Știai că…. (partea 1)

 • Știai că…
  Primul Hard disk din lume a fost inventat de IBM în anul 1956. Unitatea de stocare nu era mai mare decât 5 MB iar costurile s-au ridicat la 10.000$ / MB. Ceea ce este și mai interesant este mărimea acestuia. Hardul era mai mare decât două frigidere și conținea 50 de platane de 60 de cm fiecare. IBM l-a numit RAMAC 305.
  RAMAC Engineering Prototype, IBM San Jose, 1956
 • Știai că…
  Datele de pe Hard Disk-ul nostru din calculator puteau fi stocate în 1970 pe unități de stocare ce ocupau mai mult spațiu decât 3 blocuri de 4 etaje?
 • Știai că…
  În prezent există mașini de calcul (calculatoare) foarte performante ce nu sunt mai mari decât un card SD?
 • Știai că…
  Primul mouse din lume a fost inventat în anul 1968 de către Ralph Benjamin. Mouse-ul arăta ca o bucată simplă de lemn ce conținea un buton cu LED roșu care te implora practic să-l apeși. Mouse-ul conținea două discuri care se roteau la mișcarea lui. Ele transmiteau rotația disk-ului către calculator prin mai multe cabluri făcând astfel posibilă mișcarea cursorului.
  primul mouse din lume a fost inventat in anul 1968
 • Știai că…
  Funcționarea internetului cântărește cât o căpșună. Funcționarea internetului nu cântărește mai mult de 6 g. Mai multe informații gășiți aici.
 • Știați că…
  Toate informațiile de pe internet sunt stocate pe 100 de milioane de servere. În realitate numărul serverelor este mult mai mar doar că nu toate sunt conectate la rețea.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.