Deblocare bootloader pe telefoanele Xiaomi A1 si A2.

Bootloaderul se deblocheaza atunci cand e nevoie sa reinstalam softul sau sa instalam un soft custom, atunci cand avem nevoie sa instalam TWRP, etc. Pentru a evita orice acces neautorizat la datele utilizatorilor, producatorii sterg toate datele la o deblocare sau blocare de bootloader. Totusi, aceasta functie poate fi pacalita foarte usor.

In momentul in care se executa comanda de deblocare a bootloader, pe ecranul telefonului apare o imagine care ne avertizeaza ca se vor pierde toate datele. Selectam ca dorim deblocarea acestuia si imediat tinem apasata tasta -. Astfel, dupa ce se restarteaza, telefonul intra din nou in fastboot si nu mai ajunge la procesul de stergere a datelor.

Procedura de Deblocare bootloader pe telefoanele Xiaomi A1 si A2 este destul de simpla insa trebuie sa urmam cativa pasi. Pentru inceput, trebuie activata functia „Optiuni dezvoltator” din meniul telefonului. Mai jos regasiti pas cu pas procedura de deblocare/blocare a bootloaderului.

  1. Activam „Optiuni dezvoltator”. Pentru asta, trebuie sa urmam calea Setari->Despre telefon-> Apasam de 7-8 ori pe numarul versiunii (settings -> About phone->buid number).
  2. Deblocam functia „deblocare oem” din setari-> Optiuni dezvoltator -> Activam deblocare OEM.
  3. Descarcam si instalam ADB drivers de aici; (y->Enter-y->Enter->y->Enter ->Next->install-Finish);
  4. Descarcam si dezarhivam Platform tools de aici;
  5. Deschidem command prompt si navigam in folderul dezarhivat in Platform tools;
  6. Inchidem telefonul;

7.Tinem apasat butonul Volum – si conectam cablul de date la pc si la telefon. Pe ecran ar trebui sa apara FASTBOOT;

8.Dupa ce am conectat telefonul, windowsul va instala automat driverele. Asteptati putin si va reintoarceti in CMD;

9.Tastam fastboot devices (rezultatul ar trebui sa fie asemanator: 2cd5efd fastboot). Daca nu exista niciun dispozitiv, driverele nu sunt instalate corect;

10.Daca dupa comanda fastboot devices ni se afisaza dispozitivul, tastam fastboot oem unlock iar pe telefon vom primi o avertizare ca se vor sterge toate datele in urma acestei operatiuni;

11.Navigam cu butoanele de volum si selectam yes prin apasarea butonului power;

12.Dupa ce am apasat yes, tinem apasat din nou pe butonul volum -. Daca nu tinem apasat pe – in momentul in care se va restarta, telefonul va sterge toate datele. In aceasta situatie, telefonul va reintra in fastboot si datele vor ramane intacte, insa cu bootloaderul deblocat;

13.tastam fastboot restart iar telefonul se va restarta.

Bootloaderul se deblocheaza pentru a reinstala un soft stock sau un soft custom. Totodata, bootloaderul se mai deblocheaza pentru a instala TWRP. Pentru orice informatie, nu evitati sa scrieti un comentariu mai jos.

ATENTIE! Faceti aceasta operatie pe propria raspundere!

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.