Alfa Omega TV HD – disponibil la Digi, Vodafone si Orange
Alfa Omega TV a fost introdus recent in format HD in grilele operatorilor Digi Romania (RCS & RDS), Vodafone si Orange Romania, inlocuind varianta SD. Postul nu a intrat in HD la Orange Romania Communications (fosta Telekom), ramanand doar in format SD.

In cadrul sedintei CNA de marti, 28 februarie, a fost discutata solicitarea facuta pentru indreptarea erorii materiale privind formatul de difuzare al serviciilor de programe Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International, formatul de difuzare initial era SD, formatul aprobat pe 21 februarie a fost SD / HD iar solicitarea pentru indreptarea erorii este pentru HD. Astfel, televiziunea va emite doar in format HD.

In cadrul aceleiasi sedinte a fost analizata si adresa venita din partea Orange Romania Communications prin care informeaza CNA ca nu detine, momentan, posibilitatea tehnica de a retransmite in format HD Alfa Omega TV, care se afla pe pozitia 24 in lista must carry 2023.

Alfa Omega TV HD – disponibil la Digi, Vodafone si Orange

Reprezentantul Orange Romania Communications a declarat in sedinta CNA de marti ca solicitarea de a introduce Alfa Omega TV in format HD vine de pe o zi pe alta si este o solicitare de fortare a deciziei CNA-ului, stream-ul SD fiind oprit mult prea repede. De asemenea, s-a mentionat ca nu a existat o discutie in prealabil sau o notificare din partea Alfa Omega TV si sunt alte posturi care asteapta sa fie transformate in grila din SD in HD.

Reprezentantul Orange a mentionat ca termenul disponibil pentru astfel de modificari ar trebui sa fie mai mare deoarece este o conditionare ce presupune investitii si nu poate fi facuta de pe o zi pe alta. In plus, a mentionat ca postul ar trebui sa aiba dubla iluminare (atat SD cat si HD) pana la sfarsitul anului urmator sau pana la urmatoarea lista must carry, deoarece modificarile de pe o zi pe alta sunt greu de facut.

Reprezentanta Alfa Omega TV, Mirela Petan, a sugerat ca receptia sa fie facuta in format HD iar distributia in SD, facandu-se astfel downscale, insa reprezentantul Orange a mentionat ca acest lucru nu este legal, licenta fiind acum doar HD.

Reprezentanta postului a mentionat si ca alti cablisti nu au oferit feedback negativ in privinta acestei modificari (nici macar Orange Romania), singuria companie care a avut ceva de reprosat fiind Orange Romania Communications.

Reprezentantii CNA au solicitat si parerea celor de la Digi si Vodafone, reprezentantii operatorilor mentionand ca aceasta este o problema veche, care s-a mai discutat in trecut. A fost stabilit sa se astepte trimiterea unor adrese din partea Digi si Vodafone pe acest subiect.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

 1. La orange România Alfa omega tv este preluat in HD sau nu , ca nu apare in litera o 16 : 9 cum ati menționat sau lau preluat tot in SD si ne duc de nas .

  • La ce companie sunteti abonat? La Orange Romania infrastructura proprie? Daca da atunci aveti Alfa & Omega in HD. Pentru a va convinge apasati pe butonul i al telecomenzi tv sau receptor cand sunteti pe postul Alfa & Omega. Daca sunteti abonat la Orange Romania ( dar pe infrastructura Orange Communications fostul Telekom) probabil ca asa este atunci nu aveti postul Alfa & Omega in HD.

 2. Bună eu am verificat cele spuse de dumneavoastră si nu imi apare numărul 16 : 9 la litera o de la Alfa omega tv daca este preluat HD de orange România dac

 3. Mi se pare jenant rău ca în 2023 să vii și să spui că nu ai posibilități tehnice pt. a retransmite un post HD și să-i pui condiții să treacă la SD dacă vrea să fie retransmis sau să-și păstreze și versiunea SD. În 2023, e nevoie de investiții, nu de scuze penibile. E nevoie ca orice post care are versiune HD să fie retransmis HD, pt. că până la urmă și dorința clientului este de evoluție în ceea ce privește transmisia, de la an la an. E timpul să se renunțe la dublarea canalelor și în SD, și în HD, sau transmise intenționat SD când li se oferă variantă HD. Pe un TV modern, cu ecran mare, e teribil să te uiți la un program SD, la mine cel puțin se văd șters și pixelat.

  Plus de asta, care sunt criteriile de selecție, pt. că și Canal 33 anunțase că vor emite exclusiv HD și pe NextGen e preluat tot SD? Și tot pe zona de religie, avem Credo TV și AlfaOmega preluate direct HD, însă Trinitas (cu audiență de 8 ori peste și public peste 90% ortodox la nivel național) este oferit SD. La fel și în cazul IDA TV – poziția 45 în lista must-carry – este un post care trebuie oferit doar în format HD, însă câți operatori îl preiau doar HD? Deci ce spune reprezentantul Orange acolo, că nu e legal să facă downscale, cât timp în ograda lor au Canal 33 și IDA TV care, conform legii, trebuie retransmise doar HD, iar ei le oferă SD?

  • La OROC e Alfa Omega SD. La ORO e HD.
   În plus, la OROC , Canal 33 e în HD. Asta că nu au posibilitatea de a trece A F la HD e o vrăjeală de-ale lor. Chiar în următoarea zi după lansarea AF HD, cei de la OROC au introdus 3 posturi must carry, printre care și Disco Mix, în format HD, cu biți originali. Unde se vrea , se face , unde nu, nu. La fel au zis și cu B1 , dar au introdus și trecut din SD în HD multe alte canale. Au multă vrăjeală pe ei ăștia de la OROC.