Cum instalăm WordPress pe localhost (xampp)?

Cum instalăm WordPress pe localhost (xampp)? – Cel mai bine e ca atunci când vrem să publicăm un site să lucrăm la el pe pc-ul propriu. Dacă acesta este pe creat platforma WordPress atunci vom vedea în acest articol cum instalăm WordPress pe localhost.

cum instalam wordpress pe localhost (xampp)Xampp oferă o soluție mai simplă de a instala WordPress pe localhost însă noi vom folosi metoda clasică (descărcare și instalare wordpress).

Instalare XAMPP

Pentru început trebuie să descărcăm și să instalăm XAMPP de pe site-ul oficial. Acesta se găsește gratuit iar pentru o instalare mai sigură folosiți „standard install”.

Descărcare și instalare WordPress
Pasul 1: – Descărcare WordPress
Trebuie să accesăm wordpress.org/latest.zip și să descărcăm arhiva cu ultima versiune de WordPress. După descărcare trebuie să extragem folderul WordPress din arhiva descărcată în ramura C/xampp/htdocs . Astfel, blogul nostru se va găsi pe în ramura C/xampp/htdocs/wordpress

Pasul 2 – Instalare WordPress

După ce am finalizat pasul 1, pornim xampp (serverul localhost și phpmyadmin) și acccesăm în browser localhost/wordpress iar instalarea ar trebui să înceapă.
Tot acum trebuie creată o bază de date și un nume de utilizator căruia să-i acordăm toate drepturile.
Numele bazei de date, a utilizatorului, parola și adresa serverului bazei de date (în cazul nostru localhost) trebuie să le introducem atunci când ne sunt cerute de către WordPress la instalare.

Pasul 3 – Adăugarea unui administrator și setarea blogului

Instalarea este aproape gata, singurele lucruri rămase de făcut fiind configurarea blogului Wordpess. Pentru asta este nevoie să alegem un nume de utilizator și o parolă cu care ne vom loga mai târziu în wp-admin (panoul de administrare wordpress).
După ce am setat numele de utilizator ne putem loga în panoul de control pentru a verifica funcționalitatea site-ului.

Pasul 4 – Ștergerea fișierului install.php

Ultimul pas este ștergerea fișierului install.php din folderul C/xampp/htdocs/wordpress. Acest pas nu este obligatoriu însă este recomandat din motive de securitate.

Cum instalăm WordPress pe localhost (xampp)?

Cam ăștia-s pașii pentru instalarea CMS-ului WordPress pentru localhost. Tutorialul de mai sus este scris în mare iar cel mai probabil o sa vă fie greu să instalați WordPress doar citindu-l. Tocmai din acest motiv am atașat mai jos și un video în care este explicat pas cu pas cum se instalează WordPress pe localhost.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

  1. Este foarte util acest articol…te rog poate ai timp de un tutorial despre cum sa mutam pe un domeniu si un hosting platit ceea ce lucram in acest mod pe pc …multumim.