Boston Strangler / Ucigasul din Boston – disponibil pe Disney Plus
Pe 17 martie a intrat pe Disney Plus un film interesant, Boston Strangler / Ucigasul din Boston (2023). Acest film este facut dupa un caz adevarat de violuri si crime petrecute in Boston prin anii ’60. Intre anii 1962 si 1964 au avut loc nu mai putin de 13 violuri si crime infaptuite de un psihopat.

Criminalul era numit strangulatorul pentru ca, dupa ce viola victimele, le ucidea prin sugrumare. Victimele preferate erau femei singure cu varsta cuprinsa intre 19 si 85 de ani. Criminalul s-a numit Albert DeSalvo. Acesta a fost recunoscut de mai multe victime dupa ce, intr-o zi o tanara a depus plangere la politie. Aceasta a declarat ca un individ s-a prezentat la usa, s-a dat drept politist, a legat-o si a violat-o, dupa care a plecat brusc.

In prima faza, politia l-a acuzat pe Albert doar de talharie si viol. Jurnalistele Loretta McLaughlin (Keira Knightlei) si prietena sa Jean Cole (Carrie Coon) au fost cele care au scris la acea vreme numeroase articole in ziar despre posibila legatura dintre talhariile si violurile facute de Albert si crimele prin sugrumare pe care politia nu credea ca sunt facute de DeSalvo.

Albert DeSalvo a fost condamnat la inchisoare pe viata in 1967. Dupa 6 ani de inchisoare, DeSalvo a fost gasit mort in infirmeria inchisorii in care isi ispasea pedeapsa. Abia in 2013 autoritatile au facut publice testele ADN prin care s-a aratat ca DeSalvo este criminalul din Boston din anii 1960.

Boston Strangler / Ucigasul din Boston – disponibil pe Disney Plus

Regizorul filmului Ucigasul din Boston, Matt Ruskin, a locuit in Boston si a dorit sa realizeze un film despre aceasta poveste tulburatoare. Ucigasul din Boston este un film marca Star si are durata de o ora si 52 de minute. Pe IMDb a obtinut nota 6,5.

De-a lungul timpului s-au facut numeroase filme si seriale care au atins acest subiectul ucigasului din Boston.

Actrita Keira Knightley a jucat in doua filme din seria Piratii din Caraibe: Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre si Piratii Din Caraibe: Razbunarea lui Salazar. Carrie Coon a jucat in Razbunatorii: Razboiul Infinitului si in serialul Epoca de Aur difuzat in trecut de HBO si HBO Max.

Disney Plus ofera abonatilor sai filme si seriale de la unele dintre cele mai mari case de productii, cum ar fi Star, Pixar, Marvel, Star Wars si National Geographic.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.