Comparatie platforme Netflix – HBO GO.
Din punctul meu de vedere, aplicatia Netflix ii este superioara aplicatiei HBO GO. Cea din urma aplicatie avand multe buguri si probleme de functionalitate. Le vom lua pe fiecare in parte si le vom analiza. In plus, in acest post nu voi vorbi despre continut ci voi vorbi strict de functionarea si functionalitatile celor doua aplicatii.

Pentru mine, aceste aplicatii dedicate filmelor si serialelor, este important sa aiba 2 lucruri care sa functioneze perfect si fara „galme”. Prima este posibilitatea de a face cast pe televizor prin chromecast, fara a intampina probleme si in acelasi timp sa fie controlata foarte usor prin Google Assistant iar cea de-a doua este posibilitatea de a relua filmul/serialul din punctul in care am ramas ultima data.

Vom discuta despre mai multe functionalitati insa vom incepe cu ce doua de mai sus.

Functia de cast prin Chromecast. Aici pot spune ca am folosit mai multe aplicatii iar majoritatea, daca au aceasta functie, functioneaza destul de bine. Netflix este o aplicatie ce permite share-uirea continutului pe alte ecrane, fara a avea deelay, vreun bug sau vreo alta problema. Aici HBO Go intampina probleme destul de mari. De exemplu, s-a intamplat de mai multe ori ca in timpul vizionarii unui film prin Chromecast, acesta sa se intrerupa brusc si sa inchida filmul. Un alt aspect destul de important este faptul ca atunci cand conexiunea la internet este mai slaba, rularea filmului se intrerupe pentru o secunda si nu ii scade calitatea, asa cum ar fi normal.

Functia de continuare a filmului din punctul in care a ramas. Aceasta functie mi se pare din nou foarte importanta. Desi la Netflix, filmul continua din punctul in care a ramasa, fara sa mai fie nevoie sa navighez prin aplicatie, la HBO Go se schimba treaba. Folosesc de putin timp HBO insa, aproape niciodata nu am putut sa reiau serialul de la episodul la care am ramas. Din punctul meu de vedere si aici aplicatia Netflix ii este superioara aplicatiei HBO GO.

Notificarile privind continutul favorit. In cazul in care ai urmarit un serial iar ulterior, mai apare un nou sezon, Netflix iti trimite o notificare sa te instiinteze asupra acestui aspect. Si HBO face asta insa nu mereu. Aici subiectul poate fi discutabil avand in vedere ca HBO nu este o aplicatie atat de dedicata serialelor.

Functionalitatea aplicatiei. M-am trezit in mai multe randuri ca HBO GO nu mai functioneaza. Practic, la incecarea de a deschide aplicatia pe telefon, aceasta ramanea blocata la logoul HBO, fara a trece mai departe.

Compatibilitatea cu Google Assistant. Aici problema s-ar putea sa fie locala insa HBO Go nu raspunde la comenzile date de Google Assistant. Chiar daca filmul ruleaza prin intermediul Chromecastului, acesta nu raspunde la comenzi.

Comparatie platforme Netflix – HBO GO.
Aceste concluzii le-am tras dupa folosirea celor doua aplicatii pe o perioada mai lunga de timp. Daca aveti alte opinii, va invit sa vi le expuneti in sectiunea de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

 1. Pentru seriale, la Netflix avantajul este la începutul episodului:
  – dacă genericul este la început, se poate sări. (HBO Go difuzează genericul)
  – are funcția de „Skip Intro”, dacă genericul se difuzează după un teaser (HBO Go nu are funcția de Skip Intro)

  Pentru HBO Go, avantajul este la finalul episodului:
  – după terminarea episodului, nu se difuzează întregul rol de final (în 99% din cazuri nu este urmărit), ci doar 12 secunde din el, după care începe următorul episod (la Netflix se redă întreg rolul de final)
  – funcția de mai sus, adică posibilitatea de a se da SKIP rolului de final (Netflix nu permite asta, poți sări de rolul de final doar manual, prin derulare)

  • La Netflix, unul din lucrurile mele favorite este ca pot da skip la intro, asta si posibilitatea de a vedea la ce m-am uitat in prezent, la ce episod am ramas si la ce minut. Pentru aceste lucruri il folosesc, nu pentru continut neaparat.