Vodafone inchide serviciul MMS
Vodafone Romania trimite notificari abonatilor privind dezactivarea serviciului MMS. Aceasta este notificarea trimisa clientilor:

„Buna! Ne dorim sa iti oferim servicii si functionalitati relevante pentru tine. Ca urmare a utilizarii reduse a functionalitatii MMS, facilitatile oferite fiind accesibile si mai usor de folosit pe alte aplicatii, aceasta va fi dezactivata incepand cu 15.02.2023. Echipa Vodafone”

Astfel, de la mijlocul lunii februarie, serviciul MMS nu va mai functiona in reteaua Vodafone. Dupa data de 15 februarie, MMS-urile vor mai putea fi folosite doar in retelele Orange si Telekom. Digi Romania nu a avut niciodata acest serviciu functional.

Vodafone inchide serviciul MMS

Decizia este destul de normala avand in vedere ca traficul oferit de operatori este suficient de mare pentru transfer media iar aplicatiile disponibile (cele mai folosite fiind Facebook, Messenger, WhatsApp, Telegram sau Viber) permit ca transferul media sa se faca mult mai usor. MMS-urile functioneaza inca de cand internetul era greu de utilizat si inaccesibil pentru multi utilizatori insa in ziua de astazi, nu mai sunt relevante.

In plus, activarea si setarile MMS erau destul de greu de facut manual. Acest serviciu a fost gratuit de activat insa fiecare MMS era taxat. Conform site-ului Vodafone, fiecare MMS costa 0.14 euro, tariful fiind unic indiferent de reteaua in care se trimite.

Voi mai folositi serviciul MMS, va afecteaza in vreun fel dezactivarea acestui serviciu in reteaua Vodafone? Lasati un comentariu mai jos. Daca ati folosit vreodata MMS (indiferent de reteaua in care sunteti), cand ati trimis/primit ultima data un astfel de mesaj multimedia?

Vodafone Romania este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din tara, furnizeaza atat servicii fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixa) cat si servicii mobile (telefonie mobila, internet mobil) atat pentru persoanele fizice cat si juridice. Serviciile fixe sunt furnizate persoanelor fizice in urma preluarii operatorului fix UPC Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

  1. in ziua de azi toata lumea are smartphone si toata lumea are internet si mb pe el si aplicati iar cei care nu au smartphone sunt majoritatea batrani care nu au nevoie de net + ca WhatsApp si alte aplicatii sunt gratuite iar serviciul de mms costa 14 centi asa ca argumentul nu sta in picioare

  2. Atat timp cat cineva nu detiine/foloseste un smartphone, MMS reprezinta cea mai „avansata” forma de transmitere a unei informatii (text, sunt, imagine).
    Altfel, mergand pe ideea ca „oricum avem WhatsApp”, nici SMS nu ne mai trebuie, nu ?

  3. Acelasi lucru ar trebuii sa-l faca si obositii de la Orange! Anul trecut am avut o mare patanie cu ei..,am dat mesaje de sarbatori, repet. Mesaje Sms si in ianurie mi-a cazut capul cand a venit factura, aveam vre-o 20-24 € „cost suplimentar”! Toate mesajele mele sms au fost trecute ca MMS. Bineinteles ca i-am sunat si au rezolvat cazul. Eu nu cred ca folosesc abonatii acest serviciu decat din cand in cand 0,01%. Ca si reteaua 3G sunt niste inutilitati.

  4. L-am folosit cand am avut un Siemens S55 care avea camera foto VGA care se atasa atunci am folosit la greu GPRS si MMS ca era la moda oricum sunt peste 10 ani de cand am folosit servicile