ING Homebank este prima aplicatie a unei banci din Romania ce are autentificare cu amprenta. Desi recent, ING a avut probleme cu unul dintre datacentere iar acest incident a blocat toate tranzactiile si operatiile bancare pentru o zi intreaga, ING investeste mereu in infrastructura si mai ales in securitate. Acest lucru se vede in aplicatia pentru mobil ce are deja implementata autentificarea cu amprenta.

Daca aveti aplicatia instalata trebuie doar sa mergeti la setari si sa activati „Autentificare cu amprenta”. Verificati sa aveti activa functia de deblocare cu amprenta si nu nu va mai trebui sa o setati. Daca nu o aveti insa activa trebuie doar sa o activati din setarile telefonului. Aplicatia ING Homebank nu se foloseste doar de senzorul fizic de amprenta ci si de setarile facute deja in telefon.

Autentificarea cu amprenta are parti bune si parti rele. Partea buna este ca securitatea a crescut enorm de mult. In plus, scapati de grija memorarii parolelor inutile. Partea rea este ca, desi teoretic doar tu ar trebui sa ai acces la cont, exista destul de mult cazuri cand proprietarii telefoanelor prefera sa-si seteze si alte amprente (rude, prieteni etc) pentru deblocare. Acest lucru va face ca functia sa nu mai fie atat de practica si isi pierde scopul (acela de a fi singurul utilizator al aplicatiei bancare).

ING HomeBank este prima aplicatie bancara romaneasca care a implementat sistemul de autentificare cu amprenta. Speram ca in viitorul apropiat ca aceasta functie sa fie implementata in cat mai multe aplicatii bancare romanesti.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.