Depanare, service si mentenanta pentru imprimantele CISS. Imprimantele CISS sunt imprimantele ce au rezervoare pentru cerneala ce pot fi incarcate continuu de catre utilizatorul final, fara a mai fi nevoit sa achzitioneze cartuse noi, asa cum se intampla cu imprimantele pe cerneala standard.
Imprimantele CISS sunt mult mai bune decat imprimantele standard pe cerneala si iata de ce:

 • Costurile de printare se reduc cu pana la 90-95% datorita pretului mic al cernelei.
 • Calitatea imprimantelor CISS este la fel cu cea a imprimantelor standard si nu scade dupa fiecare alimentare.
 • Sunt foarte usor de folosit si nu au nevoie de asistenta specializata pentru reincarcare.

Chiar si aceste imprimante au nevoie de o mentenanta periodica care sa le asigure buna functionare. In acest articol vom vorbi mai intai de imprimantele ciss Epson iar ulterior vom reveni asupra lui cu alte imprimante.

Procedura resetare cerneala Epson
Dupa ce ati reincarcat imprimanta cu tus, aceasta trebuie resetata pentru a afisa corect nivelul tusului din rezervoare.

1. Opriti imprimanta. Va asigurati ca niciunul dintre beculete nu mai este aprins.
2. Dupa ce v-ati asigurat ca imprimanta este oprita, tineti apasat butonul rosu si apasati butonul de Power o singura data. Continuati sa tineti apasat butonul rosu timp de minim 15 secunde.buton resetare epson

procedura resetare cerneala epson

3. Se elibereaza butonul rosu  si se apasa din nou pentru minim 15 secunde.
4. Se elibereaza butonul rosu si se apasa din nou, scurt, pentru o singura data.

Acestia sunt pasii pentru a reseta nivelul de cerneala al imprimantei. Este recomandat sa se urmeze acesti pasi la fiecare reincarcare cu cerneala.

Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson

Atunci cand imprimantele Epson listeaza intrerupt sau sters, cel mai probabil, trebuie curatat capul de printare. Atentie, nu efectuati curatare daca imprimanta listeaza ok.

 1. Pe desktop, gasiti o iconita numita Epson. Apasati click dreapta pe ea si selectati Printing Preferences.
 2. In fereastra preferences, apasati tabul maintenance din partea de sus.Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson
 3. Selectam Nozzle Check – Print – Clean
 4. Aveti mai jos un exemplu video. Urmati pasii din video, atat cat este nevoie pentru ca imprimanta sa listeze corect.


Procedura resetare durata de viata tampoane. Eroare „Durata de utilizare a tampoanelor pentru cerneală s-a terminat”

La un moment dat, in functie de numarul de printari la activ, imprimantele Epson CISS ajung la sfarsitul duratei de viata. Practic, sistemul lor este setat sa functioneze doar la un anumit numar de printari. Ceea ce trebuie sa faceti este sa resetati contorul de printari.

Acest contor se poate reseta doar cu WIC Reset, un soft ce este gratuit pe internet. Totusi, pentru fiecare resetare trebuie sa achizitionati cu cod ce nu este scump.

Procedura montare clapeta pentru hartie.

Clapetele ce sustin hartia la imprimantele Epson este destul de sensibila si se poate detasa foarte usor. Pentru a repozitiona clapeta trebuie sa urmati cativa pasi.

 1. Se monteaza prima data parta de jos a clapetei;
 2. Se ridica clapeta in pozitie verticala
 3. Se indoaie de la jumatate si se monteaza prima data partea dreapta
 4. Se monteaza partea stanga.
  Pentru a intelege mai usor procedura, am atasat un video destul de explicit cu pasii ce trebuie urmati.


Voi reveni asupra articolului si cu alte modele de imprimante CISS.
Pentru orice problema cu imprimanta, nu ezitati sa lasati un comentariu si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

171 COMENTARII

 1. La imprimanta epson L1110 nu reusesc sa incarc cu cerneala neagra. Am rezerva originala BK103, ridic capacul de pe tanc, desurubez capacul rezervei si o asez pe tanc in lacasul ei. Nu se transfera sub nicio forma cerneala din rezerva in tanc
  Daca aveti o solutie. Multumesc

 2. Buna ziua!
  Am o imprimanta epson xp 442 ciss si întampin o problemă, la copiere daca setez hartie normala nu imprima nimic, foaia este goală…
  Daca setez foaie lucioasă imi imprimă…
  Cu aceasi foaie acum doua zile mergea perfect.
  Ce poate fi?

 3. Bună ziua
  Am o imprimanta Epson L3150 și îmi imprima numai cu nuanțe de albastru. Am am dat și curățate cap, curățare diuze și curățare intensivă, dar tot așa imprimă! Ce să fac? Multumesc

 4. Am o imprimantă Epson 3160. S-a blocat hârtia, apoi a tras mai multe hârtii deodată. Pe ecran a apărut eroare la imprimare, consultați documentația 000032 sau 000033. Ce este de făcut?

 5. Buna ziua,am pus cerneala și după aceea nu a mai funcționat,cerneala era mai mult de jumate la fiecare rezervor,am multifunctionala EPSON l 565,am resetat,problema este,instalez cu CD.si nu vrea să muncească,cred ca s-a încărcat contorul,unde sa o duc,s au cum sa o repar,am o problema urgenta de scris până pe 13 09.

  • Buna ziua,
   Trebuie sa apara o eroare. Spune ce eroare apare. Daca este vorba de durata de viata a tampoanelor de printare atunci acestea trebuie resetate, fie la service, fie online, contra cost.

 6. Buna seara,
  Prima data verificati daca imprimanta are tus. Daca are, folositi functia „Nozzle Check – Print – Clean”. Aveti un videoclip in articolul de deasupra. Dupa ce urmati aceasta procedura de cateva ori, imprimanta ar trebui sa printeze ok.

 7. Buna seara! Am o imprimantă epson L3050, de cateva zile imi scoate paginile color doar pe jumătate….jumătate are desenul respectiv si jumătate de coală este albă. Ce pot face???

 8. buna seara …am o imprimantă Epson L3060 …am completat tusul si nu mai imprima corect. Ideea este că atunci când selectez Preferințe imprimare nu imi apare fereastra cu optiunea maintenance …ci o fereastra simpla cu doar doua casute Aspect și Hartie . Nu pot curata capul.
  Ce pot face?
  Va multumesc

  • Buna ziua, reinstalati driverele de pe siteul Epson, pentru imprimanta dumneavoastra. Dupa reinstalare, optiunea ar trebui sa fie disponibila.

 9. Buna ziua.am o imprimanta EPSON XP 352 și imi arată eroare 11 ,,TUSIERA ARE NEVOIE DE SERVICE. CONTACTAȚI EPSON”
  Ce ar trebui sa fac cu ea? Multumesc.

 10. Ziua buna, doresc sa achizitionez o imprimanta cu tehnologie CISS, epson sau Canon pentru a o folosi cu cerneala alimentara, daca ma puteti ajuta va multumesc pentru orice sfat sau indrumare.
  Multumesc

  • Buna ziua,
   Nu va pot spune mai nimic despre canon fiindca nu am folosit. Am avut epson (ciss) in mai multe locatii din tara (media de 20 de pagini pe zi) si au rezistat destul de mult.

 11. Bună ziua… Am o problema la o imprimantă epson l382… Îmi apare pe cercul cu triunghi dedesubt doua puncte roșii ele clipesc ori hârtie ori picătură… Ce este de facut?

 12. Buna ziua. Imprimanta Epson L4150
  Am dat pe laptop actualizare drivere(imprimanta fiind conectata wireless).
  Imprimanta nu mai este activa..nu recunoaste conexiune usb. Butonul de pornire si simbolul picatura lumineaza intermitent.
  Cum pot restarta si activa imprimanta?
  Multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Nu inteleg, ea este conectata la wireless sau este conectata pe usb?
   Cat despre drivere, dezinstalati-le manual pe cele instalate acum (probabil windowsul a instalat drivere generice) si descarcati-le + instalati-le pe cele de pe siteul producatorului
   La reinstalarea driverelor ar trebui sa refaceti conexiunea cu imprimanta.
   Cu mare placere!

 13. Buna seara!
  Am o imprimanta EPSON XP-342 care afiseaza eroarea E-11 „Tusiera are nevoie de service”.
  Se poate reseta? Si daca DA, cum?
  Multumesc

 14. Bună ziua. Am un Epson 3110 și îmi imprima cu lipsa imagine. 2cm în stg, o lipsa de imagine de10 cm și Apoi restul de 8 cm imagine, pe jumătate A4.

 15. am scos vreo 10 poze dupa care numai imprima decat culoarea rosie am dat curatare cap dar tot rosu imprima rezerevoarele de culori sant triesfert pline

 16. Buna ziua
  Am o problema cu imprimanta EPSON XP 445
  imi afiseaza urmatorul mesaj
  Tusiera imprimantei si-a terminat durata de functionare.Contactati Asistenta Epson.
  ce trebuie sa fac ca sa remediez problema?
  momentan nu pot sa o duc la un service deoarece este zi nelucratoare si am nevoie urgenta de imprimanta.va multumesc pentru atentie si astept raspuns

  • Buna seara,
   Cautati softul wic reset si incercati sa resetati contorul (va trebui sa platiti o taxa).
   Cel mai probabil nu este nevoie de service.
   O seara buna in continuare!