Patria – serial despre Tara Bascilor – pe HBO GO
HBO a lansat serialul Patria, un serial despre Tara Bascilor, disponibil atat pe HBO 3 cat si pe platforma online HBO GO. In acest moment, pe HBO GO sunt disponibile primele 3 episoade ale primului sezon.

Serialul Patria (2020) este produs de HBO Europe si produs de Aitor Gabilondo.
Prezinta povestile a doua familii afectate de terorismul ETA (Euskadi Ta Askatasuna).

Aceasta serie este bazata pe romanul scriitorului spaniol Fernando Aramburu considerat o capodopera iar serialul pare ca se ridica la nivelul asteptarilor. Cu un inceput promitator, Patria este considerata una dintre cele mai bune serii ale anului si este alcatuita din 8 episoade.
Atmosfera este exact cum trebuie, elementele ploii, tranzitia intre scene, totul pare sa fie la locul sau.

ETA este o organizatie terorista care in cei peste 50 de ani de existenta a dus la moartea a peste 800 de persoane, jumatate dintre acestia fiind civili. Serialul nu descrie aceasta organizatie in detaliu, scopul acesteia si nu o pune impreuna cu Tara Bascilor intr-un context istoric ci prezinta povestile a doua familii prinse involuntar in acest conflict si consecintele legaturilor dintre cele doua parti.

Este descrisa o poveste emotionanta despre moartea brutala a unui tata, Jesus Maria “Txato” Lertxundi (José Ramón Soroiz). Cel mai mare fiu al celeilalte familii, Joxe Mari (Jon Olivares), este un membru activ ETA si cel mai probabil este implicat. In detaliu este povestita situatia emotionanta si cum afecteaza aceste lucruri fii si parinti din ambele familii.

In serial putem vedea actori precum Elena Irureta (El Comisario – 1999, Flores de otro mundo – 1999), Ane Gabarain (La comunidad – 2000, Policías, en el corazón de la calle – 2000, in acest serial din urma au jucat si colegii din Patria, José Ramón Soroiz si Mikel Laskurain), Loreto Mauleón (El secreto de Puente Viejo – 2011, Los nuestros – 2015, Olmos y Robles – 2015), Susana Abaitua (Constrangere – 2017, La buena nueva – 2008), Eneko Sagardoy (Handia – 2017, Errementari – 2017, Cuando dejes de quererme – 2018), Jon Olivares.

Pe IMDB, Patria are nota 8.4 din 227 de recenzii.

Unde putem viziona serialul Patria?
Serialul este difuzat de HBO3 in fiecare duminica de la ora 22:00 sau il putem urmari pe HBO GO, unde in fiecare duminica este adaugat un nou episod. In prezent avem 3 episoade disponibile.

Daca ati urmarit primele episoade ale serialului Patria, ce parere aveti despre acesta?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.