Configurare stick 3G pentru internet mobil RCS-RDS (Digi)

Stickurile 3G (modemurile de date) pentru internet mobil sunt dispozitive lansate pe piata pentru a intra mai usor in contact cu lumea virtuala, dispozitive utile si foarte comode insa ce se intampla atunci cand intampinam probleme?

Voi detalia cateva probleme ale stickurilor 3G oferite de compania RCS-RDS (Digi) pe care le putem rezolva cu usurinta fara a intra in contact cu reprezentantii companiei. RCS-RDS a oferit stickuri fabricate de doi giganti ai echipamentelor in telecomunicatii: Huawei si ZTE. Modele oferite de catre compania cu brandul Digi sunt urmatoarele: Huawei  E1550, Huawei E156G, Huawei E1750, Huawei E176G Unicom, Huawei E220, Huawei E173, Huawei E3131, Huawei E3131S-2, Huawei E1750C, ZTE MF100, ZTE MF110, ZTE MF190, ZTE MF667, ZTE MF195E si ultimul model oferit, ZTE MF710M.  Un singur stick a fost oferit de RCS-RDS fara sa fie produs de Huawei sau ZTE si anume Tehsino E1M. Toate aceste stickuri sunt de 3.6, 7.2 respectiv 21.6 Mbps.

Aplicatiile acestor modele se aseamana, unele sunt chiar identice. La ultimele modele de stickuri profilul de internet este predefinit (by default) pentru a putea utiliza cat mai usor acest dispozitiv, insa voi detalia setarile pentru toate modelele, in cazul in care sunt necesare. Aplicatiile stickurilor se numesc Mobile Partner, Join Air, DigiNet Mobil sau DigiNet. Pentru definirea profilului de internet, pasii pe care trebuie sa ii urmam sunt urmatorii:

Pentru Huawei (E1550, E156G, E1750, E220, E173, E3131, E3131S-2 si E1750C): Instrumente (Tools) – Optiuni (Options) – Management Profil (Profile Management) – Nou (New); la Nume Profil (Profile Name) introducem Digi, la APN selectam STATIC si introducem internet, restul setarilor raman nemodificate  dupa care selectam Salvare (Save) si OK.

Pentru ZTE (MF100, MF110, MF190, MF667, MF195E): Setari (Settings) (iconita cu simbolul unei rotite) – Adaugare (Add); la Nume (Name) introducem Digi, la Formare Numar (Dial Number) introducem *99#, apoi bifam Utilizati urmatoarea adresa APN (Use the following APN address) si introducem internet, restul setarilor raman nemodificate, selectam Salvare (Save), Aplicare (Apply) si OK. Inchidem fereastra si putem apasa Conectare (Connect) (butonul cu iconita unui om).

Pentru Tehsino E1M:  Afisare Setari (Show Settings) – Mai Multe Detalii (More Details) – Utilizator si Parola (Username si Password) raman necompletate, la Config Filename introducem Digi, la Dial Number introducem *99#, apoi bifam Utilizati urmatorul nume APN (Use the following APN Name) si introducem internet, selectam OK si Aplicare (Apply).

Pentru ZTE MF 710M este cel mai simplu: imediat cum am introdus stickul in portul USB, va fi instalata automat o aplicatie, va aparea pe desktop aplicatia respectiva si cand vom apasa dublu-click, ne va redirectiona catre browser si vom putea utiliza internetul. Simplu si rapid.

Daca tot nu functioneaza la prima incercare, putem incerca si scoaterea/reintroducerea stickului in portul usb, face minuni :). Foarte multe probleme de conectare se pot rezolva in felul acesta, eu am folosit in trecut MF110 si periodic, cand mai apareau probleme, se rezolvau prin aceasta simpla operatiune.

De asemenea, putem intampina situatii in care nu avem semnal. Semnalul poate fi verificat la ZTE in coltul din stanga-sus, la Huawei in coltul din stanga-jos iar la Tehsino E1M in coltul din dreapta-jos. Daca nu avem deloc semnal, ne vor aparea urmatoarele mesaje de eroare pe aplicatie: la ZTE “necunoscut” (unknown), la Huawei “inainte de conectare, inregistrati-va pe o retea” (you can’t connect before register to an available network) iar la Tehsino “No service”. Singurele operatiuni pe care le putem efectua pentru rezolvarea problemei, daca nu avem semnal, sunt urmatoarele:

La ZTE: Setari (Settings) – Preferinte (Preference) – aici sa fie selectat UMTS/HSPA Only sau Automatic (daca este selectat GPRS/EDGE Only inseamna ca este selectat modul 2G). De asemenea, putem selecta reteaua manual: tot la Setari (Settings) – Selectie (Selection) – bifam Manual si Cautare (Search), apoi selectam din lista retelelor disponibile Digi si apasam click pe Aplicare (Apply).

La Huawei: Instrumente (Tools) – Optiuni (Options) – Retea (Network) – la Tip Retea (Network Type) sa fie selectat WCDMA Only. Pentru selectarea retelei manual: tot la Retea (Network) – Mod inregistrare (Registration mode) selectam Inregistrare si cautare manuala (Manual search and register) si apasam click pe Reimprospatare lista retele (Refresh Network List). Din lista retelelor disponibile selectam Digi si selectam Inregistrare (Register).

La Tehsino: Afisare Setari (Show Settings) – Mai Multe Detalii (More Details) – la Preferinta Mod (Mode Preference) sa fie bifata optiunea UMTS/HSDPA Only.

Este bine de stiut ca, daca semnalul este ok (peste o linie de semnal), majoritatea problemelor se rezolva prin refacerea profilului de internet sau introducerea intr-un alt port usb.

O alta problema frecventa care poate aparea este nedetectarea stickului de date mobile. Apare mesajul de eroare “Negasit” (“Not Found”), “Dispozitiv Nedetectat” (“Device not detected”) – ZTE iar la Huawei: “Dispozitivul a fost deconectat sau nu este disponibil” (“The device has been disconnected or is unavailable”). In acest caz, putem incerca sa introducem intr-un alt port usb (se rezolva frecvent, dupa cum mentionam anterior), sa restartam computerul sau sa dezinstalam si sa reinstalam aplicatia stickului. Altfel, sunt sanse mari ca stickul sa fie defect.

Acestea sunt totusi dispozitive GSM, destul de complexe, si pot aparea alte erori in afara de cele mentionate mai sus. Pentru orice problema, nu ezitati sa ne-o detaliati si va vom oferi o solutie.

Cum activam modul de reconectare automata pe un stick pentru internet mobil?

Cel mai important motiv pentru care dorim sa activam reconectarea automata pe conexiunea unui stick pentru internet mobil reprezinta pierderile de semnal. Daca ne aflam intr-o zona cu semnal slab si ne pica frecvent conexiunea, este enervant sa ne conectam manual de fiecare data. Drept urmare, putem activa modul de reconectare automata pe conexiunea stickului 3G/4G.

Pentru activarea reconectarii automate trebuie sa ajungem in Start – Control Panel – Network and Internet – Network and Sharing Center – Change adapter settings – click dreapta pe conexiunea stickului 3G – Properties – Options – bifam Redial if line is dropped.

Optional, putem seta de cate ori sa incerce reconectarea (redial attempts) si cat timp sa treaca intre fiecare incercare de reconectare (Time between redial attempts).

Gasiti AICI pasii necesari pentru configurarea conexiunii de internet printr-un stick 3G conectat prin cablu OTG la o tableta/un telefon.

82 COMENTARII

 1. Buna ziua!

  Am o problema cu un modem USB MF 110 de la Digi, in sensul ca nu reusesc sa activez conectarea automata. In mod ciudat, nu a intrat autorun-ul la conectare (am incercat toate porturile usb). A trebuit asadar sa descarc de pe internet o versiune a aplicatiei Join Air, care, insa, nu are la setari fereastra System, cea cu optiunile de Auto start si Auto connect. Stiu de ele intrucat pe alt calculator am o versiune a aplicatiei care include si aceste functii. Stiti cumva unde as putea gasi aplicatia personalizata pentru DIGI? Cea cu optiunile incluse este versiunea pcw_rdsromv 1.0.0B02 (unde presupun ca rds vine de la RDS, iar rom de la Romania). Poate cineva care are un modem similar reuseste sa copieze kitul de pe el? Multumesc anticipat! Precizez ca am incercat varianta cu redial si n-a functionat.

  • Buna seara,
   Eu personal nu am un astfel de model de stick pentru a te ajuta insa, in caz ca nu primesti niciun raspuns pozitiv aici, iti recomand sa te duci cu stickul intr-un punct service pentru a fi inlocuit (ca de „reparat” nu se chinuie nimeni) dar sa te asiguri ca inteleg care este exact problema. Spun sa te asiguri pentru ca ei deja au soft-ul instalat si cand vor introduce stickul, vor vedea ca functioneaza si gata, pentru ei e functional.

    • Da, exista si scripturi care pot face asa ceva.
     Ai aici tutorialul pentru un script prin care te conectezi automat (valabil si pentru alte conexiuni (ex:PPPoE), nu numai pentru conexiuni Dial-Up precum cele ale stickurilor): https://goo.gl/nGnVfD

     Anunta-ne daca reusesti, eu nu am testat tutorialul pe care ti l-am trimis insa pare ok. Totusi, daca intampini probleme, la sectiunea „Up Next” din youtube sunt mai multe tutoriale care abordeaza aceasta necesitate, cu siguranta vei reusi urmand pasii din unul din aceste tutoriale.

     Sa ai spor si bafta!

 2. Buna seara.Numele meu e Ovidiu, din Deva sunt.Am o problema cu un stick usb MF 190 ZTE corporation.Il instalez (reinstalez)se intaleaza cu succes(cica)si la urma dispozitiv nedetectat,Oare ce pot face?
  Am fost cu el la doctori la RDS si mi l-au returnat dispozitiv functional.Vin acasa acelasi rezultat.Sa faceti update la drivere daca nu merge.Bine ma duc la pagina recomandata pauza nu este nuci un update valabil.Oare ce turba vanata pot sa-i fac?
  Scuze pentru limbaj.Astept cu infrigurare raspuns.Dispozitivul mergea si pe XP si pe Windows 7inainte.
  Multumesc.

  • Buna seara,
   Trebuie sa recunosc, m-a amuzat putin comentariul.
   Din moment ce stickul a fost verificat inseamna ca e ceva problema de incompatibilitate cu sistemul de operare pe care-l folositi. Mai exact, pe ce incercati sa utilizati stickul? Cumva pe Windows 10? De regula acolo apar probleme ca acestea.

   • Buna dimi.Frustrat da amuzat nu.L-am incercat pe doua leptopuri(XP unul si Windows 7 altul)si pe doua unitati desktop cu Windows 7 cu acelasi rezultat.Am schimbat si operatorul pentru siguranta(he-he)Nu ne putem conecta la internet.Dupa ce am postat aici am incercat sa fac update de driversi i-mi zice ca sint up si ca dispozitivul functioneaza corect.Vorba aia benzineste, scanteieste, pauza ca nu porneste.
    Multumesc.

 3. Seara buna,
  am un stick de date Model MF 190, ZTE, pe laptop am instalat win 10 …ideea este ca nu pot sa ma conectez la internet…???…cand aveam win 8.1 puteam sa ma conectez la internet….mi s-a spus de la Digi sa caut pe net drivere pt stick vs. win 10, dar nu am gasit nimic concret…???..

  • Buna seara,
   Din ce stiu, s-a reusit conectarea stickului ZTE MF190 pe Windows 10, doar ca stickul este destul de vechi si cu siguranta nu este compatibil cu toate versiunile de Windows 10.
   Tot ceea ce ai putea sa incerci ar fi alte drivere pentru stickul acesta (am vazut ca sunt cateva site-uri de pe care se poate obtine driverul necesar).
   Alte solutii nu prea ar fi, din punctul meu de vedere.

  • Ai reusit sa rezolvi ceva? Daca nu, incearca si urmatoarea operatiune:
   Apasa click dreapta pe iconita de conectare a stickului (Join Air sau cum o ai denumita), insa nu pe scurtatura de pe desktop, pe executabilul din fisierul unde ai instalata aplicatia – Properties – Compatibility – bifezi Run this program in compatibility mode for – selectezi Windows 8.1 sau Windows 8.

   Anunta-ma daca rezolvi ceva sau daca ai in continuare probleme.

    • Buna ziua,
     Dezinstalati aplicatia stickului (cu stickul scos din calculator) si o reinstalati dar ca Administrator (click dreapta pe executabilul de instalare si Run as Admin).
     Daca tot nu functioneaza, cautati iconita executabila (nu cea de pe desktop, cea din fisierul unde ati instalat aplicatia) – click dreapta si Properties pe ea – Compatibility – bifati Run this program in compatibility mode for – iar aici selectati initial Windows XP SP2 (pe calculatorul cu SP2), eventual puteti incerca si SP3 sau 7 daca nu functioneaza cu SP2.

     Sa incercam asa, poate reusim s-o fentam.
     E posibil sa fie o problema cu driverele/aplicatia de pe stick, exista varianta ca in service-ul RCS & RDS sa se fi testat stickul cu aplicatia deja instalata, fara sa mai stea ei sa o instaleze de la 0. Iar in cazul acela lor le-ar fi functionat chiar daca era problema cu kit-ul de pe stick.

     • MULTUMEEEEEEEEESC!!!!!!!!!Am infrant.Deja ma luam de cap.Am mai identificat o buba in sensul ca am intromisat cartela din telefonul meu si mergea cu aia.Am fost la Digi si am schimbat cartela.Vin acasa iar nu merge.Ce bocancii mei?Dupa aceea am vazut raspunsul de la mataluta si urmand procedura descrisa am reusit.Multumesc pentru suport.
      La multi ani cu sanatate si fericire si putere in branduri!!!Un an nou fericit!!!

 4. Buna!
  Am si eu o problema cu setarile pentru un modem Huawei 5775 4G. Problema este ca am cumparat o cartela de abonament telefonie mobila de la Digi cu acei 30gb in reteaua 4G.
  Modemul fiind decodat accepta cartela, am incercat sa fac setarile (Nume: Digi, APN: internet), functioneaza internetul dar pe reteaua 3G. Cu alte cartele functioneaza si pe 4G. Am mai vazut pe un seite ca ar trebui sa activezi 4G pe cartela sunand la *111# dar imi zice ca 4g este activat.
  Locuiesc in zona Floresti, jud. Cluj iar pe harta Digi apare semnal 4g f bun.
  Sper sa ma ajutati, nu inteleg de ce nu intra in 4g.
  O zi buna!

  • Salut,
   Verifica la Settings – Dial – Network Settings sa nu fie selectat doar 3G/HSDPA, sa fie selectat ceva cum ar fi 4G/LTE.

   La modelul acesta de stick, cand te conectezi iti apare undeva o iconita 3G/4G sau cum ti-ai dat seama ca ramane pe 3G?

   • Are un mini display pe care sunt afisate mai multe informatii, printre care si conexiunea H/3G/4G. Ideea e ca nici in telefon nu imi arata 4G, arata H.
    Cand se porneste modemul si se conecteaza la retea arata 4G apoi peste cateva secunde sa schimba in 3G.

    • Daca se intampla la fel si in telefon inseamna ca este o problema legata de cartela. Preferabil ar fi sa suni mai intai la relatii cu clientii sa se asigure ca nu sunt probleme cu serviciul 4G in baza lor de date (chiar daca prin USSD ti-a afisat ca 4G-ul este activ) iar ulterior sa ajungi cu cartela intr-un sediu/service pentru verificare/inlocuire.

     Nu sunt setari suplimentare pe care trebuie sa le faci pentru a functiona internetul mobil prin 4G, doar acea optiune legata de modul preferat al retelei, drept urmare ar fi trebuit sa functioneze.

     Dupa cum spuneam, parerea mea este ca e o problema legata de cartela SIM.

 5. Buna seara,
  Am si eu un stik Huawei E3131 de la RDS, de aproape 4 ani si a functionat o.k., pana anul acesta in vara. Nu-l foloseam intens, doar de 2-3 ori pe an, timp de cateva zile. Dar din luna august nu-l mai pot folosi. Se pare ca nu mai are semnal. Am intrebat la RDS si mi s-a spus sa-l reinstalez, iar daca problema persista sa merg cu el la un punct RDS. Am facut asta, dar fara nici un efect. De la punctul RDS am primit o cartela noua, dar tot fara semnal este, sau in cel mai fericit caz, pentru o perioada scurta apare semnalul, la inceput maxim, apoi scade incet, pana dispare. Am incercat conectarea la momentul cu semnal maxim si primesc mesajul urmator: the connection was terminated by the remote computer before it could be completed. Am incercat cam tot ce am gasit aici pe acest subiect si nu merge nimic.
  Mai am alte variante?
  Multumesc.

  • Buna seara,
   In afara de acel mesaj de eroare, mai apare cumva si un alt mesaj de eroare? Exista posibilitatea sa aveti un semnal foarte slab in zona in care va aflati (chiar daca inainte functiona, e posibil sa se fi facut modificari in zona). Ati incercat si pe alt calculator sau in alta zona stickul acesta?

  • Pentru a accesa interfata stickului 4G Huawei E5573 trebuie sa introduci in browser IP-ul 192.168.8.1. La username si password introduci „admin”.

   Pentru crearea/configurarea profilului pentru internet mobil trebuie sa accesam Settings – Profile Management – New

   Profile Name: Digi
   APN: internet

   Pentru configurarea retelei wireless (wi-fi) trebuie sa ajungem la WLAN Basic Settings

   SSID: Digi
   Security Mode: WPA2-PSK
   WPA preshared key: parola pe care dorim sa o setam
   SSID broadcast: enable

   In aplicatia stickului poti verifica multe optiuni utile precum traficul efectuat, de cat timp este conectat, daca este conexiunea activa, etc.
   De asemenea, folosind o cartela SIM pe care avem si telefonia mobila (voce) activa, putem verifica sms-uri trimise si primite.

   Singurul incovenient al aplicatiei este ca serviciul USSD nu functioneaza.

   Sper ca iti vor fi de util aceste informatii atat tie cat si altor utilizatori al modelului Huawei E5573

  • Salut Razvan,
   Daca pana acum a functionat, atunci scoate cartela si sterge-o pe partea cu cip-ul cu ceva moale si uscat.
   Daca nu a functionat niciodata pana acum, atunci asigura-te ca este introdusa corect.

   In caz ca nu reusesti sa rezolvi inseamna ca s-a demagnetizat cartela si trebuie sa fie inlocuita (trebuie sa ajungi in unul din sediile RCS-RDS).

 6. Salut,
  Am un Huawei 1750 care functioneaza bine pe 2 laptopuri mai vechi (W7, Vista). Cand l-am configurat pe cel nou W10, la conectare da mesajul „Failed to create a phone-book entry” si nu se conecteaza. L-am dezinstalat si reinstalat, dar acest mesaj primesc. Poate ma ajuti.
  Cu multumiri Imr.

  • Salut,
   Acceseaza Start – cauta si acceseaza services.msc – localizeaza urmatoarele servicii:
   1. Telephony
   2. Network Connections
   3. Remote Access Connection Manager
   4. Remote Access Auto Connection Manager

   Pe fiecare serviciu mentionat mai sus apesi click dreapta – Properties iar pe tab-ul General selectezi la Startup Type: Automatic urmat de optiunile Apply si OK.

   Restartezi laptopul si ar trebui sa iti functioneze.

   Eventual daca nu se conecteaza imediat, incearca dezinstalarea/reinstalarea aplicatiei din nou (dupa ce ai efectuat operatiunile de mai sus).

   Anunta-ma in cazul in care tot nu se conecteaza.

 7. Am si eu un Huawei E3131 de la Digi, si vreau sa intreb daca exista vreo posibilitate ca acest modem sa faca reconectare automata, dupa ce pierde semnalul.
  Il folosesc la un laptop cu W10, functioneaza bine pana ajung sa intr-un garaj, lift etc.
  Ar fi ideal daca ar face reconectare in momentul in care revine semnalul GSM.
  Se poate cumva seta sa se reconecteze automat?

   • Se intrerupe conexiunea in zone unde nu am semnal nici la telefon, gen parcare subterana, garaj……, si vroiam sa stiu daca se poate cumva seta sa se reconecteze la net, in momentul in care revine semnalul GSM.
    De fiecare data trebuie sa il reconectez manual din softul stickului.
    Fiind mult pe drumuri, sunt zone unde raman fara internet, si trebuie sa opresc (masina), ca sa il reconectez.

    • Nu cred ca se poate seta. Eu nu gasesc prin setari o asemenea optiune. Oricum, acel soft este destul de limitat. Iti recomand sa mergi la digi si sa faci cerere de un Huawei E5573. Este un wi-fi mobile ce mie nu mi-a facut nicio problema pana acum. Ba mai mult decat atat, are semnal in zone in care telefonul nu se poate conecta. In plus, se reconecteaza automat atunci cand pierde semnalul.

  • Salut Marius,
   Din software-ul stickului cel mai probabil nu poti seta aceasta optiune insa poti activa reconectarea automata direct pe conexiunea stickului.

   Pentru activarea reconectarii automate trebuie sa ajungi in Start – Control Panel – Network and Internet – Network and Sharing Center – Change adapter settings – click dreapta pe conexiunea stickului 3G – Properties – Options – bifeziRedial if line is dropped.

   Optional, putem seta de cate ori sa incerce reconectarea (redial attempts) si cat timp sa treaca intre fiecare incercare de reconectare (Time between redial attempts). 

   Zi-mi daca intampini probleme sau daca reusesti.

  • Este posibil sa nu fie compatibil cu versiunea aceea de MAC OS.

   Cel mai bine este sa verifici manualul de utilizare al stickului, acolo sunt trecute toate versiunile de sisteme de operare pe care il poti utiliza. Daca nu gasesti acolo MAC OS Sierra inseamna ca nu e compatibil.

 8. Dupa ultimul update (13.07.2017) al lui Windows 10,s-a rezolvat si poblema compatibilitatii cu Digi Net Mobil.Acum aveti net si de pe stickul de la RDS.Bafta.

 9. Salut, am un stick de la digi (huawei, alb cu scris verde) in care am pus o cartela prepaid digi. Nu stiu sa fac setarile pt a activa netu. Ma poti ajuta ?

   • Te rog sa revii tot aici cu un link catre video-ul tau, poate ma ajuta. Am un stick ZTE, versiunea MF195E.
    Il folosesc cam la cateva luni, ieri cand am avut nevoie de el surpriza: Stickul e recunoscut de softul digi, dar imi da „Conectuare Esuata!” cand incerc sa il conectez la retea. M-am jucat si cu firewall-uri, cu antivirusi, instalari-dezinstalari, dansuri sarbesti, orice. Nu vrea sa mearga.
    Si eu sunt pe Win10 Creators Edition.

    • Am luat legatura cu un reprezentant rds si mi-a comunicat ca inca nu au o rezolvare pentru aceasta problema. Se pare ca trebuie sa asteptam un nou update de la Microsoft sau un update al ZTE. Se pare ca exista o incompatibilitate intre sistemul de operare si dispozitiv si nu are nicio legatura cu cartela.
     O alta solutie ar fi cererea unui nou echipament de la RDS. Cel mai probabil, un echipament portabil Huawei 4G cu wi-fi inclus.
     Puteti incerca sa faceti o cerere de inlocuire la RDS.

     • Multumesc mult de raspuns, voi astepta un fix de soft de la cei mai mari. Macar stiu ca problema nu e on my end. Am sa imi mananc optiunea de pe telefon cu hotspot pentru laptop pana atunci.

 10. Buna ,problema ce o am eu este : Mi s-a updatat windows-ul (windows 10) si nu ma mai pot conecta la internet de pe stick rcs rds (nici de pe alt stick de internet, ex. vodafone). Am dezinstalat si instalat aplicatia de mai multe ori, am fost la RCS si am schimbat sim-ul si nimic, nu vrea si gata. Am facut reclamatie la RCS si mi-au raspuns evaziv ca nu pot rezolva problema. Pe alt calculator merge.

  • Salut powergt,

   Ai reusit sa rezolvi problema aceasta pe computerul cu Windows 10? Daca nu, urmeaza pasii acestia:

   Apasa click dreapta pe iconita de conectare a stickului (Join Air sau cum o ai denumita), insa nu pe scurtatura de pe desktop, pe executabilul din fisierul unde ai instalata aplicatia – Properties – Compatibility – bifezi Run this program in compatibility mode for – selectezi Windows 7 sau Windowsul pe care functiona inainte, depinde ce versiune aveai.

   Anunta-ma daca rezolvi ceva sau daca ai in continuare probleme.

 11. Am parcurs de mai multe ori pasii sugerati,dar rezultatul este acelasi.Am sters conexiunea DIGI (presupun ca despre ea era vorba) si cand introduc stick-ul Digi Net Mobil se instaleaza automat noua conexiune cu setarile oferite de RDS.Am restartat laptopul si inainte si dupa instalare.

  • Ati verificat saa fie firewall-ul si defenderul dezactivat? Nu ma refeream la conexiunea din Windows ci la setarile de APN. In alte porturi USB ai incercat?
   O sa incerc sa gasesc un astfel de stick pentru a simula si eu o conexiune si o sa vin cu un raspuns.

 12. Am un laptop Acer cu Windows 10 Pro si Kaspersky Internet Security 2017.Problema a aparut de cand am instalat antivirusul.Cand vreau sa ma conectez cu Digi Net Mobil MF 195E, imi apare mesajul „Conectare esuata”. Cand nu aveam antivirusul nu aveam probleme.Mentionez ca tot sofware-ul este cu licenta.

  • Am uitat sa precizez ca stick-ul este functional pe un laptop cu Windows 7 si alt antivirus.Am dezinstalat antivirusul de pe laptopul meu si primesc acelasi mesaj.Nu stiu ce sa mai cred.Autor!

  • Creaza o noua conexiune dar mai intainte de asta, sterge-o pe cea veche. Dupa crearea noii conexiuni, restarteaza calculatorul. Verifica si firewall-ul din Windows, sa fie dezactivat (de indata ce ai antivirus, acel firewall nu-ti mai trebuie). Astept raspunsul tau.

 13. Salutare,

  Detin o navigatie chinezeasca cu Android 6.0.1 si un modem Huawei E3131s-2 de la Digi.. Nu pot nici cum sa ma conectez la internet.. Am setarile bune.. cand dau sa-mi caute retelele.. mi le gaseste dar nu se poate inregistra pe Digi.Mobil.. Am 2 iesiri USB si pe ambele face la fel. Pe pc merge
  Ce sfat imi poti da? Ar trebui sa rootez navigatia si sa incerc cu PPP Widget?

  Merci anticipat

 14. Salutare.

  Am si eu un modem ZTE MF667 de la Cosmote, l-am decodat (la Telekom, intrucat depasisem perioada contractuala) si l-am folosit cu un sim de Orange cu net la abonament. A mers bine mersi vreo 6 luni, dupa care, acum vreo 3 zile imi aparea „device not detected”. Buuun, am dezinstalat aplicatia, am reinstalat-o si acum am mesajul „connect failed”. Am dat un „recovery” la calculator cu o luna in urma, nimic, acelasi mesaj: „connect failed”. La acest laptop am windows 8.1 si culmea e ca pe un alt laptop cu win7, modemul functioneaza ireprosabil. Ce sa fie??
  P.S. Am incercat pe toate cele 4 porturi usb disponibile ale laptopului.

  Va multumesc pentru orice ajutor.

 15. bună am și eu o problema cu stick de internet digi net mobile model MF 110 și nu îmi merg setările care sunt pe site unde scrie (Advance ) sunt niște coduri îmi puteți spune și mie care sunt acele coduri .mulțumesc

 16. Salut! Am un USB modem MF:195E, de la DIGI, pe care nu-l recunoaste laptopul (Device not recognized – error 43). Am reinstalat USB drivers…degeaba. Folosesc windows 7. Daca aveti idee care ar putea fi problema…?! Multumesc!

 17. Salut. Am si eu o problema si sper sa gasesc un raspuns. Am o navigatie auto erisin es1088 cu windows 8 ui si stie 3 g. As vrea sa conectez un stick de laa digi dar tot face figuri. Pe cel de 7.2 gb reusisem la un moment dat dar cu cel de 21 deloc. Ca setari nu am decat apn/dial/user/pass si salvare. Mai am si un stick de la orange dar nu stiu cee date sa introduc.

  Multumesc

  • Salut,

   Pentru stickul Digi, ai incercat sa introduci aceleasi setari ca la acela de 7.2 Mbps? Adica la APN: internet, la dial: *99# si la user si pass necompletat?

   Pentru stickul Orange trebuie sa introduci la APN: internet, la dial: *99# sau *99***1# iar la user si pass necompletat.

   Ai slot de cartela SIM? Asa ar fi mult mai usor si sigur ar functiona.

 18. Bv ALEX !
  Singurul articol gasit de mine care rezolva problema lipsei de inregistrare in retea; trecerea la optiunea de retea WCDMA. cu mentiunea ca merg ambele optiuni si „Only” si cea „Preffered”.

  • Multumesc pentru aprecieri, Gogu! 🙂

   Intr-adevar, functioneaza atat optiunea WCDMA Only cat si WCDMA Preferred. WCDMA Preferred ar fi utila in cazul in care am folosi o retea care functioneaza atat pe 2G cat si pe 3G, astfel incat sa stea preferabil pe 3G (WCDMA) iar cand iese din 3G, sa permita si modul 2G (insa nu este cazul cu RCS-RDS, fiind o retea doar 3G). Pe cand WCDMA Only permite numai modul 3G.

 19. Sal
  Sunt posesorul unui modem Huawei E3131 si al unei tablete Allview i8(android 4.2 si procesor intel).La conectarea modemului prin cablu OTG (mentionez ca acest cablul OTG a fost verificat si este bun),acesta nu este recunoscut de tableta.V-as recunoscator daca m-ati ajuta cu o solutie.(modemul l-am verificat pe un laptop si este functional).va multumesc anticipat

  • Salut Gelu,

   Aceste tablete sunt compatibile numai cu anumite modele de stickuri (de regula, in manualul de utilizare al fiecarei tablete, undeva la specificatii 3G, se afla modelele de stickuri ce pot functiona pe tableta respectiva), deoarece acesta este motivul pentru care nu va functioneaza.
   Daca gasiti ce modele functioneaza, sa cumparati unul din modelele respective din comert (de regula, la magazinele GSM nu sunt scumpe stickurile second hand). Sau, daca nu gasiti in manualul de utilizare ce modele sunt compatibile, sa va prezentati intr-un service GSM si sa rugati angajatul de acolo sa incerce cartela in mai multe modele de stickuri pe tableta dumneavoastra, pentru a vedea care este compatibil, pentru a cunoaste ce model este compatibil.

   O zi frumoasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele