediul online prin emisiunea numita Extra Factor, care va prezenta imagini din culisele show-ului, fiind disponibila pe Antena Play.

Iata care sunt cele 4 categorii de concurenti atribuite juratilor:

 • Baieti si fete cu varsta intre 14 si 24 de ani
 • concurenti cu varsta de peste 24 de ani
 • trupe

X Factor revine la Antena 1
X Factor este o emisiune ce isi propune sa gaseasca noi vedete in domeniul muzical. Primul sezon al emisiunii X Factor a fost difuzat de Antena 1 in 2011. Auditiile pentru aceasta emisiune se desfasoara in cele mai mari orase din tara precum Bucuresti, Timisoara, Craiova sau Iasi.

Pentru a deveni castigatorul emisiunii X Factor, concurentii trec prin 5 etape. Aceste etape sunt:

 1. Auditii facute de producatori
 2. Auditii in fata juriului
 3. Tabara de pregatire
 4. Vizite in casele juratilor
 5. Galele live

Din sezonul 5 nu s-au mai facut vizite la casele juratilor.

Mod desfasurare concurs X Factor
Primele selectii ale concurentilor sunt facute de producatorii emisiunii, daca reusesti sa treci de prima auditie, vei trece la a 2-a auditie, cea in fata juratilor care este si filmata si prezentata pe post. Auditia in fata juratilor are loc de obicei in sali mari cu prezenta unor spectatori. Pentru a trece la pasul urmator, concurentul trebuie sa impresioneze cel putin 3 din 4 jurati si sa obtina 3 de DA.

Daca participantul nu oBtine 3 de DA din partea juratilor, atunci este eliminat din concurs. In tabara de pregatire concurentii trecuti de auditia in fata juriului vor fi selectati prin probe muzicale, ajungandu-se la un numar cat mai mic de concurenti. In aceasta tabara de pregatire fiecare jurat are cate o categorie de concurenti de care se vor ocupa sa ii pregateasca cum stiu ei mai bine.

In etapele finale fiecare jurat va ramane cu cate 4 concurenti din 3 categorii. Aceste categorii sunt: 16-24 ani, peste 25 de ani si grupuri. Cei care vor participa in galele live (finalistii), sunt cazati in casa X Factor.

Galele Live X Factor
In primul sezon s-au difuzat 2 emisiuni:

 • o emisiune sambata in care se urmareau prestatiile concurentilor si telespectatorii aveau 24 de ore la dispozitie sa isi voteze favoritii; pentru a vota favoritii telespectatorii dadeau mesaje scrise sau apeluri telefonice
 • a 2-a emisiune era difuzata duminica; in acea emisiune se afla votul telespectatorilor si se elimina cate un concurent in fiecare duminica; in sezoanele 2 si 3 s-au produs unele modificari de regulament:
  • prima modificare a fost aceea ca s-a difuzat doar o editie pe saptamana, nu doua ca in primul sezon
  • a doua modificare a fost ca fiecare concurent era votat iar ultimii doi erau trimisi la duel; numai antrenorul celor doi hotara cu cine merge mai departe dupa ce urmarea duelul dintre cei doi (era un duel muzical, nu de alta natura);

Castigatorul emisiunii X Factor lua un premiu de 200.000 de euro si un contract cu o casa de discuri. Fostii jurati ai emisiunii X Factor pe parcursul editiilor trecute au fost Mihai Morar, Paula Seling, Horia Brenciu, Dan Bittman sau Carla’s Dreams.

Update 04.11.2020: X Factor va fi difuzat doua zile pe saptamana, joia si vinerea;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII