CNA: In curand Antena 3 Suceava / UnoVOD TV o noua platforma online

In acest material vom detalia cele mai interesante puncte analizate de CNA in sedinta de marti, 5 septembrie.

Postul de televiziune regional Dunarea TV din Constanta si-a modificat actionariatul si sediul social, actionar majoritar cu 100% fiind Tambozi Gheorghe Justitian, solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

SC Antena 3 Bucuresti SA a cerut licenta audiovizuala pentru Antena 3 Suceava. Pana ieri, in Suceava emitea Antena 3 Iasi, acum se va face un post special pentru Suceava care va include emisiuni si stiri doar din Suceava si cu preluare Antena 3 Bucuresti.

Antena 3 Constanta si Antena 3 Pitesti isi vor mari durata de difuzare a programelor proprii cu o ora fiecare. Toate solicitarile Antena 3 aprobate cu succes in unanimitate.

NEst TV din Suceava a notificat CNA-ul ca va transforma site-ul intr-un fel de platforma pentru ca pe site se gasesc emisiuni inregistrate sau reportaje ce au fost difuzate anterior pe Nest TV Channel.

Se va lansa o noua platforma de streaming la cerere, UnoVOD TV. Noua platforma va contine show-uri si filme documentare de calatorii. Platforma UnoVOD TV va fi cu plata, in acest moment nu se stie cat va costa abonamentul. UnoVOD TV se va lansa pe 15 septembrie.

Digi a instiintat CNA ca a scos din grila digitala de cablu postul de radio Romantic FM. Reprezentantul Digi a declarat in sedinta ca aceasta solicitare si scoaterea din grila a venit din partea celor de la Romantic FM.

Digi DTH nu poate sa retransmita in grila de televiziune prin satelit cateva canale din lista must carry care se aplica si pentru DTH. Reprezentantul Digi a spus in sedinta ca nu poate introduce unele canale pentru ca acestea nu pot asigura sursa de preluare pentru satelit.

Reprezentantii Aleph News au facut plangere pentru faptul ca nu sunt in grila DTH. Reprezentantul Digi a mentionat ca pentru a prelua Aleph News sau oricare alt canal acesta trebuie sa incheie un contract de uplink (ridicare pe satelit) fie cu Digi sau oricare operator care opereaza pe satelitii Thor 5, 6, 7, Intelsat (pe langa Digi, pe acesti sateliti este si  Focus Sat).

CNA: In curand Antena 3 Suceava / UnoVOD TV o noua platforma online

CNA a ajuns la concluzia ca headend-ul terestru nu este sursa de preluare de semnal pentru satelit asa cum sustinea Adrian Sarbu. Daca un post TV asigura preluarea semnalului doar pana la headend-ul terestru si nu pana pe satelit, atunci se incalca un paragraf din legea must carry care spune ca posturile din must carry care doresc sa fie retransmise nu trebuie sa aduca costuri materiale sau tehnice operatorului pentru a fi preluat in grila operatorului. Daca un post este urcat pe satelit dintr-un headend terestru de catre Digi pe satelit atunci acel post le-ar aduce celor de la Digi un cost suplimentar (costul uplinkului pe satelit).

Orange a urcat canalele must carry pe satelitul lor preluand canalele dintr-un headend terestru iar costul uplinkului pe satelit a fost suportat de Orange. In grila Digi DTH ar putea intra in curand cateva canale din must carry prin simulcrypt cu operatorul Focus Sat. Printre canalele ce ar putea intra in grila Digi DTH ar fi TVR 3, Kanal D2 sau altele. In avizul structurii de programe Digi DTH este trecut si postul TVR 3 SD (care inca nu este in grila). TVR 3 ar intra pe pozitia 12, unde in acest moment in grila Digi DTH se afla Romania TV.

Totodata in avizele Digi DTH se arata ca grila va fi modificata prin reasezarea canalelor, primele canale fiind cele de sport. Despre acest subiect Digi vom publica un material mai amplu cand va fi cazul.

Doua canale 4K vor emite pe teritoriul Romaniei: Ultra 4K Extreme, canal cu licenta de  divertisment si Jazz 4K.

TV Turia a cerut intreruperea emisiei 96 de ore. In sedinta din 5 septembrie, CNA a dat somatii publice posturilor Pro TV, Digi 24, TVR Info, atentionare scrisa pentru Antena 3 CNN, B1, Realitatea Plus si Romania TV pentru ca nu au prezentat adecvat o stire in data de 18.05.2023.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII