60m.ro – solicitare licenta audiovizuala
In cadrul sedintei CNA de astazi a fost discutata solicitarea venita din partea companiei DGI Multimedia Design pentru acordarea unei licente audiovizuale pentru 60m.ro.

Solicitarea a fost pentru postul 60m.ro cu format tematic – stiri si informatii, formatul SD/HD iar zona de difuzare nationala. In Romania exista alte 21 de posturi cu acest format. Productia proprie a fost planificata ca fiind in format de 70% iar restul de 30% reprezinta productii alor altor producatori. Investitia initiala a fost stabilita ca 2.250.000 de lei.

DGI Multimedia Design este o firma cu sediul in Ogrezeni, Iasi iar asociatul unic al companiei este Grosu Doina, moderatoarea emisiunii online Stirea Zilei de pe 60m.ro.

60m.ro difuzeaza deja in mediul online (pe Facebook si YouTube) emisiuni precum Stirea Zilei cu Grosu Doina, Curierul Romanesc cu Alina Panico, Ora de mate cu Alexandru Sararu.

Doina Grosu, asociata unica a companiei Dgi Multimedia Design, a mentionat ca se doreste un nou proiect in special pentru oamenii din Basarabia, pentru a vedea cu ce probleme se confrunta persoanele din aceasta zona. In cadrul emisiunilor vor fi invitati personalitati politice din Romania pentru a-si prezenta punctele de vedere.

60m.ro – solicitare licenta audiovizuala
Marius Herghelegiu, persoana responsabila de partea editoriala, are o experienta de peste 35 de ani, lucrand la BBC, Pro TV, TVR, National TV, N24 si alte televiziuni.

Dorina Rusu, membra CNA, a mentionat ceea ce este evident din continutul online publicat pe 60m.ro, si anume faptul ca Doina Grosu este foarte des asociata cu partidul AUR, multe materiale fiind publicate pentru promovarea liderilor AUR. Raspunsul venit din partea Doina Grosu a fost ca partidul AUR a fost foarte deschis in discutiile cu 60m.ro insa se vor face demersuri pentru a avea raspunsuri si din partea altor partide politice. Pe pagina Facebook 60m.ro, pe coperta (cover) este o imagine a liderului AUR.

Dorina Rusu: Deci, cum s-ar zice, AUR va avea un post de televiziune daca ii dam licenta. Marius Herghelegiu a mentionat ca acest lucru nu se va intampla, cat timp va conduce partea editoriala. Marius Herghelegiu este, de asemenea, consilier de imagine al unui parlamentar AUR, Claudiu Tarziu, insa a mentionat in sedinta CNA ca nu va mai ocupa aceasta pozitie dupa ce va fi acordata licenta.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a solicitat amanarea votului pentru aceasta solicitare, avand in vedere anumite declaratii ale lui Marius Herghelegiu in mediul online, pentru a se lamuri privind pozitia reprezentantilor postului. Dorina Rusu a completat ca ar dori refacerea proiectului si a strategiei editoriale intr-un mod in care sa fie mai convingator, pentru a putea fi prezentat in fata CNA asa cum trebuie. De asemenea, Valentin Jucan a mentionat sa fie adaugate completari privind care sunt garantiile in legatura cu independenta editoriala si in legatura cu faptul ca postul va incera sa fie echilibrat pe zona politica.

Solicitarea de amanare nu a trecut, motiv pentru care s-a votat acordarea licentei. Solicitarea a fost respinsa, avand un singur vot pentru.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

  1. Ăștia de la 60m.ro sunt frustrați rău .

    Au pus cred că 2 postări(un articol și un video) în care spun că le.a fost retrasă licența pe motiv că nu țin cu partidele din care fac parte membri CNA , ci cu AUR , deși ei nu au primit licență din cauza actelor incomplete .

    Cică vor să dea CNA în judecată …

    • frustrati e putin spus, se vedea de la o posta ca sunt fani aur, seful editorial este CONSILIER DE IMAGINE AL LUI CLAUDIU TARZIU… ce mai poti spune? sunt suparati ca nu i-a lasat cna-ul sa-si faca AUR post de propaganda. sa nu mai zic ca doina grosu nu stie limba romana, nu stie sa lege doua fraze fara sa se balbaie, in sedinta cna n-a scos 2 cuvinte prin care sa conteste decizia membrilor. ce sa caute oamenii astia la tv??? e suficient ca e poluat mediul online de sosoaca si restul.

  2. Glumind putin cred ca nu a luat licenta pt ca nu erau siguri cei de la CNA daca e vorba de 60m(inute) sau 60m(metri) 😀 Acum, serios, ma bucur ca nu a luat, astia mai lipseau si sosoaca…