Problema luminozitate blocata la laptop.

Acesta problema este una dintre cele mai intalnite probleme la laptopuri. Conform topicului nostru de pe forum, foarte multe persoane s-au lovit de aceasta problema. Cauzele pot fi multiple insa cea mai intalnita metoda de rezolvare este prin instalarea driverelor.

Problema cu luminozitatea blocata la laptop poate fi din cauza driverelor, a setarilor de power din windows, a ecranului fizic, etc.

Daca intampinati aceasta dilema dupa instalarea windowsului, cel mai probabil cauza este lipsa driverului sau driverul este incomplet (cele din Windows sunt standard). Pentru a rezolva aceasta problema, recomand instalarea unor drivere descarcate de pe site-ul oficial al producatorului, updatate la zi, specifice pentru fiecare model de laptop in parte. In cazul in care nu reusiti sa descarcati aceste drivere, nu ezitati sa postati un comentariu si va vom ajuta.

Problema luminozitate blocata mai poate fi cauzata si de o problema fizica la ecran. De obicei se intampla acest lucru atunci cand laptopul este mai vechi sau cand a avut ecranul inlocuit. Pentru a elimina orice suspiciune de natura software, instalati driverele oficiale si in control panel, la power, setati pe „best perfomances”. Dupa acest pas, intrati in start si tastati „Change brightness”. Deschideti primul rezultat si trageti de cursor spre dreapta sau spre stanga. In cazul in care luminozitatea nu se modifica, atunci cel mai probabil problema este de natura fizica.

Aici pot fi mai multi factori, de la banda ce face conexiunea intre placa de baza si display pana la ledurile de ofera luminozitatea ecranului.

Totusi, pentru a va asigura ca problema este de natura hardware, puteti incerca sa reinstalati Windowsul iar daca problema nu se rezolva, puteti apela la service. Daca laptopul se afla in perioada de garantie, nu ezitati sa luati legatura cu serviceul ce va ofera garantia.

O alta problema pentru care am primit mesaje, a fost tenta de galben din monitor. Windows 10 a introdus o functie relativ noua ce modifica setarile displayului. Aceasta functie se numeste „Night light”. Multi utilizatori ai site-ului nostru au reclamat probleme cu „luminozitatea galbena” a displayului iar prblema era cauzata de aceasta functie care, ori a fost activata din gresala, ori Windows a activat-o automat.

In concluzie, 90% dintre problemele legate de luminozitatea ecranului au fost cauzate de setari gresite sau lipsa driverelor si s-au rezolvat nefiind nevoie ca laptopul sa ajunga in service.

Daca aveti aceasta problema sau orice alta problema cu luminozitatea, nu ezitati sa postati un articol si vom incerca sa va oferim ajutorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele