Depanare, service si mentenanta pentru imprimantele CISS. Imprimantele CISS sunt imprimantele ce au rezervoare pentru cerneala ce pot fi incarcate continuu de catre utilizatorul final, fara a mai fi nevoit sa achzitioneze cartuse noi, asa cum se intampla cu imprimantele pe cerneala standard.
Imprimantele CISS sunt mult mai bune decat imprimantele standard pe cerneala si iata de ce:

 • Costurile de printare se reduc cu pana la 90-95% datorita pretului mic al cernelei.
 • Calitatea imprimantelor CISS este la fel cu cea a imprimantelor standard si nu scade dupa fiecare alimentare.
 • Sunt foarte usor de folosit si nu au nevoie de asistenta specializata pentru reincarcare.

Chiar si aceste imprimante au nevoie de o mentenanta periodica care sa le asigure buna functionare. In acest articol vom vorbi mai intai de imprimantele ciss Epson iar ulterior vom reveni asupra lui cu alte imprimante.

Procedura resetare cerneala Epson
Dupa ce ati reincarcat imprimanta cu tus, aceasta trebuie resetata pentru a afisa corect nivelul tusului din rezervoare.

1. Opriti imprimanta. Va asigurati ca niciunul dintre beculete nu mai este aprins.
2. Dupa ce v-ati asigurat ca imprimanta este oprita, tineti apasat butonul rosu si apasati butonul de Power o singura data. Continuati sa tineti apasat butonul rosu timp de minim 15 secunde.buton resetare epson

procedura resetare cerneala epson

3. Se elibereaza butonul rosu  si se apasa din nou pentru minim 15 secunde.
4. Se elibereaza butonul rosu si se apasa din nou, scurt, pentru o singura data.

Acestia sunt pasii pentru a reseta nivelul de cerneala al imprimantei. Este recomandat sa se urmeze acesti pasi la fiecare reincarcare cu cerneala.

Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson

Atunci cand imprimantele Epson listeaza intrerupt sau sters, cel mai probabil, trebuie curatat capul de printare. Atentie, nu efectuati curatare daca imprimanta listeaza ok.

 1. Pe desktop, gasiti o iconita numita Epson. Apasati click dreapta pe ea si selectati Printing Preferences.
 2. In fereastra preferences, apasati tabul maintenance din partea de sus.Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson
 3. Selectam Nozzle Check – Print – Clean
 4. Aveti mai jos un exemplu video. Urmati pasii din video, atat cat este nevoie pentru ca imprimanta sa listeze corect.


Procedura resetare durata de viata tampoane. Eroare „Durata de utilizare a tampoanelor pentru cerneală s-a terminat”

La un moment dat, in functie de numarul de printari la activ, imprimantele Epson CISS ajung la sfarsitul duratei de viata. Practic, sistemul lor este setat sa functioneze doar la un anumit numar de printari. Ceea ce trebuie sa faceti este sa resetati contorul de printari.

Acest contor se poate reseta doar cu WIC Reset, un soft ce este gratuit pe internet. Totusi, pentru fiecare resetare trebuie sa achizitionati cu cod ce nu este scump.

Procedura montare clapeta pentru hartie.

Clapetele ce sustin hartia la imprimantele Epson este destul de sensibila si se poate detasa foarte usor. Pentru a repozitiona clapeta trebuie sa urmati cativa pasi.

 1. Se monteaza prima data parta de jos a clapetei;
 2. Se ridica clapeta in pozitie verticala
 3. Se indoaie de la jumatate si se monteaza prima data partea dreapta
 4. Se monteaza partea stanga.
  Pentru a intelege mai usor procedura, am atasat un video destul de explicit cu pasii ce trebuie urmati.


Voi reveni asupra articolului si cu alte modele de imprimante CISS.
Pentru orice problema cu imprimanta, nu ezitati sa lasati un comentariu si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

22 COMENTARII

 1. Buna ziua! Am cumparat o multifunctionala Epson L 3151 care are urmatoarea problema: in momentul instalarii, urmand pasii din ghid, dupa ce si-a tras cerneala si s-a calibrat timp de 10 minute, au ramas aprinse intermitent 4 leduri care sugereaza o hartie blocata sau altceva…Imprimanta printeaza din PC, cu ledurile aprinse, dar copie xerox nu face, si orice as face cele 4 leduri nu se sting. Va rog sa imi spuneti ce ar putea fi, avand in vedere ca multifunctionala e cumparata de doua zile?! Multumesc!

  • Buna ziua,
   Spuneti-mi, va rog, ce eroare va este afisata pe ecranul pc-ului? La statusul imprimantei gasiti ceva?
   Este posibil sa fi ramas o folie de protectie prinsa pe undeva si trasa in imprimanta (imprimantele noi vin cu folii lipite pe ele).
   Incercati sa verificati bine in imprimanta sa nu fi ramas ceva prins pe acolo.

 2. Buna ziua,
  am probleme cu doua imprimante Epson 1500W foto cu sistem CISS,care nu au mai fost folosite de 2- 3 luni,iar cerneala sa retras in sistemul de CISS si furtunasele au ramas goale,fara cerneala…Puteti repara acesta problema ,eventual cred ca trebuie desfundate si capetele de printare.Cat costa aproximativ si cat dureaza?

  • Buna ziua,
   In articolul de mai sus regasiti procedura de curatare a capului de printare. Tot la tabul de mentenanta folositi functia de flushing. Repetati aceste 2 proceduri de mai multe ori, pana imprimantele vor incepe sa printeze pe hartie. Nu este o problema ce necesita trimiterea in service.

 3. am si eu o imprimanta canon mg4250 s a terminat cartusul negru si l-am incrcat dar imprimanta nu il mai recunoaste i-mi spune ca trebue sa il inlocuesc .Ce pot sa fac ?????

  • Mesajul de eroare este cumva acesta?
   „Codul de asistenta: 1401
   Următorul cartuș de cerneală nu poate fi recunoscut: Color
   imprimarea nu poate fi efectuată deoarece cartușul de cerneală nu este instalat corect sau nu este compatibil cu această imprimantă
   Ati instalat un cartuș de cerneală adecvat. Dacă doriți să anulați imprimarea, faceți clic pe Cancel printing (Anulare imprimare)”