30 de arginti: HBO MAX va difuza anul acesta sezonul 2 al serialului mistery-horror

30 de arginti (titlu original in limba spaniola: 30 monedas, iar in limba engleza 30 coins) este un serial mistery horror creat de Alex de la Iglesia pentru HBO Europa. Primul sezon a fost difuzat incepand cu data de 29 noiembrie 2020. Filmarile pentru cel de-al doilea sezon au inceput in februarie 2022. Acest sezon este asteptat pe platforma HBO MAX anul acesta.

Alex de la Iglesia, creatorul serialului, este producator, director si scenarist spaniol cunoscut publicului si pentru filmele Barul (2017), The Oxford Murders (2008), El dia de la bestia (The days of the beast, 1995), Balada triste de la trompeta (2010). Alex de la Iglesia este catigatorul a 35 de premii pentru filmele sale, premii oferite de Yoga Awards, Valladolid International Film Festival, Almeria International Film Festival, Cinema Writers Circle Spain, Brussels International Festival of Fantasy Film si altele.

Serialul 30 de arginti il urmareste pe parintele Vergara, un exorcist care este exilat de biserica in Pedraza, un sat izolat din Spania, loc unde parintele spera sa fie uitat de dusmanii sai. Parintele Vergara este de asemenea fost condamnat. Odata ajuns in Pedraza, acesta se confrunta cu fenomene paranormale pentru rezolvarea carora este necesar sprijinul lui Paco, primarul satului si al Elenei, medicul veterinar.

Cei trei trebuie sa rezolve misterul unei monede aflate in posesia parintelui Vergara, despre care exista suspiciunea ca ar fi una dintre cele 30 de monede de argint cu care a fost platit Iuda Iscariotul pentru tradarea lui Isus.

30 de arginti: HBO MAX va difuza anul acesta sezonul 2 al serialului mistery-horror

Serialul a obtinut nota 7,1 pe IMDb si are in prezent cota de popularitate 1987, in crestere. 30 de arginti a obtinut 5 premii, dintre care mentionam: Feroz Awards (2021, Cel mai bun actor principal intr-un serial pentru Eduard Fernandez), Fotogramas de Plata (2021, Cel mai bun actor de televiziune pentru Eduard Fernandez), Almeria International Film Festival (2021, Cel mai bun serial de drama si Cel mai bun actor intr-un serial dramatic).

In rolurile principale joaca actorii Eduard Fernandez (parintele Vergara), Megan Montaner (Elena) si Miguel Angel Silvestre (Paco). Eduard Fernandez este un actor care detine un numar de 42 de premii pentru actorie, care a mai jucat si in El nino (2014, Sergio), Todos lo saben (2018, Fernando), Metoda (2005, Fernando), Biutiful (2010, Tito). Megan Montaner detine un premiu pentru actorie si a mai jucat si in La caza (2019-2023, Sara Campos), El secreto de Puente Viejo (2011-2014, Pepa Aguirre).

Pe actorul Miguel Angel Silvestre, castigatorul a 6 premii pentru actorie, l-am mai vazut si in Ferdinand (2017, El Primero, voce), Sense8 (2015-2018, Lito Rodriguez).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU