Miniseria Regii Blestemati – redifuzata de TVR 1
TVR 1 va redifuza miniseria istorica franceza Regii Blestemati (Les rois maudits / A cursed monarchy – 2005) cu Jeanne Moreau si Gérard Depardieu.

Productia este realizata dupa opera omonima a lui Maurice Druon si reprezinta a doua ecranizare a acestei opere in 7 volume, cunoscuta pentru acuratetea informatiilor prezentate.

Prima ecranizare a operei lui Maurice Druon a fost realizata intre 1972 si 1973, o miniserie in 6 episoade cu Gilles Béhat, Hélène Duc si Jean-Luc Moreau care a obtinut pe IMDB nota 8.7 din 371 de recenzii.

Rezumat miniserie Regii Blestemati
La inceputul anilor 1300 trezoreria Frantei, sub comanda lui Filip al IV-lea cel Frumos, este goala. Regele decide ca solutia principala a acestei probleme este aceea de a jefui comorile Cavalerilor Templieri si aduce acuzatii false de tradare si erezie impotriva acestoria si a Marelui Maestru Jacques de Molay.

In timpul torturii, Jacques de Molay recunoaste crimele comise si este condamnat la moarte prin ardere pe rug. In momentele mortii sale, ii blesteama pe rege, pe sfatuitorul regelui (Guillaume de Nogaret), pe Papa Clement al V-lea si pe urmatoarele 13 generatii ale acestora. Acest eveniment este urmat de cea mai neagra perioada a Frantei din istorie, jumatate de secol de intrigi politice, crime, tradari, razboi si foamete, ceea ce culmineaza cu Razboiul de 100 de ani.

Miniseria Regii Blestemati – redifuzata de TVR 1

Din distributia acestei productii fac parte urmatorii actori, printre care si doi romani: Vasile Albinet, Ana Caterina Morariu, Gérard Depardieu (nominalizat la un premiu Oscar cu Cyrano de Bergerac – 1990), Jeanne Moreau (a castigat un premiu BAFTA cu Viva Maria! – 1965, in care a jucat alaturi de Brigitte Bardot), Philippe Torreton (District 13: Ultimatum – 2009), Claude Rich (Asterix & Obelix: Mission Cleopatra – 2002, The Bride Wore Black – 1968), Line Renaud (Welcome to the Sticks – 2008),

Regii Blestemati este o drama istorica in 5 parti care a obtinut pe IMDB nota 6 din 518 recenzii. TVR 1 a mai difuzat aceasta productie in vara anului trecut.
Miniseria va putea fi vizionata pe TVR 1 de maine, de la ora 21:10.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII