Activare functie cautare aplicatii in MIUI.
Sistemul de operare de la Xiaomi, bazat pe Android, MIUI este un sistem de operare folosit de Xiaomi pe aproape toate telefoanele sale (exceptie fac cele din gama A, ce au ca sistem de operare Android One.

MIUI este un sistem de operare destul de optimizat cu aspect grafic destul de placut insa, din pacate, avea un mare minus (din punctul meu de vedere). Ceea ce parea ca ii lipseste este functia de cautare a aplicatiilor. Mi se pare destul de dificil sa stai sa cauti in toata lista de aplicatii, aplicatia de care ai nevoie.

Recent, cei de la Xiaomi au reusit sa implementeze aceasta „functie”. Functia se numeste „App Drawer” si se regaseste in Settings, Home screen si din nou Home screen. Acolo selectam „with app Drawer”.

Activare functie cautare aplicatii in MIUI.
Daca nu regasim functia in meniu, inseamna ca telefonul nu a primit o actualizare recenta de la Xiaomi. Totusi aceasta problema se poate rezolva prin instalarea manuala a ultimei versiuni de apk a launcherului din Miui.

Iata ce trebuie sa faci daca nu regasesti in meniu aceasta functie:

  1. Descarcati de aici apk-ul launcher-ului de la Xiaomi;
  2. Copiati apk-ul in memoria interna a telefonului;
  3. Activati in setarile telefonului, optiunea de instala apk-uri din alte surse;
  4. Instalati apk-ul copiat la punctul 2;
  5. Restartati telefonul;
  6. Mergeti din nou in setari la Home screen si din nou la Home screen si bifati „App drawer”;

Dupa activarea acestei functii, trebuie sa trageti in sus pe ecran pentru a vi se deschide meniul. In acest meniu regasiti functia de cautare aplicatii. Practic, aceasta functie va adaga un meniu cu aplicatii.

Din punctul meu de vedere aceasta functie trebuia introdusa de mult timp de xiaomi in sistemul lui de operare. Cred ca initial Xiaomi incerca sa produca un sistem de operare asemantaor cu iOs si asta a fost motivul pentru care au folosit acest tipar. Totusi, chiar si in iOs se regaseste aceasta functie de cativa ani.

In cazul in care intampinati probleme sau doriti sa va expuneti parerea despre aceasta functie, nu ezitati sa postati un comentariu in rubrica de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Mi s-a defectat telefonul Xiaomi redmi S2 ,știu că mi s au șters multe date ,poze,totuși l as dori inapoi ,nu găsesc un servise autorizat în astfel de marca adică Xiaomi,s a blocat în fastboot și nu se mai poate reporni!