Travel Mix doreste sa renunte la SD
Reprezentantii Travel Mix intentioneaza sa renunte la feed-ul SD pana la finalul anului, conform raspunsului trimis pe pagina oficiala Facebook Travel Mix.

Travel Mix emite in prezent in format SD, HD dar si 4k (continutul 4k este diferit fata de continutul SD/HD). Parametrii de emisie 4k sunt: 50 fps, bit rate 35 MBps, codec H265. Televiziunea intentioneaza si inceperea emisiei 8k.

Acest post este disponibil in grilele celor mai mari operatori de cablu dupa cum urmeaza:

 • Digi / RCS & RDS – Travel Mix SD (disponibil din august 2018)
 • Vodafone – Travel Mix SD
 • Telekom – Travel Mix HD  (disponibil din aprilie 2019)
 • Orange (grila proprie) – Travel Mix HD

In ceea ce priveste operatorii principali de televiziune prin satelit, Travel Mix este disponibil dupa cum urmeaza:

 • Orange – Travel Mix SD

Travel Mix 4k este disponibil doar in grila operatorului iNES IPTV, operator care are in grila si Travel Mix HD.

Asadar, Travel Mix SD inca este disponibil in grilele unor operatori principali, inclusiv in grila celui mai mare furnizor de televiziune prin cablu, RCS & RDS. Eliminarea feed-ului SD ar putea duce preluarea feed-ului HD de catre Digi si Vodafone pe cablu digital, avand in vedere ca Travel Mix este inclus in lista must carry a anului 2021.

Travel Mix doreste sa renunte la SD

Travel Mix este un post care difuzeaza continut despre calatorii si turism, licenta audiovizuala este detinuta de Best MixMedia si difuzeaza emisiuni precum: Agroturistica, Calatori de poveste, Calatoreste cu mine, Contacte diplomatice, Cu lumea in cap, destinatii la cheie, Dor de duca, Economia turismului, Infotrip, Mincinosii, Muzee sub lupa, Calatori spre inima ta sau Romania mea.

Valabilitatea licentei Travel Mix a fost prelungita cu inca noua ani in luna februarie 2020.

Best MixMedia detine si alte licente audiovizuale pentru posturile Valea Prahovei TV (VP-TV), Bucuresti TV, Party Mix si 24 Mix Teleshop.

Voi ce parere aveti despre televiziunea Travel Mix?

Update 01.10.2021: Reprezentantii Travel Mix au confirmat pe site-ul oficial ca emisia SD este oprita dupa 10 ani;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

 1. Din punctul meu de vedere variantele SD, acolo unde exista si varianta HD, nu prea isi mai au rostul intr-o grila digitala. Poate intr-o grila CATV analog da, pentru ca acolo nu prea simti diferenta, dar nu si intr-o grila digitala.

  Mentinerea in paralel a unui SD, a unui HD si a unui 4K inseamna costuri suplimentare pentru societatea care detine canalul TV respectiv si o risipa de banda pentru un cablist.

  Doar ca… unii fomisti de la noi ar fi in stare sa taxeze extra introducerea canalelor tv HD in grila, motivand faptul ca ar fi ceva inovator pentru 2021.

  Pe langa aceste aspecte, tot fomistii de la noi care au in grila atat varianta SD cat si varinata HD a aceluiasi canal TV, contorizeaza acel canal ca fiind de fapt 2 canale tv diferite.

  Pentru fomistii respectivi (adica majoritatea cablistilor de la noi) Travel Mix SD si Travel Mix HD sunt 2 canale tv diferite, cand vine vorba de numarul posturilor TV cuprinse in grila. Si uite asa incep sa se rostogoleasca cu faptul ca au peste 150 de canale tv in grila.

  Promotinal Travel Mix 4K se poate viziona gratuit pe aplicatia lor Diaspora TV disponibila pentru sistemul de operare Android si care include tooate canale TV din cadrul grupului.

 2. Robert…..am mai primit o informație….că și eu am propriul site și când puneam info (acum 7-8 luni), zicea că fur [dar am sursele mele, cum am propriul site de media]…Travel mix SD se dorește să se închidă din Octombrie 2021. Tot de anul acesta, se dorește lansarea 8K.

  Travel Mix 4K este disponibil atât la NextGen cât și la INES IPTV

 3. Poate să dorească ce vrea, la DIGI tot SD or să rămână sau și mai tare poate dispar din grila că nu este un post wow, dacă mâine ies din must carry, dispar în ziua urmatoare