Activare roaming in Digi, Vodafone, Orange si Telekom

27
37963

Iata care sunt pasii de activare roaming pentru toate retelele de telefonie, atat din tara cat si din strainatate. Activarea serviciului este gratuita pentru toate retelele atata timp cat nu sunt folosite serviciile de date si voce.

Marea majoritate a celor care calatoresc in afara tarii aleg sa-si activeze roamingul pentru a se putea bucura non-stop pe parcursul calatoriei de semnal si date mobile. Din pacate, se intampla ca acestia sa nu-si dea seama sau sa nu stie ca roamingul trebuie activat inainte de a parasi tara.

Totusi unele retele de telefonie mobila ofera posibilitatea activarii roamingului si din afara tarii. Iata care este procesul de activare roaming pentru fiecare retea in parte:

Activare roaming Digi Mobil

Pentru Digi Mobil activarea roaming -ului se poate face prin mai multe feluri. Iata care sunt posibilitatile cat utilizatorul este inca in tara:

 • Activarea roaming-ului se poate face in orice casierie sau punct DigiMobil;
 • Prin apel la *111# se poate activa atat roamingul international pentru voce cat si cel pentru date;
 • Prin apel la 777 sau la numarul 031.400.7777 (aceste numere sunt apelabile doar din reteaua DigiMobil);

Pentru a incepe procesul de activare roaming cat timp sunteti in tara sau in afara tarii, aveti doar nevoie de o conexiune la internet. Accesati digicare.rcs-rds.ro si urmati calea: Logare -> Administrare servicii (partea stanga) -> Roaming date international sau Sau roaming voce international. Alegeti optiunea de care aveti nevoie, selectati numarul de telefon si apasati pe ‘Activare’;

activare roaming digi mobil din digicare

Dupa ce am apasat pe activare roaming este recomandata o restartare a telefonului pentru a se conecta din nou la retea.

Activare roaming pentru reteaua Vodafone. Procesul este asemanator cu cel din reteaua DigiMobil si se poate face prin urmatoarele feluri:

 • Prin apel la *222, se alege optiunea Roaming si International;
 • Prin apel la *100# si se acceseaza sectiunea Roaming si International pentru abonament si optiunea International si Roaming pentru Cartela Prepay;

Pentru procesul de activare roaming atunci cand sunteti in afara tarii, trebuie sa dispuneti de o conexiune la internet si sa urmati calea:

Va logati in contul My Vodafone – > Contul meu -> Serviciile mele-> International si Roaming.

Procesul de activare a roamingului international in reteaua Vodafone poate dura pana la 24 de ore.

Activare roaming pentru reteaua Orange. 

Pentru a activa roamingul in reteaua Orange din afara tarii, trebuie sa accesati contul online si sa urmati calea Servicii -> International si Roaming si selectati activeaza pentru numarul de telefon pentru care doriti activare roaming. Activarea se mai poate face si din aplicatia „Contul meu” disponibila pentru Android sau iOS.

Alte modalitati de activare a serviciului de roaming in reteaua orange sunt:

 • apel gratuit la *100#;
 • apel gratuit la numarul 200;
 • apel gratuit la 300;
 • in orice magazin sau reprezentanta Orange;

Spre deosebire de celelalte retele, Orange are politici diferite pentru serviciul de activare roaming si poate cere taxe suplimentare ce necesita plata de avans. Aceste taxe se calculeaza in functie de vechimea clientilor.

Activare roaming pentru reteaua Telekom. 

Pentru a activa serviciul de roaming cand sunteti in strainatate, va trebui sa va logati pe site-ul Telekom la sectiunea MyAccount si alegeti optiunea Servicii.

Pentru a activa functia din interiorul tarii trebuie sa apelati serviciul Relatii cu clientii la numarul 1234.

Toti operatorii de telefonie mobila au tarife de roaming diferite atat pentru date si mesaje cat si pentru voce. Faptul ca va fi roamingul gratuit din iunie este o informatie de care multa lume nu stie. Decizia a fost luata de Uniunea Europeana si va include toate tarile membre.

 

27 COMENTARII

 1. La RDS se poate activa acum si prin apel la *111# atat roaming ul international pentru voce cat si pentru internet. Plus ca se pot vedea/activa si alte informatii la *111#.

 2. Nu pot folosi Digi in Anglia – nu se poate conecta la nici o retea. change imisi, selectare automata/ manuala etc Este un S7Edge daca conteaza asta.
  Am urmat toti pasii descrisi de cei de la DIGI. Aveti vre-o sugestie?

  • Daca nu se conecteaza la retea, inseamna ca nu aveti roamingul activat. In acest caz, trebuie sa urmati procedura din articolul de deasupra sau, puteti ruga o persoana ce se afla inca in tara sa sune in call center pentru a va activa roamingul. Are nevoie doar de numele pe care s-a incheiat contractul si de numarul de telefon.

  • Din cate stiu, nu poti suna din strainatate la relatii cu clientii. O modalitate ar fi sa rogi pe cineva din tara sa sune pentru a va activa roamingul pe numarul dumneavoastra de telefon. De asemenea, mai poate merge si la unele din magazinele digi. Se mai poate si sa activati roamingul din contul de digicare (ce poate fi accesat online din orice tara) insa daca nu aveti unul creat, aveti nevoie de unele date pentru crearea acestuia.

 3. Sunt in germania. Am intrat in cont asa cum ati spus. Insa cand dau sa activez roaming imi trimite mesaj cu codul tot pe numar pt activare. Acum daca nu am semnal pe cartela eu cum primesc mesajul ca sa pot confirma? Cineva din tara s a dus la reprezentanta vodafone si a spus ca a activat o acolo. Plus ca a si reincarcat o totodată. Nici in ziua de astazi nu am semnal pe cartelă. Bani cheltuiti degeaba plus timp pierdut aiurea. M i se pare o prostie sincer sa fiu intr o tara vecina si sa nu imi pot activa roamingul desi era activat din tara. Nimeni nu stie ce s a intamplat. Tot lebara m a salvat. O sa renunt definitiv la serviciile oferite de vodafone..

  • Mai mult ca sigur la tine este o alta problema. Este posibil sa se fi demagnetizat cartela si sa nu mai functioneze sau sa fie vreo setare care sa forteze telefonul sa ramana pe o anumita retea. Verifica setari->Retea daca este setata pe automat.

 4. Sunt in Grecia, am activat Roaming la 1234 inainte de a pleca din Romania, imi apare pe ecran Roaming si operatorul GR COSMOTE, dar nu pot sa apelez, mesajul este nr incorect desi am format si cu nr international +40…… Internetul merge.

 5. Am cumpărat o cartelă digi cu 2 numere din Italia reîncărcabilă funcționa bilă in Italia
  Problema mea este, ca am plecat în Anglia si nu merge. problema mea este că roamingul este activat în Italia dar aici în Anglia nu merge și nu știu cum să procedez să pot beneficia de cartelă.

 6. Am facut la Digi tot ce era posibil.Sunt in uk si data trecuta mi-a mers roamingul,acum nu vrea…am activat si dezactivat de cel putin 2 ori,sim toolkit pe roaming mereu..am incercat sa restartez telefonul de 1000 de ori + am incercat pe alte telefoane..nu`mi gaseste reteaua…nici mie nici lu` prietena mea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here