Depanare, service si mentenanta pentru imprimantele CISS. Imprimantele CISS sunt imprimantele ce au rezervoare pentru cerneala ce pot fi incarcate continuu de catre utilizatorul final, fara a mai fi nevoit sa achzitioneze cartuse noi, asa cum se intampla cu imprimantele pe cerneala standard.
Imprimantele CISS sunt mult mai bune decat imprimantele standard pe cerneala si iata de ce:

 • Costurile de printare se reduc cu pana la 90-95% datorita pretului mic al cernelei.
 • Calitatea imprimantelor CISS este la fel cu cea a imprimantelor standard si nu scade dupa fiecare alimentare.
 • Sunt foarte usor de folosit si nu au nevoie de asistenta specializata pentru reincarcare.

Chiar si aceste imprimante au nevoie de o mentenanta periodica care sa le asigure buna functionare. In acest articol vom vorbi mai intai de imprimantele ciss Epson iar ulterior vom reveni asupra lui cu alte imprimante.

Procedura resetare cerneala Epson
Dupa ce ati reincarcat imprimanta cu tus, aceasta trebuie resetata pentru a afisa corect nivelul tusului din rezervoare.

1. Opriti imprimanta. Va asigurati ca niciunul dintre beculete nu mai este aprins.
2. Dupa ce v-ati asigurat ca imprimanta este oprita, tineti apasat butonul rosu si apasati butonul de Power o singura data. Continuati sa tineti apasat butonul rosu timp de minim 15 secunde.buton resetare epson

procedura resetare cerneala epson

3. Se elibereaza butonul rosu  si se apasa din nou pentru minim 15 secunde.
4. Se elibereaza butonul rosu si se apasa din nou, scurt, pentru o singura data.

Acestia sunt pasii pentru a reseta nivelul de cerneala al imprimantei. Este recomandat sa se urmeze acesti pasi la fiecare reincarcare cu cerneala.

Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson

Atunci cand imprimantele Epson listeaza intrerupt sau sters, cel mai probabil, trebuie curatat capul de printare. Atentie, nu efectuati curatare daca imprimanta listeaza ok.

 1. Pe desktop, gasiti o iconita numita Epson. Apasati click dreapta pe ea si selectati Printing Preferences.
 2. In fereastra preferences, apasati tabul maintenance din partea de sus.Procedura curatare cap-printare pentru imprimantele Epson
 3. Selectam Nozzle Check – Print – Clean
 4. Aveti mai jos un exemplu video. Urmati pasii din video, atat cat este nevoie pentru ca imprimanta sa listeze corect.


Procedura resetare durata de viata tampoane. Eroare „Durata de utilizare a tampoanelor pentru cerneală s-a terminat”

La un moment dat, in functie de numarul de printari la activ, imprimantele Epson CISS ajung la sfarsitul duratei de viata. Practic, sistemul lor este setat sa functioneze doar la un anumit numar de printari. Ceea ce trebuie sa faceti este sa resetati contorul de printari.

Acest contor se poate reseta doar cu WIC Reset, un soft ce este gratuit pe internet. Totusi, pentru fiecare resetare trebuie sa achizitionati cu cod ce nu este scump.

Procedura montare clapeta pentru hartie.

Clapetele ce sustin hartia la imprimantele Epson este destul de sensibila si se poate detasa foarte usor. Pentru a repozitiona clapeta trebuie sa urmati cativa pasi.

 1. Se monteaza prima data parta de jos a clapetei;
 2. Se ridica clapeta in pozitie verticala
 3. Se indoaie de la jumatate si se monteaza prima data partea dreapta
 4. Se monteaza partea stanga.
  Pentru a intelege mai usor procedura, am atasat un video destul de explicit cu pasii ce trebuie urmati.


Voi reveni asupra articolului si cu alte modele de imprimante CISS.
Pentru orice problema cu imprimanta, nu ezitati sa lasati un comentariu si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

236 COMENTARII

 1. Am o imprimanta WF 7710 care nu mai printeaza bine color. Cind fac mentenanta observ ca nu mai apare culoarea rosie pe testul de proba chiar daca continui curatarea de 15-20 ori.
  Unde pot veni cu imprimanta sa rezolv aceasta problema ?

 2. am o imprimanta EPSON L3110 i-mi apare mesajul: durata de utilizare auneia dintre tampoane pt. absorbtia cernelii s-a terminat.Ce pot face pt.remediere?

 3. Buna ziua

  Am o imprimanta Epson L1300. In partea unde se alimenteaza hartia este un cursor pentru A4 si A3. Acel cursor nu mai sta fix, s-a largit sistemul de prindere, ceea ce duce la deplasare necontrolata la printare. Astfel se agata hartia. Exista sistemul pentru inlocuire?

  va multumesc

  • Buna ziua, puteti incerca la un centru de reparatii. S-ar putea sa gasiti de la o alta imprimanta ce nu se mai poate repara. Nu cred ca gasiti sa cumparati acel mecanism nou.

 4. Buna ,am o imprimanta epson l1800 si orice print sau nozzle check as incerca sa printez imi scoate foaia cu dungi orizintale , ca si cand capul de printare ai fi murdat,dar si dupa curatarea capului si diuzelor rezultatul este acelasi.

 5. Bună ziua! Am o imprimantă Epson ET-2650 și după ce i-am dat mai multe curățați ale capului, mi-a ieșit mesajul ” Tușiera are nevoie de service , contactați Epson!” Se poate face vreo resetare, sau trebuie dusă în service? Mulțumesc.

 6. Buna ziua! Am o imprimanta Epson L4150 si imi afisează mesajul :”Durata de utilizare a unuia dintre tampoanele pentru absorbţia cernelii s-a terminat.” Ce pot face?