Dezactivare blit/flash pentru apeluri primite

Dezactivare blit/flash pentru apeluri primite – O optiune care poate fi deranjata pentru unele persoane este blitul activat in timpul primirii apelurilor, astfel incat la fiecare apel receptionat, in timp ce telefonul suna blitul se va aprinde intermitent. In acest articol vom detalia cum putem dezactiva blitul/flash-ul aprins in timpul primirii apelurilor.

Multe smartphone-uri au optiune pentru a activa/dezactiva blitul in timpul apelurilor primite, in majoritatea cazurilor aceasta optiune este inutila deoarece dispozitivele au deja un LED de notificari (exceptie iPhone) pentru primirea apelurilor, SMS-urilor, mailurilor sau altor notificari, pe langa tonul de apel. De cele mai multe ori aceasta optiune este activata din greseala.

Pe majoritatea dispozitivelor cu sistem de operare Android, aceasta optiune este ascunsa astfel incat nu putem ajunge la aceasta optiune pas cu pas in setari insa putem cauta optiunea utilizand functia de cautare din setarile generale ale telefonului – cautam Setari apeluri de intrare – aici avem optiunea Bliteaza cand suna pe care o putem dezactiva. Unele smartphone-uri au aceasta optiune in Setari – Accesibilitate insa multe modele nu au aceasta optiune vizibila in setari si trebuie sa o cautam utilizand functia de cautare (de exemplu, multe modele Xiaomi nu au aceasta optiune afisata – testate de noi sunt modelele Xiaomi Redmi Note 5 si Xiaomi Redmi 3).

Pe iPhone-uri optiunea notificarilor prin flash/blit poate fi utila deoarece aceste telefoane nu vin cu un LED de notificare asemenea telefoanelor cu Android, drept urmare aceasta optiune poate fi utila pentru persoanele surde sau cu afectiuni ale auzului. Pentru a activa/dezactiva optiunea de notificari prin flash pe iPhone trebuie sa ajungem in Setari – General – Accesibilitate – Flash LED pentru alerte – activam sau dezactivam aceasta optiune in functie de nevoile noastre.

Dezactivare blit/flash pentru apeluri primite

Pe langa notificarile prin flash pentru apelurile de primire, in setarile apelurilor de intrare avem urmatoarele optiuni (deducem functiile optiunilor din numele lor):

  • Intoarceti pentru a dezactiva sunetul;
  • Sunet incet cand este ridicat;
  • Volumul tonului de apel in crestere;
  • Senzor de proximitate;
  • Prima sonerie fara sunet;

Drept urmare, mai sus regasim modalitatea prin care putem dezactiva notificarile prin blit/flash in timpul apelurilor primite atat pentru Android cat si pentru iOS, aceiasi pasi ii urmam pentru a activa optiunea respectiva, personal consider aceasta functie utila doar pentru persoanele cu probleme de auz.

Lasati un comentariu in caz ca intampinati dificultati cu activarea/dezactivarea acestei optiuni, mentionand si modelul telefonului utilizat. De asemenea, puteti lasa un comentariu daca aveti alte intrebari despre acest subiect.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Bună seara, nu reușesc sa opresc blițul pe apeluri la oppo A53, multumesc pentru ajutor, nu găsesc nici o aplicație sa dezactivez!