Chatbot-ul Bard a fost lansat in Romania
Google anunta lansarea in Romania a sistemului Bard care permite utilizatorului sa interactioneze cu inteligenta artificiala (AI). Bard este un model lingvistic de mari dimensiuni cu care utilizatorul poate conversa sau comunica prin scris. Bard poate conversa si genera texte exact ca un om, ca raspuns la diferite intrebari si solicitari.

Bard ajuta oamenii sa dea curs curiozitatii si imaginatiei. Cu Bard, utilizatorii pot sa isi testeze ideile, sa creeze si sa fie productivi. Pentru a oferi raspunsuri de calitate, se bazeaza pe informatii la zi de pe internet. Bard genereaza in limba romana diferite forme de text creativ: poezii, cod, scripturi, email-uri sau mesaje, poate raspunde la intrebari intr-un mod cuprinzator si informativ.

Iata cateva exemple de cereri la care poate raspunde: fa-mi un rezumat al urmatorului text; da-mi cateva sfaturi care sa ma ajute sa citesc cat mai multe carti anul acesta; ajuta-ma sa scriu un text despre cei mai cunoscuti scriitori romani in strainatate. Bard se poate  folosi atat pe desktop cat si pe mobil la adresa bard.google.com. Chatbot-ul ofera utilizatorilor diferite variante de raspuns de la care sa continue conversatia. Aceste variante de raspuns se gasesc intr-o optiune disponibila in partea din dreapta sus a interfetei.

Cu toate ca este un program independent de Google Search, el poate fi folosit pentru a cauta pe Google. Utilizatorii sistemului pot cauta pe Google folosind butonul Cauta pe Google. Bard este un program aflat in stadiul incipient si poate fi imbunatatit cu ajutorul feedback-ului primit de la utilizatori.

Pentru a oferi un feedback la un raspus, utilizatorul poate da un vot pozitiv sau negativ precum si un context suplimentar pentru acest vot. Interactiunea cu Bard se poate face si prin voce, utilizatorul ascultand raspunsurile primite la diverse intrebari in limba romana. Aceasta facilitate este de mare ajutor atunci cand  trebuie sa auzi pronuntia corecta a unui cuvant sau expresii. Utilizatorul poate schimba tonul si modul in care Bard poate raspunde. Utilizatorul are 5 optiuni: lung, scurt, simplu, profesional si relaxat.

Scrie si analizeaza cod
Bard ajuta programatorii prin generarea de coduri sursa, analize si explicatii. Chatbot-ul poate exporta limbajul de programare Python in Google Global. Bard poate interactiona cu imagini, utilizatorul poate incarca imagini iar Bard le poate analiza si va raspunde, fie ca va oferi raspunsuri despre imaginea analizata, fie va oferi inspiratie pentru textul care sa insoteasca imaginea respectiva. Aceasta functionalitate este disponibila momentan doar in engleza dar va fi disponibila in curand si in alte limbi.

Chatbot-ul Bard a fost lansat in Romania

In anuntul de lansare a programului, Google anunta ca a colaborat proactiv cu experti, autoritati de reglementare si specialisti in politici publice, inclusiv autoritati pentru protectia datelor in vederea lansarii Bard in Europa pentru a intelege ce probleme ar putea sa apara si ascultand parerile tuturor partilor ca parte a abordarii responsabile Google in dezvoltarea inteligentei artificiale.

Google sustine ca a luat masuri pentru gestionarea responsabila a informatiilor personale a utilizatorilor Bard. Atunci cand interactioneaza cu chatbot-ul, Google colecteaza informatii ca: locuri, conversatii, raspunsurile si informatiile de utilizare pentru imbunatatirea  si dezvoltarea serviciilor, produselor, tehnologiilor de invatare automata. Aceste detalii se gasesc in Sectiunea Politica de Confidentialitate Google.

Totodata, Google a lansat un nou Centru de confidentialitate Bard pentru ca utilizatorul sa inteleaga mai usor setarile de confdentialitate pe care le are la dispozitie. Pentru ca programul este la inceput, acesta poate da raspunsuri incorecte sau inexacte. Daca utilizatorii primesc astfel de raspunsuri sau daca nu se simt in siguranta in interactiunea cu Bard, au la dispozitie o sectiune unde pot sa trimita feedback.

Google stocheaza activitatea din Bard pana la 18 luni insa utilizatorul poate modifica aceasta perioada de la 3 la 36 de luni. Aceasta optiune poate fi dezactivata complet de catre utilizator. Activitatea din Bard poate fi stearsa de la google.com/bard/myactivity.  Brad este disponibil in peste 40 de limbi, inclusiv in spaniola, germana, araba, chineza si hindi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. E o prostie cat casa! M+am jucat putin cu el si da niste aberatii de te doare mintea! Am incercat mai multe scenarii si toate au fost eronate si catastrofale!

      • Cu siguranta peste 10 ani va fi la fel de prostalau. Ru zic ca o sa se treaca cu adevarat la IA , ce avrm acum e o tampenie de script/algoritm care da raspuns fara sa „gandeasca”. E un pic umflat termenul de Inteligenta Artificiala. E ca si cum ai spune ca Shazam e AI, fals, e doar un algoritm.