Abonament internet de 10 Gbps la Digi Spania
Digi Spania ofera de maine cel mai rapid abonament de internet fix din tara si anume PRO-DIGI 10 Gb, prin care abonatii vor putea avea o latime de banda de maxim 8 Gbps urmand ca diferenta de 2 Gbps sa fie folosita intre echipamente.

Abonamentul PRO – DIGI 10 Gb poate fi contractat de maine, 9 septembrie, iar pretul va fi 30 de euro pe luna. Conditiile necesare utilizarii unei astfel de conexiuni sunt urmatoarele:

  • placa de retea 10 Gbps sau adaptor Thunderbolt 3 de 10 Gbps
  • cablu RJ45 categoria 6A

Acest abonament este furnizat prin tehnologiile XGS – PON si wifi 6 iar routerul oferit de Digi este ZYXEL AX7501, un dispozitiv dual-band wireless AX6000 compatibil tehnologiei XGS – PON. Cele patru porturi Ethernet ale routerului sunt 10 Gb iar uplinkul se face folosind un modul SFP.

Abonament internet de 10 Gbps la Digi Spania
Acestea sunt celelalte abonamente oferite de Digi pentru internet prin reteaua de fibra optica:

  • Fibra 1 Gb – pretul este 30 de euro pe luna
  • Fibra 300 Mb – pretul este 25 de euro pe luna

Astfel, noul abonament de 10 Gb va avea acelasi pret ca abonamentul vechi de 1 Gb.
Conform Speedtest, Digi este cea mai rapida retea de internet fix din Spania de anul acesta.

Reprezentantii Digi Spania mentioneaza ca noua tehnologie si abonamentul de 10 Gb va permite performante mult mai bune in special in situatiile in care avem multe dispozitive conectate insa si un consum energetic mai redus.

XGS PON face parte din aceeasi familie ca GPON (infrastructura oferita de Digi in Romania) si reprezinta un upgrade al standardului PON, fiind lansat in 2016.

Reamintim ca Digi intentioneaza sa lanseze servicii de telecomunicatii (servicii mobile) si in Portugalia, participand la licitatia frecventelor 5G.

Digi Spania a inceput furnizarea serviciilor fixe prin fibra optica din toamna anului 2018, ajungand 3 ani mai tarziu sa ofere abonament de internet 10 Gb. Anterior, Digi oferea in Spania doar servicii mobile, fiind un operator MVNO.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.