Dronele Amazon sunt gata de decolare.

Amazon a primit recent acordul de la Marea Britanie sa testeze livrarea coletelor cu ajutorul dronelor. Noul serviciu de transport al marfurilor pe calea aeriana se va numi Prime Air, asta in cazul in care testele se vor sfarsi cu bine.
Gigantul onlie a anuntat marti ca a format un parteneriat cu autoritatile de reglementare in domeniul aviatiei, in care U.K. ii va permite sa testeze si să dezvolte noul sistem de livrare cu drone.


Pentru inceput se vor testa operarea dronelor dincolo de vizibilitate, operarea acestora la distante mari, aterizarea in functie de coordonate etc. Amazon a facut public sistemul de livrare Prime Air in septembrie 2013 dar abia acum a primit acordul din partea statului.

Amazon PrimeAir este un serviciu de viitor care va livra pachete de pana la 5 kg in mai putin de 30 de minute folosind drone mici sau mijlocii. Dronele zboara la o altitudine de pana la 400 de metri. Oficialii Amazon declara ca siguranta coletelor este prioritatea lor si tocmai din acest motiv dronele au fost echipate cu tehnologii de ultima ora si nu vor incepe livrarea cu aceste drone pana cand testele nu sunt incheiate cu succes. Daca unul dintre teste esueaza iar coletul este in pericol, Amazon promite ca nu va „da drumul” coletelor pe calea aeriana pana cand nu sunt toate problemele rezolvate. Cu ajutorul acestei tehnologii, Amazon poate livra in 30 de minute colete in intreaga lume. Astfel ar fi cea mai rapida cale de livrare din lume. Totodata transportul pe calea aeriana este cel mai sigur mijloc de transport iar asta nu poate fi decat un lucru bun.

Vom putea alege optiunea de livrare prin „PrimeAir” de indata ce Amazon isi incheie cu succes toate testele. Amazon isi testeaza dronele in locatiile pe care le detin in intreaga tara. Asteptam cu nerabdare sa primim colete din coltul celalalt al pamantului in mai putin de 30 de minute. Din pacate, livrarea in Romania prin intermediul acestor drone nu va fi disponibila prea curand.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. In curand si Posta Romana va urma aceasta metoda de transport. E bine ca la aia produsul ajunge in juma de ora si la noi in 6 zile, daca esti norocos.