Setari internet date Digi
Digi (RCS & RDS) este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii, furnizeaza atat servicii fixe (televiziune prin cablu/DTH, internet fix, telefonie fixa) cat si servicii mobile (telefonie mobila si internet mobil). Pe segmentul mobil, numarul abonatilor este in crestere, in special numarul portarilor din alte retele. In acest articol vom mentiona care sunt setarile necesare pentru date mobile, atat pentru smartphone-uri cat si pentru tablete.

In reteaua Digi, setarile de internet sunt efectuate automat OTA pentru anumite modele de telefoane mobile, caz in care nu trebuie sa facem nimic altceva cu exceptia activarii optiunii de date mobile.

Activare date mobile Digi
Prin activarea datelor mobile putem face referire la doua lucruri:

  1. Activarea serviciului de date mobile pe cartela Digi, acest lucru este facut automat pentru cartelele oferite de ani buni, doar cartelele foarte vechi puteau fi oferite fara date mobile active, caz in care trebuia sa solicitam activarea catre Digi.
  2. Activarea setarii date mobile in setarile telefonului, acest lucru se poate face pe majoritatea modelelor de telefoane din bara de scurtaturi care se gliseaza in jos pe smartphone.

In situatia in care internetul mobil nu functioneaza dupa ce am introdus cartela SIM Digi in telefon/tableta, e posibil ca setarile de internet sa nu fi fost configurate automat, caz in care va trebui sa le facem manual. Mai jos vom mentiona cum putem face setarile de date manual pe abonamentul Digi insa este bine de stiut ca setarile pot sa fie putin diferite in functie de modelul telefonului si de versiunea sistemului de operare.

Setari internet date Digi – Android

Pe dispozitivele cu sistem de operare Android, acestia sunt pasii necesari configurarii datelor mobile:

Setari – Cartele SIM si Retele mobile – daca este un telefon dual SIM, selectam cartela pentru care dorim efectuarea setarilor – Nume puncte de acces – selectam butonul „+” sau Adaugare si completam urmatoarele informatii:

Nume: Digi (putem introduce si un alt nume, informatia este relevanta doar pentru identificarea profilului)
APN: internet (aceasta este informatia esentiala pentru a reusi sa ne conectam la internet)

Salvam profilul revenind la meniul anterior si ne asiguram ca profilul Digi este bifat. Activam datele mobile (pe modele foarte vechi, poate fi necesar sa dezactivam functia wireless) iar conexiunea la internet ar trebui sa fie realizata.

Setari internet date Digi – iOS/iPhone

Pe iOS, acestea ar trebui sa fie setarile necesare pentru functionarea datelor mobile:

Setari – Celular sau Retele mobile – Retea date celulara sau Date mobile – Optiuni date mobile – aici introducem la APN: internet – salvam profilul si incercam conectarea.

Setari internet date Digi Prepay / cartele preplatite

Mai sus am mentionat care sunt setarile de date mobile in reteaua Digi postpaid (pentru abonamente), pentru cartelele prepay setarile sunt asemanatoare insa este important de stiut ca APN-ul difera, acesta fiind ppinternet. Nu trebuie sa facem nimic in plus.

Daca am efectuat setarile de internet corect insa datele mobile nu functioneaza, este indicat sa incercam repornirea telefonului, aceasta operatiune simpla poate rezolva problema noastra. Daca tot nu reusim sa ne conectam, este necesar sa facem o sesizare catre Digi (putem face online sau sunand la relatii cu clientii la numarul 0314007777) pentru a verifica datele mobile pe cartela SIM si acoperirea in zona.
Daca avem posibilitatea, putem testa cartela SIM intr-un alt telefon pentru a vedea daca este o problema legata de dispozitivul nostru.

In reteaua Digi, setarile de internet se fac fie automat over-the-air atunci cand introducem cartela SIM, fie manual de utilizator. Setarile nu vor fi aplicate automat daca sunam la relatii cu clientii, asa cum se intampla in alte retele.

Daca ati urmat pasii din acest articol insa nu ati reusit configurarea internetului mobil in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos mentionand modelul telefonului detinut, preferabil si versiunea sistemului de operare si vom incerca sa va ajutam cu setarile pas cu pas.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

19 COMENTARII

  1. Prima lună a mers perfect internetul iar acum după ce am plătit abonamentul merge extrem de greu, unele aplicații nu merg chiar deloc și se încarcă la nesfârșit

  2. Buna seara, când plec de acasă trebuie sa pun telefonul mobil pe mod avion și să-l scot ca sa am date mobile pe rețeaua digi, știți din ce cauza ar fii?

    • Va salut știți de ce datele îmi fac necazuri? De ce când plec de acasă ca sa am net pe telefonul mobil și rețeaua digi trebuie sa pun pe mod avion și sa îl scot ca sa meargă, știți din ce cauza ar fi?