Activare roaming in Digi, Vodafone, Orange si Telekom

90
73889

Iata care sunt pasii de activare roaming pentru toate retelele de telefonie, atat din tara cat si din strainatate. Activarea serviciului este gratuita pentru toate retelele atata timp cat nu sunt folosite serviciile de date si voce.

Marea majoritate a celor care calatoresc in afara tarii aleg sa-si activeze roamingul pentru a se putea bucura non-stop pe parcursul calatoriei de semnal si date mobile. Din pacate, se intampla ca acestia sa nu-si dea seama sau sa nu stie ca roamingul trebuie activat inainte de a parasi tara.

Totusi unele retele de telefonie mobila ofera posibilitatea activarii roamingului si din afara tarii. Iata care este procesul de activare roaming pentru fiecare retea in parte:

Activare roaming Digi Mobil

Pentru Digi Mobil activarea roaming-ului se poate face prin mai multe feluri. Iata care sunt posibilitatile cat timp utilizatorul este inca in tara:

 • Activarea roaming-ului se poate face in orice casierie sau punct DigiMobil;
 • Prin apel la *111# se poate activa atat roamingul international pentru voce cat si cel pentru date;
 • Prin apel la 777 sau la numarul 031.400.7777 (aceste numere sunt apelabile doar din reteaua DigiMobil);

Pentru a incepe procesul de activare roaming cat timp sunteti in tara sau in afara tarii, aveti doar nevoie de o conexiune la internet. Accesati digicare.rcs-rds.ro si urmati calea: Logare -> Administrare servicii (partea stanga) -> Roaming date international sau roaming voce international. Alegeti optiunea de care aveti nevoie, selectati numarul de telefon si apasati pe ‘Activare’;

activare roaming digi mobil din digicare

Dupa ce am apasat pe activare roaming este recomandata o restartare a telefonului pentru a se conecta din nou la retea.

Fiind un serviciu suplimentar separat de roaming-ul de voce, internetul mobil (datele mobile) in roaming trebuie sa-l activam separat si trebuie sa bifam optiunea Roaming Data din meniu telefonului.

Setarile pentru activarea Roaming Data sunt urmatoarele:

iOS: Settings – Cellular – Cellular Data – activam Data Roaming

Android: Settings – More.. – Mobile Networks – Data Roaming sau Settings – Wireless and Networks – Data Roaming sau Settings – SIM cards & mobile networks – International Roaming – activam Overseas data roaming

Windows Phone: Settings – Network and Wireless – Cellular and SIM – selectam numele retelei operatorului de la care avem cartela (ex: Vodafone) – sub Data Roaming debifam optiunea Don’t Roam

Serviciul Roaming se poate activa la Digi pe loc doar in cazul in care avem o cartela compatibila Roaming (de regula cartelele foarte vechi, majoritatea de culoare roz, cu peste 4-5 ani vechime nu sunt compatibile Roaming) si cu a doua conditie de a avea minim 45 zile vechime in reteaua RCS & RDS. Daca nu avem 45 de zile vechime trebuie obligatoriu sa avem toate facturile achitate (sa nu avem nicio restanta) iar activarea va dura maxim 1-2 zile.

Activare roaming pentru reteaua Vodafone. Procesul este asemanator cu cel din reteaua DigiMobil si se poate face prin urmatoarele feluri:

 • Prin apel la *222, se alege optiunea Roaming si International;
 • Prin apel la *100# si se acceseaza sectiunea Roaming si International pentru abonament si optiunea International si Roaming pentru Cartela Prepay;

Pentru procesul de activare roaming atunci cand sunteti in afara tarii, trebuie sa dispuneti de o conexiune la internet si sa urmati calea:

Va logati in contul My Vodafone – > Contul meu -> Serviciile mele-> International si Roaming.

Procesul de activare a roamingului international in reteaua Vodafone poate dura pana la 24 de ore.

Activare roaming pentru reteaua Orange. 

Pentru a activa roamingul in reteaua Orange din afara tarii, trebuie sa accesati contul online si sa urmati calea Servicii -> International si Roaming si selectati activeaza pentru numarul de telefon pentru care doriti activare roaming. Activarea se mai poate face si din aplicatia „Contul meu” disponibila pentru Android sau iOS.

Alte modalitati de activare a serviciului de roaming in reteaua orange sunt:

 • apel gratuit la *100#;
 • apel gratuit la numarul 200;
 • apel gratuit la 300;
 • in orice magazin sau reprezentanta Orange;

Spre deosebire de celelalte retele, Orange are politici diferite pentru serviciul de activare roaming si poate cere taxe suplimentare ce necesita plata de avans. Aceste taxe se calculeaza in functie de vechimea clientilor.

Activare roaming pentru reteaua Telekom. 

Pentru a activa serviciul de roaming cand sunteti in strainatate, va trebui sa va logati pe site-ul Telekom la sectiunea MyAccount si alegeti optiunea Servicii.

Pentru a activa functia din interiorul tarii trebuie sa apelati serviciul Relatii cu clientii la numarul 1234.

Toti operatorii de telefonie mobila au tarife de roaming diferite atat pentru date si mesaje cat si pentru voce. Faptul ca va fi roamingul gratuit din iunie este o informatie de care multa lume nu stie. Decizia a fost luata de Uniunea Europeana si va include toate tarile membre.

Informatii suplimentare privind serviciul Roaming la Digi (RCS & RDS)

In cazul in care suntem siguri ca avem serviciul Roaming activat insa nu avem semnal pe telefon intr-o anumita tara, exista posibilitatea sa fie nevoie sa selectam profilul Roaming din meniul telefonului.

In Meniu – Aplicatii SIM (sau Instrumente SIM) – Change IMSI – aici avem 2 optiuni National/Roaming. In tarile in care exista parteneri de interconectare directa cu operatorul de la care avem cartela SIM trebuie selectat profilul National. Altfel, trebuie sa selectam profilul Roaming.

In unele tari nu este nevoie sa facem nicio modificare din meniul telefonului (din optiunea change IMSI detaliata mai sus) pentru a functiona roaming-ul (atat voce cat si date). In acele tari exista parteneri de interconectare iar profilul de roaming poate ramane la fel ca in tara, fara modificari, acesti parteneri fiind urmatorii:

Italia: TIM

Germania: O2

Spania: Telefonica Moviles (Movistar), Xfera Moviles

Regatul Unit: O2

Irlanda: Meteor (EIR)

Grecia: Wind (Telestet)

Austria: H3G, Mobilkom (A1)

Belgia: Telenet (KPN), Proximus

Bulgaria: Bulgarian Telecom (fosta Vivacom si fosta BTC), MobilTel AD (M-TEL GSM BG)

Cehia: O2

Elvetia: Sunrise

Portugalia: MEO (TMN)

Suedia: Telia Mobile

Canada: Bell Mobility, Telus

Moldova: Orange

Turcia: Turkcell

In cazul in care doriti sa aflati pentru o tara anume (chiar daca nu se afla in lista de mai sus) pe ce retea trebuie sa va autentificati si ce mod trebuie sa selectati din change IMSI (National sau Roaming), lasati un comentariu urmand sa primiti un raspuns.

Daca v-a functionat roaming-ul si pe alta retea (in afara de cele mentionate) fara sa faceti vreo modificare din telefon, puteti lasa un comentariu pentru a actualiza lista.

De asemenea, daca aveti orice problema cu roaming-ul de voce sau de date, lasati un comentariu si vom incerca sa va ajutam. Stim cat de dificil este sa nu functioneze singurul numar de telefon intr-o alta tara, fara posibilitatea sa apelati la providerul de telefonie mobila.

Internetul mobil in roaming poate fi folosit in limita a 50 de euro. Primim sms de informare atunci cand atingem 80% din aceasta limita urmand ca la 100% sa avem serviciul roaming restrictionat. Pentru a putea utiliza roaming-ul si dupa aceasta limita, trebuie sa apelam la serviciul de relatii cu clientii.

Informatii Roaming Vodafone

Incepand cu 15 iunie 2017 beneficiile nationale incluse in ofertele Vodafone sunt disponibile si in roaming pe teritoriul tarilor din Spatiul Economic European (SEE).

Important de stiut:

-beneficiile in retea (minutele si SMS-urile in reteaua Vodafone) nu se aplica atunci cand suntem in roaming. Deci, beneficiem de minutele nationale dar nu de minutele in retea.

-activarea unei optiuni cu roaming duce la dezactivarea beneficiilor din oferta nationala.

Serviciul 4G este disponibil si in Roaming la Vodafone in 130 de tari (lista completa se gaseste pe site-ul Vodafone); daca va intereseaza ce servicii puteti utiliza intr-o anumita tara (voce, date, 4G), lasati un comentariu urmand sa primiti raspuns.

Caracteristici Roaming pe Zi Vodafone:

-acces roaming in 15 tari;

-tarif unic de 5 eurocenti/minut/SMS/MB;

-primele 30 de minute pe zi nu se taxeaza, dupa care suntem taxati conform tarifului unic de 0.05 euro/minut;

-serviciu util daca avem nevoie de comunicatii intr-o destinatie exotica precum Africa de Sud, Australia, Ghana, Hong Kong, India, Japonia, Malaezia + altele;

-serviciul Roaming pe Zi se activeaza apeland la *222;

Caracteristici Roaming Extins Vodafone:

-tariful este de 15 euro lunar;

-avem incluse in aceasta extraoptiune 20 de minute pentru apelurile efectuate, 20 de minute pentru apelurile primite, 20 de SMS-uri trimise, 0.24 euro/MB pentru traficul de internet mobil;

-serviciul Roaming Extins se activeaza apeland numarul *100#;

07.12.2017
4G international la Digi Mobil

Am descoperit ca functioneaza reteaua 4G si in roamingul international si am fost placut surprins. In urma discutiei telefonice cu unul dintre operatorii call center-ului RDS, am fost informat ca reteaua 4G functioneaza deja in mai multe tari. Acestea sunt: Islanda, Austria, Grecia, Slovenia, Belgia.

90 COMENTARII

  • Buna,
   Pentru ce operator de telefonie? Cartela prepay sau abonament? Ai 2 variante, fie configurezi un cont online (vei avea nevoie de anumite informatii din partea titularului, daca este vorba de un abonament) fie suni tu la relatii cu clientii.

    • Buna Amalia,
     Ce operator folosesti pentru roaming? In functie de operatorul de telefonie la care esti abonata / la care ai cartela prepay, trebuie sa urmezi modalitatile de activare roaming mentionate mai sus (in articol).

     Anunta-ma daca/unde intampini dificultati.

  • Buna seara,
   Puteti sa activati roaming-ul de pe site-ul Telekom din sectiunea MyAccount – Servicii sau sa apelati la relatii cu clientii.
   In ceea ce priveste tarifele, in ce tara va intereseaza sa folositi telefonul?

  • Pentru activarea roaming-ului in reteaua Orange ai posibilitatea online din Contul Meu Orange sau apeland la serviciul de relatii cu clientii, ai mai sus (in articol) detalii despre cum poti proceda.

 1. Buna seara. Referitor la activarea roaming-ului in cipru, imi puteti spune ce parteneri are digi? Ca nu merge niciunul din lista, imi apare CITAMOBILE VODAFOE, AREEBA SI 28020. E foarte deranjant ca nici macar sa nu pot primi apeluri!!!

  • Buna seara,
   Digi are parteneriat pentru roaming direct cu CYTAGSM (cred ca apare CitaMobile la retele disponibile). Deci, pe Citamobile ar trebui sa se autentifice si sa functioneze.
   Asigura-te ca in SIM Toolkit – Change IMSI este selectat profilul National atunci cand selectezi Citamobile.
   Daca nu functioneaza nici asa (nici dupa un restart de telefon), selecteaza profilul Roaming din Change IMSI si incearca la rand toti ceilalti operatori din lista de retele disponibile.

   Tine-ma la curent daca ai in continuare probleme.

  • Din ce stiu eu nu se activeaza automat serviciul Roaming la activarea cartelei si trebuie sa il activezi urmand pasii mentionat mai sus in articol.
   Unde ai gasit mai exact informatia aceasta (legat de activarea implicita a roaming-ului)? Pe site-ul Telekom Romania in sectiunea Roaming sunt mentionati pasii necesari pentru activare, nu scrie nimic ca ar fi activat by default.

 2. Pe digi am experimentat in UK o situație inedita: mergeau datele, dar apelurile si SMS nu. Am tot schimbat national si roaming, am verificat din aplicația my digi dacă am roamingul activat sau nu – asta vara a mers perfect in Franța, Italia etc cu același abonament si același telefon S8 plus ; o altă persoană care a fost cu mine cu abonament tot la digi si tot pe numele meu n-a avut probleme. Pur si simplu la încercarea de a efectua un apel spunea că e neînregistrat in retea desi 3g ( 4g nu) mergea. Am cumparat o cartela cu număr de UK si nici aceea nu a mers. Am revenit la setările din fabrică, nici-un rezultat. Data viitoare imi iau mai multe telefoane cu mine.

  • Daca problema era aceeasi si cu o cartela de UK inseamna ca era o problema legata de telefon, ciudat ca nu si-a revenit dupa revenirea la setarile din fabrica. Cand te-ai intors in Romania a inceput sa functioneze?

 3. Bună cum pot sa imi activez roaming-ul din anglia pe cartela de românia ca am nevoie de cartela cu nr de românia sa-mi scot niste coduri ca mile trimite si nu e activat roaming-ul ca sa le primesc

 4. Buna ziua , cum pot activa roaming in România pe o cartela cu număr de Germania .Mentionez ca are abonament cu minute in roaming.Am deschis date mobile și nu se conectează la nici o rețea . Am selectat manual o rețea dar nu primește semnal . Mulțumesc

 5. Buna seara!soțul meu are o cartela Telekom pe care are activata optiunea roaming cu.8 euro.El momentan se află în Belgia.Cum poate sa isi verifice creditul ,minutele si internetul pt ca a tot încercat si nu merge.Astazi i-am încărcat 8 euro…Se va reactiva automat optiunea sau trebuie sa sune la vreun nr de telefon?multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Serviciul Cost Control nu este disponibil in Roaming, deci nu puteti verifica exact cat ati consumat cat timp sunteti in alta tara. Cand o sa reveniti in Romania, o sa puteti sa accesati acest serviciu (posibil sa aiba o intarziere de cateva zile actualizarea costurilor). In afara tarii puteti doar sa setati o limita de cost astfel incat atunci cand ajungeti la 80% din acea limita, sa fiti notificata.
   Cat despre reactivare, in mod normal ar trebui sa ramana activ serviciul Roaming.

 6. Am un telefon Huawei fara camera de la RDS – unul din primele modele care s au dat, am ajuns cu el si cu cartela Digi in Germania si nu stiu ce i am facut ca imi apare pe ecran eroarea „introduceti codul NCK”. A mai avut cineva problema asta sa ma ajute?

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri

  • Codul NCK este solicitat atunci cand este selectat profilul roaming pe o cartela sim aflata intr-un telefon codat intr-o anumita retea. Mai exact, telefonul tau este codat in reteaua Digi si ai selectat (sau s-a selectat singur) profilul roaming din meniul telefonului, din optiunea Change IMSI. Pentru a folosi profilul roaming (adica sa folosesti telefonul mobil in afara tarii) telefonul trebuie sa fie neaparat liber de retea (sa nu fie codat intr-o anumita retea). Altfel, iti apare sa introduci codul de deblocare al retelei (codul NCK), asa cum iti apare tie.
   In acest caz, exista 2 solutii:
   1. Trebuie sa ceri de la RCS & RDS codul NCK (eventual poti sa suni la serviciul de relatii cu clientii, posibil sa ti-l ofere telefonic) si in felul acesta deblochezi telefonul.
   2. Introduci cartela intr-un telefon liber de retea, accesezi meniul telefonului, Aplicatii SIM – Change IMSI – profilul National iar ulterior poti sa introduci din nou cartela in telefonul Digi, fara sa iti mai apara sa introduci codul NCK (atentie, in Germania tot nu o sa iti functioneze deoarece telefonul va fi tot codat in reteaua Digi, va functiona in Romania).

  • Pe cartelele Digi Mobil Spania serviciul Roaming este activat automat atunci cand primesti cartela.

   Cartela Digi Mobil Spania are doua numere, unul de Spania si unul de Romania. Daca il folosesti in Spania sau Romania, nu esti in Roaming (nu folosesti serviciul acesta), ci folosesti reteaua Digi Mobil. Roaming-ul il folosesti doar cand folosesti cartela in alte tari in afara de Romania si Spania.

   Deci, tu vrei sa activezi roaming-ul (dupa cum spuneam, e deja activ) in Romania ca sa folosesti cartela in alta tara sau vrei sa o folosesti in Romania?

 7. Salutare si va multumesc pentru ca ne ajutati
  Am o tableta Vonino Sirius QS cu telefon( sim)eu folosesc cosmote momentan dar amroaming activat si nu pot activa internet prin date ( conectarea cu netul) mai exact
  Se pare ca ea a fost pe orange candva…
  Cum pot activa date si dezactiva roaming
  Cand apelez pe cineva arata : „apelare prin roaming sau nu” zic nu si nu mai apeleaza .zic da,merge apelarea.Va multumesc anticipat

  • Buna seara,
   In ce localitate folositi tableta? Exista posibilitatea sa va aflati undeva in apropiere de granita cu o alta tara si din acest motiv sa fiti in roaming conectat pe o retea din alta tara.

 8. Am cartela telekom,ma aflu in germania,si nu pot activa serviciul de roaming pe my acont!imi spune ca voi primi un cod,dar,mirare!nu pot primi mesaje din ro!ce pot face??

 9. Buna seara as dori și eu daca poate sa mă ajute cineva cu datele mobile adică să îmi trimită sertarile pe numărul:0034642367426 pentru Lenovo k6 not Digi mobil

  • Bun dimineata,
   Setarile de internet mobil depind de la operator la operator (asta deoarece trebuie sa fie introduse anumite date specifice fiecarui operator in parte). Ce operator de telefonie mobila folosesti in Spania? Poate reusim sa te ajutam.

  • Daca te referi la roaming-ul national (parteneriatul Telekom cu Orange), nu trebuie sa faci nimic.

   Daca te referi la roaming international (sa folosesti telefonul in afara tarii) pasii ii regasesti in acest articol.

   Daca sunt nelamuriri, da-ne mai multe detalii.

 10. Chestia cu activarea este vrajeala, oameni buni! de fapt motivul pentur care nu merge roamingul activat este ca nemernicii de la companii au scos pur si simplu acest serviciu din lista de optiuni si au bagat fel de fel de clauze stupide. De exemplu, la Digi trebuie sa ai telefon de la ei. La Vodafone daca nu ceri in mod expres, iti dau abonament fara posibilitatea macar sa iti activezi chiar si la cerere roamingul. Caz concret, mi-au activat de capul lor o varianta de abonament fara acces la serviciul roaming si ma bat cu ei de 2 (doua) luni sa mi-l schimbe. Nu am reusit chiar daca le-am spus ca sunt dispus sa platesc mai mult.
  Astia ce si-au zis: „daca ne obliga UE sa desfiintam taxele de roaming, sa desfiintam roamingul cu totul!” de toata jena…Fara comentarii…

  • Nu sunt de acord cu ceea ce spui. Roaming-ul nu a fost, motiv pentru care nu este nici acum un standard, un serviciu by default astfel incat sa fie pre-activat.
   La Digi nu trebuie sa ai telefon de la ei, conditia lor (si nu numai in roaming) este sa folosesti un telefon 3G. Asta ti se spune si inainte sa semnezi contractul si dupa.
   Cat despre Vodafone, mai mult ca sigur ca sunt neintelegeri de minim o parte, nu pot sa cred ca in 2017 ei restrictioneaza accesul la roaming.

 11. Am cumpărat o cartela Digi mobil și am pus-o intr-un telefon NGM dual sim .Am urmat toți pasii pentru setari APN dar nu merge .Îmi zice ca setarile pentru aceasta opțiune nu sunt valabile!?

  • Nu poti activa roaming-ul din telefon daca nu ai semnal. In functie de operatorul pe care il folosesti (Digi, Orange, Vodafone sau Telekom) poti activa roaming-ul fie apeland serviciul de relatii clienti, fie din platforma lor online.

   Daca dupa ce ai citit articolul nu reusesti sa activezi roaming-ul, zi-mi ce operator folosesti pentru telefonie mobila pentru a-ti putea oferi mai multe informatii.

  • In articol exista informatiile necesare pentru activarea roaming-ului. In cazul in care ai citit articolul si tot nu reusesti, zi-mi ce operator folosesti (Vodafone, Orange sau Telekom)?

   Din moment ce ai cartela prepay si ai avut roaming activat, Digi este exclus sa folosesti. 🙂

 12. Sunt in Anglia am roamingul activat pot primi apeluri dar nu pot suna in tara.(Imi spune numar incorect!)Precizez ca pana acum am putut suna in tara.Am abonament la Telekom. Care e explicatia?
  Vi s-a intamplat acest lucru?

     • Alin,
      Daca esti deja in afara tarii ai doua modalitati de activare roaming:
      1. Te loghezi in My Vodafone – Contul Meu – Serviciile Mele – International si Roaming, toate acestea pe site-ul Vodafone desigur.
      2. Apeland numarul 0372022222 (daca suni de pe un alt numar Vodafone, desi nu cred ca ai, este gratuit chiar si din Roaming apelul), altfel poti sa suni din alta retea daca ai posibilitatea.
      Aceste informatii sunt disponibile si mai sus, in articol.
      Anunta-ne daca intampini probleme.

 13. Am facut la Digi tot ce era posibil.Sunt in uk si data trecuta mi-a mers roamingul,acum nu vrea…am activat si dezactivat de cel putin 2 ori,sim toolkit pe roaming mereu..am incercat sa restartez telefonul de 1000 de ori + am incercat pe alte telefoane..nu`mi gaseste reteaua…nici mie nici lu` prietena mea…

 14. Am cumpărat o cartelă digi cu 2 numere din Italia reîncărcabilă funcționa bilă in Italia
  Problema mea este, ca am plecat în Anglia si nu merge. problema mea este că roamingul este activat în Italia dar aici în Anglia nu merge și nu știu cum să procedez să pot beneficia de cartelă.

 15. Sunt in Grecia, am activat Roaming la 1234 inainte de a pleca din Romania, imi apare pe ecran Roaming si operatorul GR COSMOTE, dar nu pot sa apelez, mesajul este nr incorect desi am format si cu nr international +40…… Internetul merge.

 16. Sunt in germania. Am intrat in cont asa cum ati spus. Insa cand dau sa activez roaming imi trimite mesaj cu codul tot pe numar pt activare. Acum daca nu am semnal pe cartela eu cum primesc mesajul ca sa pot confirma? Cineva din tara s a dus la reprezentanta vodafone si a spus ca a activat o acolo. Plus ca a si reincarcat o totodată. Nici in ziua de astazi nu am semnal pe cartelă. Bani cheltuiti degeaba plus timp pierdut aiurea. M i se pare o prostie sincer sa fiu intr o tara vecina si sa nu imi pot activa roamingul desi era activat din tara. Nimeni nu stie ce s a intamplat. Tot lebara m a salvat. O sa renunt definitiv la serviciile oferite de vodafone..

  • Mai mult ca sigur la tine este o alta problema. Este posibil sa se fi demagnetizat cartela si sa nu mai functioneze sau sa fie vreo setare care sa forteze telefonul sa ramana pe o anumita retea. Verifica setari->Retea daca este setata pe automat.

  • Din cate stiu, nu poti suna din strainatate la relatii cu clientii. O modalitate ar fi sa rogi pe cineva din tara sa sune pentru a va activa roamingul pe numarul dumneavoastra de telefon. De asemenea, mai poate merge si la unele din magazinele digi. Se mai poate si sa activati roamingul din contul de digicare (ce poate fi accesat online din orice tara) insa daca nu aveti unul creat, aveti nevoie de unele date pentru crearea acestuia.

 17. Nu pot folosi Digi in Anglia – nu se poate conecta la nici o retea. change imisi, selectare automata/ manuala etc Este un S7Edge daca conteaza asta.
  Am urmat toti pasii descrisi de cei de la DIGI. Aveti vre-o sugestie?

  • Daca nu se conecteaza la retea, inseamna ca nu aveti roamingul activat. In acest caz, trebuie sa urmati procedura din articolul de deasupra sau, puteti ruga o persoana ce se afla inca in tara sa sune in call center pentru a va activa roamingul. Are nevoie doar de numele pe care s-a incheiat contractul si de numarul de telefon.

 18. La RDS se poate activa acum si prin apel la *111# atat roaming ul international pentru voce cat si pentru internet. Plus ca se pot vedea/activa si alte informatii la *111#.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele