Instalare Windows 10 cu cont local, fara a avea nevoie de cont la Microsoft.
Windows 10 a devenit un Windows destul de fiabil iar incercarile de transformare si migrare catre un sistem de operare dedicat platformelor mobile l-au facut si mai atractiv.

Microsoft s-a decis sa nu mai publice sisteme noi de operare si doar sa vina cu updateuri pentru Windows 10. Chiar daca e tot acelasi Windows, acesta poate diferi de cel pe care il stiati acum cateva luni.

Am fost intrebat cu mai multe ocazii daca este obligatoriu sa avem un cont de Microsoft atunci cand instalam Windows 10. Aceste intrebari vin din cauza metodelor impunatoare ale Microsoft de a te face sa iti faci cont pentru a-ti crea un cont in sistemul de operare.

Raspunsul este nu. Se poate instala in continuare Windows 10 cu un cont local insa pentru asta trebuiesc urmati anumiti pasi. Regasiti mai jos pasii si un video pas cu pas despre cum instalam sistemul de operare Windows 10 fara a fi nevoie sa avem sau sa inregistram un cont Microsoft.

Instalare Windows 10 cu cont local (fara cont Microsoft).
Cel mai important pas pentru a putea instala Windowsul fara a avea nevoie de cont Microsoft este sa dezactivam accesul la internet atunci cand intalam un nou sistem de operare. Daca folosim o unitate trebuie doar sa deconecta cablul de retea iar daca folosim un laptop cu placa wireless trebuie doar sa nu configuram reteaua.

In procesul de instalare, atunci cand nu avem retea, in loc sa ne oblige sa introducem sau sa ne inregistram un cont nou la Microsoft, trebuie doar sa introducem numele contului local. Va invit sa urmariti videoclipul de mai jos. In videoclip este folosita o masina virtuala asa ca a trebuit doar sa-i elimin reteaua virtuala.


Acum putem descrie si situatia in care avem sau ne inregistram un cont online. Acesta optiune are si multe lucruri bune. Personal o folosesc de cativa ani si mi se pare destul de utila. Pe langa faptul ca putem instala aplicatii din magazinul de aplicatii, mai putem administra online lista de dispozitive, le putem urmari sau le putem elimina contul de la distanta. In plus, contul online ne obliga mereu sa avem o parola sau un pin pe sistemul de operare, lucru ce nu face decat sa sporeasca securitatea.

Regasiti in urmatorul articol un tutorial despre rezolvarea erorii 0x80244022 primita atunci cand Windowsul isi face update: Eroare Windows Update 0x80244022

In cazul in care intampinati probleme sau nu reusiti sa urmariti pasii, nu ezitati sa postati un comentariu in campul de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

  • Buna Maria,
   A fost o perioada in care se putea face upgrade gratuit la Windows 10 insa acum exista o posibilitate doar daca ai Windows 7 cu licenta.
   Insa, poti sa iti instalezi direct Windows 10, fara sa faci upgrade.
   Daca nu te descurci cu instalarea, roaga pe cineva care se descurca sa te ajute.